Hi-Fi

pretraga  


Multimedia Hifi Show Zagreb 2007 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Multimedia Hifi Show Zagreb 2007

Kako je ovaj mjesec očito u znaku HiFi-a o čemu svjedoče i specijalizirani sajmovi od čega je Zagreb ove godine ugostio dva. Poneki ljubitelj dobre glazbe i vjerne reprodukcije vjerojatno je ostao zatečen kako to dva sajma !? Nekoliko godina unatrag se okupljamo preko Audiofil.net Kluba i našeg foruma i pohodimo ljubljanski sajam koji je ove godine eto na naše iznenađenje stigao u Zagreb i tako postao međunarodnim. Mjesto radnje je bio Movie Hotel i to isti datum kao i Zagreb Audio Video Show 2007 u sheratonu, tako da je "kritična masa" posjetitelja bila zagarantirana.Kako smo u zadnjih nekoliko godina već po navici na HiFi sajam išli u Sheraton, navikli smo na određenu raskoš, kristal i visoku klasu, pitali smo se kako će sve to skupa izgledati u novome nam mjestu za prezentaciju zanimljive nam opreme koja glazbu zrači. Tako su se brojni audiofili i oni koji će to tek postati našli u situaciji da kruže gradom od jednog hotela do drugog i međusobno se pitaju jesi li bio tamo i kako je bilo... Zapravo simpatično iskustvo.


Drugo po čemu ćemo pamtiti ovu jesen je sigurno to što je naš Audiofil.net Klub po prvi puta aktivno sudjelovao na jednoj ovakvoj manifestaciji i prestavljao što drugo nego samoga sebe. Set-up je bio, naravno klupski uz pripomoć Denzinog projektora. Prava mala multimedijalna prezentacija.Hvala svim Članovima koji su se potrudili žrtvovati svoje slobodno vrijeme i provesti ga u organizaciji i dežuranju u sobi odgovarajući na pitanja nadam se novih članova. A soba je gotovo uvijek bila puna. Dolazili su poznanici, znatiželjnici forumaši, novinari... Svakako jedno pozitivno iskustvo kako za klub tako vjerujem za buduće nam Članove ;)

Audio San kojeg smo inače navikli gledati sa PMC / Bryston set-upu na ovom sajmu odlučio je predstaviti manji sustav u kombinaciji REGA, MIMETISM, AUDIOAERO, ATLAS CABELS, TANGENT AUDIOAudio Sustavi su predstavili NAIM, PROAC. PLINIUS, VANDERSTEEN, CREEK, EPOS proizvode. Dva vrlo zanimljiva set-upa i za uvjete jedna od boljezvučečih sobaAudio Epilog predstavio se sa novim modelom zvučnika ISSA te presjekom modela iz dosadašnje proizvodnje. Zvuči obećavajuće.Još jedan hrvatski proizvođač zvučnika Alb predstavio je zagrebačkoj javnosti novi model BLACK Master. Uz obećanje skore prezentacije u Audiofil.Net Klubu pa će se o njemu sigurno još pisati.Colibri jedano onovih imena na hrvatskoj sceni proizvođača ožičenja predstavio je svoje nove proizvodeMBI i HiFi Choice jedan od medijskih pokrovitelja sajma izložio je presjek svojih izdanjaPear Audio kojeg smo do sada navikli gledati na ljubljanskom sajmu izložo je SHAHINIAN ACOUSTICS, E.S.P., HARBETH, FLAT EARTH, BEDINI , JOLIDA, NOTTINGHAM ANALOGUE, WELL TEMPERED, PEAR AUDIO, RESOLUTION, TL AUDIO, MELODY, VOODOO gamu proizvoda. Još jedan sustav vrijedan pažnjeProvox i Sound News zajedno su nastupili na sajmu i predstavili QUAD, WHARFEDALE, AUDIOLAB, SHERWOOD, THE CHORD COMPANY, JJ ELECTRONICS, ULTRASONE i SOUND NEWS sa dva nova modela zvučnika Condor i Albatros. Možda je zgodno primjetiti kako je na ovom sajmu domaća proizvodnja prilično zastupljena.

System Fidelity se predstavio sa sustavom kojeg smo nedavno gledali na ljubljanskom sajmu. U svakom slučaju predstavljeni sustav se mogao pohvaliti pristupačnom cijenom.Ubiq još jedan izlagač iz susjedne nam Slovenije predstavio je BURMESTER, AVANTGARDE, SONUS FABER, SM AUDIODESIGN, YTER, NAT, HELIUS, BENZ uređaje. Po pričama iz kuloara možda najbolje zvučeći sustav na sajmu.
Sve u svemu, manji sajam nego onaj u Sheratonu ali sudeći po gužvi u hodnicima prilično posjećen, prepoznat od hrvatskih proizvođača i uvjeravanjem organizatora da se vidimo i slijedeće godine. Hoće li nam postati tradicija imati dva sajma, vidjet ćemo.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


PSB Imagine T
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Cambridge Audio One
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirani sustav
napisao: Milan Rupić
Klipsch WF-34
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Multimedia Hifi Show - Hotel Esplanade, 2009
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Triangle Altea EX
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu