Hi-Fi

pretraga  


München High End Show - M.O.C.- 25 - 28.5.2006. - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

München High End Show - M.O.C.- 25 - 28.5.2006.

Der beste ton. Das beste bild.Krilatica je ovo München High End Show-a koji se održao ove godine u M.O.C.-u od 25 - 28 svibnja. Kako je bilo saznat ćete u nekoliko slijedećih redaka.

Živio Internet! Ovo sam prvo morao reći, jer jedino ovom mediju možemo zahvaliti pračenje promjena trendova u svijetu na ažurnom nivou te uz potpunu informiranost. Budite stoga, Vi koji čitate ovaj tekst, zahvalni do neba što postoji ovakva stranica u Lijepoj Našoj, koja svima nama, zaljubljenicima u Hi-Fi olakšava život prilikom potrage za najsvjejžijim vijestima i najnovijim informacijama. U suprotnom bili bismo osuđeni na neizbježno čekanje konačnog izlaska kakvog dosadnog domicilnog časopisa koje pak, u pravilu, uvjetuje kaskanje u najnovijim saznanjima najmanje mjesec dana iza ostatka, svekolikog nam, audiofilskog svijeta. Ovako, dok Vi ovo čitate, sajam još nije niti formalno završio (momci tek laganini pakiraju stvari). Stoga, s pravom, ponavljam: Živio Internet!
Dakle: Kako je bilo? Što ima novoga? Tko je sve bio? Siguran sam da ste željni odgovora na ova pitanja pa ću, u to ime, preći na stvar. Nanjušio sam već, iz listanja kataloga izlagača, kako će se imati što i za čuti i za vidjeti. I ne prevarih se. Izlagački kontigent bio je, ove godine, proširen te se stvarno moglo 'sliniti' u izvjesnim sobama. Također, čini se da se je sam sajam više preorijentirao na audio pa sam, eto srećom, uspješno 'eskivirao' nepotrebno šetanje među štandovima punim raznih elektroničkih 'điđa', 'bakrača' i inih čudesa. Također, moglo se susresti zgodnih i 'nezgodnih' faca iz audioindustrije pa su među se 'biranim' gostima pojavila zvučna prezimena poput Ishiwate, Rasmussena, van der Kleya pa čak i Sugana.
Gabaritno, sajam se nije pretjerano proširio, no na 3 kata hale br. 3 svaka 'rupa u zidu' bila je popunjena kakvim eksponatom. Kao i uvijek u audio cirkusu, moglo se posvjedočiti raznim komičnim, tragičnim i impresivnim prezentacijama. Tako ću samo pod tragikomično (uvjerljivo najnevjerovatnije iskustvo koje kombinira elemente tragedije i komedije) svrstati jednog neimenovanog lokalnog proizvođača kabela raznih, koji je upriličio demonstraciju 'dalekovoda' vrijednog cca 15 000 ojrića koji je uredno terminiran WBT-om i upakiran u lepi PVC, provučen kroz kutiju od prozirnog pleksiglasa u kojoj su smještene dvije vodovodne bakrene cijevi vulgaris domestica za koje mi je šturo objašnjeno kako: "...bitno bolje pospješuju protok signala od ikakvih prstenova, filtara i bilo kojih srodnih 'ukrasa' smještenih na krajeve kabela..." Osim demonstracije potpune nepraktičnosti, sama funkcionalnost i razina sonične prezentacije svakako nisu odavali dojam kako se za ovakav komad opreme nazire opravdanost smisla njegovog postojanja. Komično: Swedish Statement u sobi od 15 m2. Impresivno: Wavac HE-833 + Kharma Grand Exquisite Reference (vjerovali ili ne ali kod potonjeg sam ostao bez prostora na kartici fotića - damn it). Mali osvrt na Focal ove godine - čini se da su momci doskočili jadima sobe pa se ove godine iz prostora gdje su svirale Grande Utopie Be imalo što i za čuti (puna soba sve dane dovoljno govori sama za sebe ako uzmemo u obzir kako je prošle godine uz postav sa istim zvučnicima bila poluprazna).
A dalje bih Vas uz manje teksta i više sličica želio provesti kroz većinu novosti i zanimljivosti sa sajma:Gledajte i divite se svoj raskoši glavnog atrija - čini mi se kako Zagreb još nije na ovoj razini ;-)Tko kaže da Wharfedale nema high-end zvučnika? Ove bebe koštaju 130 k kuna kod nasQuad, Mission, Wharfedale i Audiolab pod istom kapom prvi puta prezentirani javnosti 'live'.Kompletna B&W CM serija ugledala je svijetlo dana na ovom sajmu. Ako su i ostali modeli dobri kao mali 1, možemo očekivati pravu pomutnju u ovom cjenovnom razreduKao i svake godine - najveći štand i najraskošnija prezentacija očekivano od Bowersa.A što reči ovdje osim po starom Vuku: 'Kabaaaaze'Predstavljanje nove Cayinove 'Lyric' serije uređaja odgovarajuče je popračenoČini se da je Denon ugurao svoje prstiće posvuda - bilo da je riječ o mrežnim sučeljima i MCU-ima ili stereu gdje je prezentirana potpuno nova linija proizvoda.Nova Chorus linija francuskog Focala prošla je vrlo zapaženo. Izgledom djmljiva, cijenom je svrstana u kategoriju stare Cobalt serije, a da li će opravdati rast vrijednosti, vidjeti ćemo kada se pojave prve recenzije, a sami prosuditi kada bude dostupna i na našem tržištu.KEF je predstavio velikog brata legendarnih 'jaja'. KHT 3005 sustav nudi atraktivan izgled, cijenom koketira sa B&W-ovim sustavom, a sonično se dalo naslutiti kako će ljubitelji kućnog kina imati još jednog opakog konkurenta na rasplaganju u svojem cijenovnom razredu.Mark Levinson 'on display' u toplesu. Moram li još što dodatOsim krasnim štandom, Linn se podičio i novim 'Majik' sustavom. Tsk, tsk, svi bi u HT pa makar i po besramnim cijenama.Čuti male MBL-e imali ste priliku prošle godine na Zgreb Audio Show-u...ali čuti velike i još na njihovoj elektronici niste. He, he.Kad se sa McIntoshem slaže kućno kino, za cijenu nije pristojno pitati.Niste čuli dinamiku dok niste čuli Naim. A o pitanju stvaranja prikladne atmosfere da niti ne pričam. Kao i svake godine i ove su svi nakon izlaska iz njihove sobe samo govorili: 'Naim, Naim, Naim, Naim...Avalon, Pass, Transparent... - dobar zvuk zajamčen...kao i zahtjev za ovećom 'pederušom' koja će poslužiti u svrhu novčanika.Koga? Pioneer? Kaj? Da, svakako kad je riječ o ovim, design by T.A.D. kutijama. Jest da ne idu uz njihovu elektroniku i radije bi da nisu u kućnom kinu ali čisto da se uzme na znanje kako i Pioneer konja za trku ima.Euroline kakvog svi poznajemo i volimo nastavlja svoju tradiciju diskutabilno najboljih uređaja u svojoj cijenovnoj klasi u obliku nove 06 serije.Za kraj sam ostavio malo zabave. Swedish Statement setup u sobi od 15 m2. Da, dame i gospodo i to je moguće.Uvjerljivo najbolji setup sajma ;-)

Eto ga narode. Tako, ukratko, bijaše ove godine 'im München'. Što će, kada će, gdje će i kako će biti slijedeće, saznati ćete (opet zahvaljujuči Internetu) kada i ostatak svekolikog audiofilskog svijeta.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


Multimedia HIFI Show - Audio & Video - 2006
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Nebojša Uglješić / fotke: Gašo
Predstavljanje Wilson Audia u Hrvatskoj
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: Milan Rupić
Pathos Classic ONE MKIII
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Zoran Botić
Audio Video Show - Zagreb 2006
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Mario Horvatić
Pulse 16.1 DAC
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno analogni konverter
napisao: Dražen Kokanović

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu