Novosti


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona - Audiofil - feel the sound

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona

U listopadu 2018. godine Ortofon će proslaviti stotu obljetnicu rada u audio industriji. Kroz godinu će potrošačima nuditi mnoge jubilarne proizvode.Za početak, ponuđena je igla 2M Blue Anniversary i kolekcija potpuno novih Concorde MkII zvučnica namijenjenih profesionalcima. U listopadu 2018. godine Ortofon će proslaviti stotu obljetnicu rada u audio industriji. Kroz godinu će potrošačima nuditi mnoge jubilarne proizvode.Za početak, ponuđena je igla 2M Blue Anniversary i kolekcija potpuno novih Concorde MkII zvučnica namijenjenih profesionalcima.Igla 2M Blue Anniversary preporuča se kao bolja alternativa za 2M Red, 2M Blue i 2M Silver zvučnice, a od obične 2M Blue igle ne razlikuje se samo po znaku stote obljetnice, već i po superiornim karakteristikama:
Frekventni opseg: 20 - 25.000 Hz

Frekventni odziv: 20 - 20.000 Hz + 2 / - 1 dB
Dinamička lateralna komplijansa: 20 µm/mN 

Oblik vrha igle: eliptičan 

Promjeri vrha igle: r/R 8/18 µm
Ekvivalentna masa vrha igle: 0,5 mg

Raspon gazne sile: 1,6 - 2,0 g (16 - 20 mN)

Preporučena gazna sila: 1,8 g (18 mN)
Kut nalijeganja: 20° 

Boja: plava, logo stogodišnjice 

Fizički, 2M igle odgovaraju tijelima svih zvučnica 2M serije, ali motor, zavojnice i konfiguracija magneta nije ista: zvučnice Red i Blue su iste, kao i Bronze i Black odnosno 2M Mono i 2M 78.

Ortofon Concorde MkII DJ zvučnice


Početkom godine Ortofon je predstavio pet najnovijih zvučnica iz DJ serije - Concorde MkII. Komplet se sastoji od pet zvučnica različite namjene i karakteristika a to su Mix, DJ, Club, Scratch, i Digital.
Svi modeloi imaju zamjenjivi podizač (finger lift) koji se tijekom uporabe lako slomi. Tijela zvučnica su proširena radi povećanja stabilnosti. Sjedanje na mjesto kod postavljanja zamjenske igle lako se osjeti a kroz otvor na prednjem kraju igla se može preciznije spustiti u brazdu.
Dizaj tijela iz dva segmenta nudi svježi izgled i atraktivni estetski doživljaj.
Concorde Mix je svestrana zvučnica prihvatljive cijene, Concorde DJ se smatra odličnim odnosom cijene i kvalitete s preciznom reprodukcijom i sjajnim držanjem brazde.
Concorde Club ima elipsoidni specijalni dijamantni vrh igle i postiže najbolju kvalitetu zvuka za klasičnu reprodukciju plaoča a nudi izuzetne mogućnosti za snimanje i sempliranje.
Concorde Scratch omogućuje novu razinu izvedbe uz sljednost bez presedana i povećani izlazni napon, odnosno veću glasnoću.
Concorde Digital je posebno optimizirana, ima izlazni napon od 10 mV i tako povećava odnos signal/šum signala koji ide u računalo i pripadajući softver, što rezultira boljom interpretacijom vremenskog koda signala.

Concorde MkII zvučnice dobavljive su kao jednostruko i dvostruko pakiranje, kao i rezervne igle.
Također, u ponudi je posebna serija slipmatova i majica za svaki model.Info: audiocinema-art.hr

Nova Monitor Audio Monitor serija - Audiofil - feel the sound

Nova Monitor Audio Monitor serija

Kombiniranjem C-CAM (Ceramic - Coated Aluminium Magnesium) visokotonaca iz nagrađivane Bronze serije, i kreativnim korištenjem konfiguracije zvučnika u kutijama, zvučnici serije Monitor su podešeni za istinsku prirodnu reprodukciju glazbe.
Narančaste MMP II (Metal Matrix Polymer), djelomično prozirne membrane srednjo/niskotonskih jedinica predstavljaju sjajan stilski dizajn i ugrađene u maštovito oblikovane kutije uljepšati će svaki prostor. Serija se sastoji od samostojećih, zvučnika za policu, subwoofera i centralne jedinice. S takvim izborom zvučničkih kutija, subwoofera i centralnog zvučnika, Monitor serija isporučuje detaljan i prirodan zvuk i u dvokanalnoj i multikanalnoj konfiguraciji. Klasa i stil očekivan od Monitor Audio zvučnika naglašen je i vrhunskom završnom obradom u orahu i crnoj ili bijeloj boji.

Monitor 50Moderan kvadratični kabinet upotpunjen je 133 mm sredjno/niskotonskom jedinicom i C-CAM visokotoncem. Smještanjem visokotonca u gornji ugao prednje strane, dizajneri su mogli smanjiti veličinu kutije i ponuditi jedinstveni izgled. Male dimenzije, tehnološka rješenja i otvor sa stražnje strane osiguravaju kvalitetnu reprodukciju bez obzira na smještaj, a jednako dobro rade i blizu zida. Priključci su jednostruki, pozlaćeni i osiguravaju dobar kontakt. To su zvučnici za policu/stalke koji rade izuzetno dobro s obzirom na veličinu.
Sustav: dvostazni, za stalke/police
Frekventni odziv: 55 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 87 dBMonitor 100Monitor 100 su zvučničke kutije za stalke ili policu lijepih proporcija koje imaju 165 mm MMP II srednjo/niskotonsku jedinicu i 25 mm crni C-CAM visokotonac. Veći niskotonac i veća kutija osiguravaju veći i autoritativniji zvuk. Otvor je sa stražnje strane gdje se nalaze i dva para priključaka koji omogućuju biwiring/biamping. To je zvučnik klasičnog, prepoznatljivog Monitor Audio akustičkog potpisa.
Sustav: dvostazni, za stalke/police
Frekventni odziv: 44 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 88 dBMonitor 200Elegantni i vitki samostojeći zvučnici otkrivaju svoju pravu namjenu - vrhunska reprodukcija i ukras svakog prostora. To su najmanji samostojeći zvučnici u ponudi i dizajnirani su da osiguraju zadivljujući zvuk u malim do srednjim prostorima. Imaju preciznost dvostaznih konstrukcija uz poboljšanu reprodukciju niskih tonova i povećanu snagu.
Ugrađene jedinice su 2 x 133 mm MMP II srednjo/niskotonci zaduženi za snažne i kontrolirane bas dionice. Skretnica je podešena na višu frekvenciju tako da je zvuk fazno perfektan. Nožice se montiraju na elemente šire od same kutije što osigurava dodatnu stabilnost.
Sustav: dvoipolstazni, samostojeći
Frekventni odziv: 40 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 88 dBMonitor 300Samostojeći Monitor 300 zvučnici pune svaki prostor bogatim i izvanredno detaljnim zvukom. Elegantan izgled i moderan dizajn oplemeniti će svaki prostor. To su najbolji zvučnici u seriji i dizajnirani su da daju maksimum u svakom traženom području. Ugrađena su tri 165 mm MMP II zvučnika - dva za niskotonsko i jedan za srednjotonsko područje. Srednjotonska jedinica zadužena je za čistoću i preciznost najozbiljnijih hi-fi zvučnika i dodaju neophodnu toplinu za stvaranje impresivnog glazbenog i kino iskustva. Zbog veličine i ugrađenih jedinica, Monitor 300 su namijenjeni za rad u srednjim do velikim prostorima.
Nožice se montiraju na elemente šire od same kutije što osigurava dodatnu stabilnost.
Sustav: dvoipolstazni, samostojeći
Frekventni odziv: 35 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 90 dBMonitor C150 (centralni)Sa dvije 133 mm MMP II jedinice i detaljima dizajna cijele kolekcije, Monitor C150 centralni zvučnik dodaje prozračnost bilo kojoj vrsti reproduciranog zvuka i osigurava zanosno slušno iskustvo. Idealan je za smještaj na komodu ili policu. Zatvorena kutija omogućuje smještaj blizu ztražnjeg zida bez utjecaja na kakvoću reprodukcije. Monitor C150 diže preciznost i razumljivost filmskih dijaloga na sasvim novu razinu.
Sustav: dvostazni, komoda, polica
Frekventni odziv: 60 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 88 dBMonitor MRW-10 (subwoofer)Snažni aktivni Monitor MRW-10 subwoofer isporučuje gromoglasni bas do 30 Hz i nudi uzbudljivo iskustvo gledanja filmova, slušanja glazbe ili igranja računalnih igara. Čvrsta i kruta kutija načinjena je od 18 mm MDF ploča i ugrađeni 254 mm MMP II niskotonac i 100 W pojačalo D klase. Predefinirana su tri načina rada - glazba, film, impact kako bi se odziv mogao podesiti u skladu s prostorom ili ukusom, a kontrole koriste naprednu DSP (Digital Sound Processing) arhitekturu za veliku audio fleksibilnost.
Konstrukcija: bas refleks, otvor otraga
Ograničenje najniže frekvencije: 30 Hz (-6 dB)
Ograničenje najviše frekvencije: promjenjivo od 50 – 120 Hz pri 24 dB/oktaviInfo: audiocinema-art.hr

JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos - Audiofil - feel the sound

JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos

Nova kolekcija Jamo 8 zvučničkih kutija dizajnerski je pomlađena i nameće se kao ekonomično, moderno, kompaktno rješenje za opremanje urbanih prostora sustavom za A/V reprodukciju visokih dometa. Zvučnici pripremljeni za Dolby Atmos isporučuju zvuk koji dolazi iz svih smjerova, kao i odozgo, i u stanju su cijelu prostoriju ispuniti glazbom neobične čistoće, prostornosti i dubine. Inovativne vodljive metalne nožice i njihovi dosjedi isključuju uporabu dodatnih kabela, pa je stražnji dio čist, uredan, bez ulaznih terminala ili žica koje bi smetale. Zaštitne mrežice učvršćuju se magnetima, a na S 809 i S 807 samostojećim kutijama čine cjelinu sa Dolby Atmos gornjim modulima. Komplet izgleda jedinstveno - čistih, neprekinutih linija.

Kolekcija se sastoji od:

S 8 ATM Dolby Atmos jedinice
S 801 zvučnika za stalke
S 803 zvučnika za stalke
S 805 samostojećeg zvučnika
S 807 samostojećeg zvučnika
S 809 samostojećeg zvučnika
S 81 CEN centralnog zvučnika
S 83 CEN centralnog zvučnika
S 808 Subwoofer
S 810 Subwoofer

Subwoofer
Elegantni, tanki, svestrani subwoofer može se postaviti vertikalno ili horizontalno do zida, ili čak ispod nekog komada namještaja. Pojačalo je smješteno na dnu radi svestranijeg postavljanja u prostor i ljepšeg izgleda. Mrežna utičnica pod kutem olakšava smještanje uza zid.

Zvučnici za stalke
Otvori s prednje strane omogućuju različito pozicioniranje u dnosu na okolne zidove, i osiguravaju čišću i dublju reprodukciju bas područja. Kompaktnost kabineta zaslužna je za bolje performanse iz tako male kutije. Tehnologija valovoda (vaveguide) je odgovorna za ispravnu reprodukciju visokotonskog područja u smislu dinamike, snage i preciznosti.

Lijep, moderan dizajn
Zaštitne mrežice učvršćuju se magnetima, dakle nema rupa, plastičnih umetaka na guranje - dizajn je moderan i čist. Velike tkane lanene mrežice kreiraju vizualno zanimljivu strukturu i isporučuju se u dvije jedinstvene boje - svjetlije sivu na modelima s bijelom završnom obradom i tamniju u kombinaciji sa crnom i orah završnom obradom.
Drveni detalji oko visokotonskih jedinica, podnožja i nožica natruha su pritajenog luksuza, odaju dojam prirodnosti i ručnog rada.
Kolekcija se isporučuje u tri završne obrade: crna, bijela i orah.

Info: audiocinema-art.hr

Stranice proizvođača: studio-8-seriesArhiva stranica:   1  2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC

UPRAVO SE ČITA


Rega Jupiter,Bryston 3B SST, BP 25 DA, Dali
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Grupni test
napisao: Helicon
Dali - Concept 8
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Opis UređajaZvučničke kutije
napisao: Darko Brlečić
Arcam CD73 CD player
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: žac
Multimedija Show Medno 2004
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Darko Brlečić & žac
Audio Video Show Zagreb 2004
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Dalibor Bauernfrajnd

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz