Hi-Fi

pretraga  


ASI LiveLine kabeli - Audiofil - feel the sound - Zvučnički kabeli

ASI LiveLine kabeli

Pozivni član Pariške burze dijamanata, odličan session gitarist koji muzicira samo na instrumentima vlastite konstrukcije i izrade, stručnjak za legure plemenitih metala i njihova akustička svojstva, Kineski emigrant obrazovan u Americi, danas živi u Francuskoj - sve je to Franck Tchang, vlasnik i glavni konstruktor tvrtke Acoustic System International. U audiofilskoj zajednici prvenstveno je poznat po svojim originalnim napravama za poboljšanje akustike naših slušaona, koje izrađuje već više od deset godina.
Kad sam prvi put čuo njegove rezonatore izrađene od bakra, ali i plemenitih metala (srebra i zlata) koji se postavljaju na drvene blokove na zidove slušaonice, nisam imao nikakvih sumnji da se u akustici prostorije nešto pozitivno događa. Crna ovca audio industrije, svojim je rezonatorima izazvao salve odobravanja kod publike otvorenih umova i dobroga sluha. Najpoznatiji proizvođači ultimativnih audio uređaja, na najvažnijoj svjetskoj audio izložbi u Las Vegasu koriste iste rezonatore i slatke kockice (sugar cubes) za poboljšanje akustike hotelskih soba u kojima izlažu.

Gospodin Tchang ništa ne konstruira u skladu s općepoznatim i utabanim stazama već njegova razmišljanja putuju nekim svojim vremensko-prostornim dimenzijama donoseći neočekivano pozitivne rezultate.Kabeli su već dugo ravnopravne sastavnice audio sustava i njihovom se odabiru pridaje pozornost jednaka biranju ostalih uređaja, a tako ih tretira i g. Tchang. Kao sjajan poznavatelj obojenih i plemenitih metala i njihovih akustičkih svojstava, krenuo je dizajnirati kablove koji nemaju nikakvih dodirnih točaka s ostalim konstrukcijama i topologijama poznatim na tržištu. Dakle, radi se o kombinaciji pune bakarne žice kojom se vodi signal, pune srebrne žice kojom putuje povratni signal, a na svim krajevima se nalazi nastavak od pet različitih legura duljine po 2 mm čiji je redoslijed različit za odlazni odnosno dolazni kraj kabela, kao i za pozitivan i negativan vodič. Osim toga, još jedan niz umetaka nalazi se točno na sredini svakog vodiča, a promjer i slijed umetaka različit je za svaku kategoriju kabela - zvučnički se razlikuju od interkonekcijskih i napajačkih. Neutrik RCA utikači i banane imaju ubušene tri rupice koje, po tvrdnji gospodina Tchanga, znatno popravljaju akustičke karakteristike. Preporuka je, nadalje, da se banane zvučničkih kabela utaknu samo do dvije trećine. Zvučnički kabeli imaju izmjenjive konektore, pa se u paketu dobije set banana / vilica konektora koje se na kabel učvršćuju jednostavnim navojem. Svi kabeli pakirani su u drvene kutije.Tanki i elegantni, LiveLine kabeli opremljeni Techflex opletom namjerno imaju sasvim prosječan izgled, jer je naglasak na zvučnoj a ne vizualnoj izvrsnosti. Kada signal prođe kroz ASI Liveline žice, glazba počinje sasvim nov, raskošan, a nikad razmetljiv ili napadan život. Glazbenici i njihova djela zaplove nesmetano kroz prostor, fino i gusto tkanje glazbenog tkiva prozračno je, meko i skladno. Prostor počinje disati punim plućima bez suzdržanosti ili lažnih i nepotrebnih primjesa. Prostorija u kojoj je snimka nastala dobiva opipljivije gabarite, razmještaj glazbenika uočljiviji je uz sjajno prepoznavanje tvoriva instrumenata. Timbar, dinamika i vremenska komponenta zvuka (timing) nepogrešivo su povezane u skladnu cjelinu koja se rijetko može susresti u ovoj kategoriji cijena.
Najdublje oktave snimljenog materijala postaju neočekivano punije, ali ne uz gubitak čvrstoće, kontrole i preciznosti. Tišina iza zadnjih redova glazbenika crna je i gusta pa je dinamički raspon znatno povećan. Neosjetljivi na vrstu glazbe, svakoj snimci LiveLine kabeli daju novi život, veselje i radost. Zvučne kutije lakše ”nestaju” u prostoru koji obasjava živa i trodimenzionalna glazba novih svojstava kojoj su ASI kabeli udahnuli neki svoj tajni, do sad skriveni život.Rcenzije u releventnoj svjetskoj literaturi i virtualnim izdanjima pune su visokih ocjena i hvalospjeva, a forumi bruje o sjajnim rezultatima unutar vrhunskih audio sustava.

Zastupnik za HR i SLO, tvrtka Planet audio nudi, nakon kupnje, probni rok od pet dana, nakon kojeg je svaki ASI kabel moguće vratiti uz povrat punog iznosa. Uvjereni smo da nećete iskoristiti navedenu pogodnost, te da će ASI LiveLine kabeli godinama vjerno služiti u Vašem sistemu… Probajte, rizika nema.INFO BOX

ASLI LiveLIne kabel
Cijena:
Zvučnički 2,4 m: 11.200 kn

Ustupio: Planet Audio
www.planetaudio.hr
OCJENA
Izrada: 100%

Performanse: 100%

Cijena / kvaliteta: 100%

Ukupno: 100%NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


Music Hall CD 25.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Milan Rupić
Multimedia Hifi Show Ljubljana 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Mario Horvatić
Top Audio & Video Show - Milano 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Daniel Modrić
Zagreb Audio Video Show 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Multimedia Hifi Show Zagreb 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu