Hi-Fi

pretraga  


Top Audio & Video Show - Milano 2007 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Top Audio & Video Show - Milano 2007

U milanskom hotelu Quark od 13. do 16. rujna održan je tradicionalni i ove godine jubilarni, 20. po redu Top Audio & Video Show. Ovaj je sajam tijekom 20 godina od vrlo malenog i skromnog prerastao u jedan od ponajvećih, ali i najvažnijih ne samo na europskome kontinentu, već i u svijetu. Pored dva najveća sajma potrošaćke elektronike u Las Vegasu (CES) i Berlinu (IFA), sa poslovnog aspekta neprikosnovenog Minhena (Der beste ton, das beste bild), milanski je od prvoga izdanja pa sve do danas zadržao jedinstveni audiofilski štih i atmosferu kakvom se ne može dičiti niti jedan od navedenih, iako je i u poslovnom smislu također značajno dobio na vrijednosti. To dokazuju ozbiljno posloženi i prezentirani, uglavnom audio sustavi u akustički tretiranim sobama, ali i brojne face iz audio i video industrije koje su potegnule do Milana čak i sa drugih kontinenata. Na hodnicima i u foajeima moglo se sresti Petera McGratha (Wilson Audio), Raya Kimbera (Kimber Kable), Luke Manleya (VTL), Junjia Kimuru (47Laboratory), Ivora Tiefenbruna (Linn), neizbježnog Kena Ishiwatu (Marantz), Michaela Fremera (The Absolute Sound) koji je držao svakodnevna predavanja o podešavanju gramofona promovirajući svoj novi DVD sa detaljnim uputama za taj postupak, te mnoge druge. Impresivne podatke podkrepljuju brojke od čak 131 izlagača i ukupno 705 prezentiranih brandova sa kojima se upoznalo više od 22000 posjetitelja. Dakle, svi koji nešto znače u AV industriji bili su prisutni u Milanu.
Top Audio & Video Show nalazi se u organizaciji APAF-a (Associazione per la Promozione dell' Alta Fedelta), talijanske asocijacije za promicanje HiFi-a, te je realiziran profesionalno i besprijekorno. Kompletan izložbeni prostor protezao se ne puna 4 kata hotela Quark (razine -2, -1, +1 i +2), te velike dvorane i prostorije u prizemlju. Izlagači su bili podijeljeni u 7 kategorija. Uvjerljivo najveća bila je dvokanalni audio, zatim je slijedio multikanalni audio i video, pa AV pribor, automatizacijski multimedijalni sustavi, diskografske etikete, tehničke edicije i razne asocijacije vezane uz ovu industriju. Prateći sajamski program također je bio na vrhunskoj razini sa brojnim stručnim seminarima i predavanjima, prezentacijama, koncertima, tradicionalnim dodjelama nagrada, itd. Ulaz za posjetitelje i popratni tiskani vodić po ustaljenom običaju su besplatni uz prethodno obaveznu registraciju. Ove godine, nažalost nismo primjetili niti jedan hrvatski brand na što su nas proteklih godina naviknuli Audio Epilog i Sumic Audio, no to ne znači da već sljedeće godine nećemo imati nekog novog ili pak starog hrvatskog predstavnika. Zato nas veseli veći broj posjetitelja iz Hrvatske koje smo imali prilike susresti na sajmu. Svakako je riječ o vrhunskom HiFi doživljaju sa jedinstvenom audiofilskom atmosferom kakva se rijetko susreće na drugim specijaliziranim sajmovima ovoga tipa, zbog čega ga, kao i zbog impresivne ponude na svjetskoj razini toplo preporučamo svim ljubiteljim dobroga zvuka i slike i dogodine. S obzirom na njegovu veličinu, samo djelić sajma donosimo Vam kroz sljedeće slike, a više informacija može se pronaći na www.topaudio.it


- Hotel Quark u kojemu se odvija Top Audio & Video Show.Novi Wilson Audio Sophia2 zvučnici u kombinaciji sa Audio Research cijevnom elektronikom (REF210 mono-blokovi, REF3 predpojačalo i REF CD7 player) i Transparent kabelima. Neizbježan je i adekvatan akustički tretman sobe proizvodima tvrtke Acustica Applicata.

- Referentni zvučnički kabeli tvrtke Transparent s kojima je ožičen sustav sastavljen od Audio Research elektronike i Wilson Audio Sophia2 zvučnika.

- Monitorski modeli 686 (manji) i 685 iz nove 600 serije B&W.

- Wilson Audio Duette, po mišljenju mnogih audio autoriteta ponajbolji "bookshelf" zvučnici na svijetu.

- Impresivno pojačalo čiste A klase iz talijanskog Audio Analogue-a sa 50W/8 ohma po kanalu i sa dva masivna 400 VA toroidalna transformatora u dvostrukoj mono konfiguraciji.

- Najnovije referentno stereo predpojačalo 840E i pojačalo snage 840W iz Azur serije tvrtke Cambridge Audio.

- Izvrsna kombinacija Chord elektronike (CPA 2500 predpojačalo, SPM 1400E stereo pojačalo snage i Red Standard CD player) i Usher Be-10 zvučnika iz najjače Dancer serije sa berylliumskim visokotoncima.

- Potpuno nova Genese serija zvučnika iz francuske Triangle produkcije. Samostojeći modeli Quartet (manji) i Lyrr, a u seriji je i bookshelf Trio.

- Unaprijeđena EX verzija popularne Esprit serije iz Triangle-a: Comete EX, Altea EX i Antal EX.- Novo cijevno pojačalo P70 iz Unison Research-a, CD-P player i najnovija varijanta legendarnog Callas monitora iz Opera-e kvalitetom reprodukcije parirali su i višestruko skupljim sustavima. Za ožičenje korišteni su Hero interkonekt i 8TC zvučnički kabeli iz Kimber Kable produkcije, legendarni modeli proglašeni kabelima tekuće dekade.

- Sustav posložen oko Marantz elektronike (EISA nagrađeni SACD/CD player u kategoriji audio reproduktora za 2006/07 godinu SA7001 u KI varijanti i PM7001 inegrirano pojačalo također sa KI potpisom) i Mordaunt-Short Mezzo2 zvučnika prezentirao je njihov svjetski poznati brand promotor Ken Ishiwata (KI).

- Ponajbolji specijalizirani VRDS SACD/CD transporti tvrtke Teac i njihovi najnoviji modeli P-05 (transport) i D-05 (DA pretvarač).

- Vrhunski analogni zvuk jamči cijenom pristupačni Scout model tvrtke VPI.

- Izvrsni panelni zvučnici Magneplanar MG3.6 u kombinaciji sa cijevnom Conrad-Johnson elektronikom (LP70S stereo pojačalo snage, Act2 serieII predpojačalo) i Tara Labs kabelima.

- Dynaudio Sapphire, nedavno predstavljen povodom 30 godina rada tvrtke, na pasivnom displayu.

- Radio aparati tvrtke Sonoro.- Jedan od ponajbolje zvučećih sustava na ovogodišnjem sajmu činili su Sonus Faber Elipsa zvučnici, masivna Viola Bravo izlazna pojačala, Audio Research REF3 predpojačivački stupanj, Nagra CD player i legendarni Linn Sondek LP12 gramofon.- Za što bolji zvuk ne biraju se sredstva ... između ostalog: German Physiks The Loreley MkII zvučnici, referentni Burmester 909 mono-blokovi, 808 Mk5 predpojačalo, CD player 001 sa remenim pogonom i 948 strujni kondicioner, Clearaudio Statement top model gramofona, itd. Sustav već tradicionalno slaže i prezentira glavni urednik izvrsnog talijanskog audiofilskog časopisa Audiophile Sound, bezkompromisni audiofil Pierre Bolduc.- Novi referentni KEF 207/2 razgoličen do kraja imao je što za pokazati! Jedino je pomalo čudila odluka prezentatora da se upregnu sa relativno nepoznatom Aeron elektronikom.

- Trenutno ponajbolji AV receiver na tržištu, EISA nagrađeni Onkyo TX-SR605.

- Legendarni McIntosh se po prvi puta odlučio za proizvodnju gramofona. Zanimljivo!- Vrhunska cijevna VTL elektronika (MB-125 mono-blokovi) suspregnuta sa Thiel CS3.7 zvučnicima i vrhunskim Metronome Technologie Kalista CD izvorom zvuka. Ponovno neizostavan tretman prostorije Acustica Applicata produktima koji su se nalazili u praktično svakom ozbiljnijem "set-up"-u.- Unikatne komponente kultne japanske tvrtke 47 Laboratory (PiTracer i Flatfish CD transporti, Progression DAC, Gaincard pojačalo, brojna Power Humpty i Power Dumpty napajanja, te monitorski Lens zvučnici) sa svjetskom premijerom svojega Koma gramofona i Tsurube ručke, te također japanski Feastrex zvučnici (veći par).

- Svjetski hit, američki Definitive Technology zvučnici objedinjuju vrhunske performanse, napredne tehnologije i dizajn uz prihvatljive cijene. Na slici Mythos ST Super Tower model.

- Egzotični dizajn unikatnih talijanskih U-vola zvučnika.

- Izvrsni Wilson Benesch Trinity zvučnici i njihov Torus subwoofer koji kotira kao jedan od ponajboljih za high-end audio sustave u sprezi sa Nu Force digitalnom amplifikacijom (Reference 9SE mono-blokovi i P-9 predpojačalo) i pristupačnim CD playerom tvrtke Astin Trew koja se sve jače probija na tržištu. Stabilno napajanje jamčili su Black Noise filteri, a gramofon je također iz Wilson Benesch produkcije.

- Linija vrhunskih HiFi subwoofera tvrtke REL za najzahtjevnije high-end sustave.

- Hit elektronika talijanske tvrtke Audia Flight. Izvrstan omjer cijene i kvalitete. Flight Two integrirac, CD Two i novi phono preamp na izvrsnim Music Tools policama.

- Unikatan dizajn i vrhunske performanse ovjenčane nagradom sajma, model Synthesis tvrtke CDSdesign loudspeakers.

- Još jedna unikatna zvučnička konstrukcija izvrsnog zvuka, Borderland model tvrtke German Physiks u kombinaciji sa Viola elektronikom i Wadia digitalnim izvorom zvuka.- Ultraskupi sustav sa Magico zvučnicima, Spectral amplifikacijom i najačim dCS Scarlatti separatnim, po mnogima ponajboljim digitalnim izvorom zvuka na svijetu.

- Francuska YBA elektronika, CD player YC201 i integrirano pojačalo YA201 sa Magneplanar 1.6 panelima.

- Integrirani CD player Sapphire iz talijanske NorthStar produkcije nastavlja tradiciju izvrsnih CD reproduktora sa high-end pedigreom i pristupačnim cijenama.

- Cijevna Cary elektronika pokretala je najmanji samostojeći model Cello zvučnika iz referentne Magellan serije tvrtke Triangle.

- Unico 100, najnoviji član serije hibridnih pojačala tvrtke Unison Research.

- Već na više sajmova provjerena japanska Accuphase/Tannoy kombinacija.

- Kompletan Burmester sustav.

- Dvije godine uzastopno sustav talijanskog distributera Audiogamma sa B&W zvučnicima, Jeff Rowland amplifikacijom, Esoteric digitalnim izvorom i Audioquest kabelima proglašavali smo ponajboljim na sajmu. Ovoga puta nije bio na toj razini, a činilu su ga novi P-05 i D-05 Esoteric modeli, Convergent SL1 MkII Ultimate predpojačalo i JL2 Signature MkII cijevno pojačalo snage, Bowers & Wilkins Signature Diamond zvučnici iz limitirane produkcije od svega 600 pari i Audioquest kabeli.

- Chord elektronika se i ove godine pokazala kao izvrstan partner zahtjevnim Dynaudio zvučnicima. Blu transport i DAC64 pretvarač iz Choral serije, te CPA 3200E predpojačalo i SPM 1200E pojačalo snage sa Special25 zvučnicima.

- Cambridge Audio TT50 gramofon proizveden u suradnji sa tvrtkom Pro-Ject.

- Piega TC 70 X zvučnici u sprezi sa ASR Emitter II amplifikacijom i Lua Appassionato CD playerom.

- ProAc Response D80 zvučnici naizmjence sa Bryston, Gryphon i Pass Laboratories elektronikom, te referentnim Clearaudio Statement gramofon.

- Ultimativni Linn Klimax audio sustav.

- Vrhunski Oracle CD player svemirskog izgleda.

- Sustav posložen od komponenti talijanske New Audio Frontiers manufakture.- Jedan od boljih sustava na sajmu: GamuT CD3 player, Rega gramofon, AiFai amplifikacija i već spomenuti Synthesis CDSdesign zvučnici.

- Izvrsno je svirao i sustav posložen iz kataloga tvrtke Ayon.

- Kharma Ceramique 3.2.2 zvučnici, cijenjena i skupa Lindemann elektronika (820S SACD/CD player, 830 predpojačalo i 850 izlazno pojačalo dual-mono konfiguracije) i Sota gramofon na Finite Elemente policama.

- Fischer & Fischer SN550 zvučnici sa Dynaudio visokotoncem i magnezijskim mid/bas jedinicama iz SEAS-a.

- Unikatni Bolzano Villetri zvučnici sa Meridian elektronikom iz popularne G serije.- Audio Note sustav: P4 mono-blokovi, M3 predpojačalo, novi CD2.1x/II CD player, gramofon i AN-E/Spe zvučnici.

- Cijenjena digitalija iznimnog omjera cijene i kvalitete talijanske tvrtke NorthStar. 192 kHz / 24 bit DA pretvarač Extremo.

- Nova MkII verzija DA pretvarača popularnog 192 modela.

- Dugo očekivani integrirani CD player Sapphire.

- NorthStar elektronika u aktivnom display-u sa Fiesole zvučnicima iz Rosso Fiorentino Electroacoustics manufakture.

- Gran Viola zvučnici sa Super-Pac visokotoncem iz Reference serije austrijske zvučničke WLM manufakture u kombinaciji sa cijevnom Manley amplifikacijom. I ponovno neizostavan Acustica Applicata tretman sobne akustike. Prošle je godine zvuk sa malenim Diva Monitor zvučnicima ugodno iznenadio, no ovoga puta nije bio na tom tragu.

- Nova Opera Callas odmah je postala pravi hit. U ovome "set-up"-u sa Labtek elektronikom također je prezentirala vrhunski zvuk.

- Audio Physic modeli Virgo5 i Avanti5.- Pogled na Top Audio Car Show!
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Topping, SMSL i ostale kineske kutijice
Forum: Audio komponente
- elektronske cijevi, gdje kupiti?
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Audio komponente
- Minidisc, koristi li to netko još..?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Ion

UPRAVO SE ČITA


PSB Image B25
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Denon DCD 2000AE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD/SACD player
napisao: Milan Rupić
Studio Lab SLB 202.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: žac
NAD 720BEE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Stereo Receiver
napisao: Milan Rupić
Bryston BP26DA & 4B SST C
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Predpojačalo i pojačalo snage
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu