Hi-Fi

pretraga  


GamuT Audio sustavi u Pakracu - Audiofil - feel the sound - Reportaža

GamuT Audio sustavi u Pakracu

Nakon Zagreba i ovogodišnjih jesenskih sajmova, nezesitnim audiofilima Robertoshop iz Pakraca ponudio je još jednu prezentaciju - za dugo, dugo pamćenje! Pakrac je u subotu okupio respektabilan broj posjetitelja među kojima se našla uglavnom "stara garda" audiofila, tako da su se tu našli Rupić, Grakalić, Krklec, Sumić, Plančić i mnogi drugi. Ispričavam se ako sam nekog slučajno izostavio. Našla se tu i ekipa iz Osijeka koja je dobrim raspoloženjem pridonijela ukupnoj atmosferi. Sve je u subotu išlo na ruku... i vrijeme - gotovo za kratke rukave, i hrana, i ljudi, sustavi i sve ostalo. Bolje nije moglo. Zaključio sam da je janjac sigurno bio pečen na nekim 300B lampama ruske prizvodnje, obzirom na finoću u srednjima i kontrolirani fundament u masnoći. Sad mi je potpuno jasno zašto su lampe toliko popularne među audiofilima.Tik uz "mjesto zločina", u zgradi do, na prvome katu u četiri slušaonice predstavljeni su bili Gamutovi sustavi. Zvijezde večeri su svakao bili Superior 3 zvučnici, najmanji i vrlo vjerojatno "najotrovniji" iz nove game Gamutove ponude zvučnika. Dvosistemac je uglavnom bacao okupljene na koljena. Dakle, u par crta... Najveća novost je rezonirajući kabinet od masivna drva postavljen na specijalnu antirezonantnu sendvič konstrukciju. Zatim tu je i izostanak klasične skretnice. Moram priznati da ovdje nisam zapamtio sve detalje. Ima još teh. novosti, ali novost je i nemilosrdna cijena koja govori da za ovaj bookshelf valja izdvojiti 81000 kuna, dok za izvedbu od mahagonija gotovo 90000 kuna. Da, dobro ste pročitali. Za utjehu ostaje činjenica da Magico Mini 2 u Europi košta oko 230000 kuna, pa da ovi zapravo i nisu tako skupi. Znam... slaba utjeha.No kako god, a pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o neusviranom paru zvučnika (Gamut ističe da usviravanje traje od 6 - 12 mjeseci), ne sjećam se da sam ikad osjetio takvo "odljepljivanje" glazbe od zvučnika. Drugim riječima, kad glazba krene, zvučnici se pretvaraju u dva ukrasa u slušaoni. Oni kao zvučnici, ne postoje. Frapantno i za svaku pohvalu. Valjda je jasno da takav zvučnik povlači sa sobom i gro drugih kvalitativnih stvari poput timbra, rezolucije, transparencije i ostalog.

Ostali sustavi nisu radili na zavidnom nivou, ali imam osjećaj da to nije toliko niti važno, jer ideja ove prezentacije, ipak je pružanje inicialnog uvida u Gamut Superior seriju.Treći sustavGamut L5 zvučnici
Gamut CD3 player
Gamut DI150 integrirano pojačalo.
Michell Gyro SE


Čestitke Boži i Rickyju na sjajno obavljenom poslu, vrhunskom domaćinstvu i na svemu onome što su pružili u subotu. Veliko hvala na gostoprimstvu i iskreno se nadam da će se ovakvo druženje ponoviti.


NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Topping, SMSL i ostale kineske kutijice
Forum: Audio komponente
- elektronske cijevi, gdje kupiti?
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Audio komponente
- Minidisc, koristi li to netko još..?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Ion

UPRAVO SE ČITA


Multimedia Hi-Fi Show - Ljubljana 2009
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Olive Opus No. 4 Hi-Fi Digital Stereo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Univerzalni player
napisao: Tekst & Foto Milan Rupić
Zagreb Audio Video Show 2009
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Foto: Dapo & žac; Tekst žac
Pro-Ject Box serija
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pro-Ject Box
napisao: Milan Rupić
Sumić Audio Black Hole 5
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Strujni kabel
napisao: Daniel Modrić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu