Hi-Fi

pretraga  


Vecteur L-4.2 CD Player - Audiofil - feel the sound - Cd player

Vecteur L-4.2 CD Player

Zahvaljujući domaćem distributeru imali smo zadovoljstvo napraviti recenziju jednog vrhunskog CD playera francuskog proizvođača Vecteur koji je zahvaljujući kvalitetnim uređajima zasluženo stekao reputaciju jednog od najboljih u svojoj klasi. Riječ je o modelu L-4.2 iako osnovni model svojim perfomansama svakako zadire u high-end klasu. Uređaj svojim dizajnom vjerojatno neće slomiti ženska srca ali bi ovaj player svakako trebao biti vrijedan pažnje svakog audiofila.Opis
Player se isporučuje u dva finiša i to kao srebrni ili crni. Ukupna masa uređaja je 10,5 kg dok su mu dimenzije 430 x 370 x 110 mm. Kako bi se smanjio utjecaj vibracija kućište i kritični djelovi playera su dampirani. Nožice su također antirezonantne sa mogućnošću nivelacije visine. Na prednjem panelu načinjenom od aluminija nalaze se tek osnovni set kontrola za upravljanje, standby tipka, ladica CD transporta te prilično velik display koji će vas tijekom reprodukcije obavještavati o statusu reproduciranog medija. Jedino što nas je pomalo iznenadilo je to što display ne prikazuje koliko je koš preostalo do kraja trenutno reproducirane pjesme. Na stražnjem panelu uz pozlaćene RCA konektore nalazi se i digitalni Spdif izlaz te prekidač za uključivanje uređaja. Strujni kabel sa Hubbell konektorom koji se isporučuje sa playerom djeluje prilično ozbiljno, što samo govori o ozbiljnosti proizvođača. Unutar antimagnetski tretiranog kućišta se nalazi odvojeno napajanje sa trostrukom kontrolom, 192kHz/24-bit DAC, dva toroidna transformatora koji se brinu za napajanje osjetljive elektronike koja je smještena na ploči načinjenoj od teflona, te unaprijeđeni transport koji od sad nosi oznaku D-2.2. Uređaj je opremljen Anti - Jitter sklopom čija je tolerancija svedena na 5ppm. Upotrebljeni su kvalitetni metal film otpornici tolerancije manje od 1% te kondenzatori od polipropilena i stiroflexa.

Kako svira ?
Kako smo na test dobili već usviran uređaj, preslušavanje je moglo odmah početi. Već sa prvim naslovom moglo se je čuti zašto je ovaj player smješten u high end. Prvi nam je pod ruku došao Opus 3 demonstracijski CD na kojem se nalaze naslovi različitih naslova te je tako bio idealan za prvu "neobaveznu" probu. Skladbe poput Tiden Bara GAR, Violin Concerto in G, My Old Friends... , zaživjele su u punom sjaju sa svim detaljima i sa toliko velikom pozornicom da imate osjećaj da je slušaonica nekako narasla. Svaki pokret trzalice preko žice gitare, svaki potez gudala preko struna violine pa sve do prekrasnih glasova izvođaća pirikazani su nevjerojatno vjerno.
Boney James je glazenik koji uspješno isprepliće jazz sa funkom, zbog čega vjerujem da bi se svidio i mlađoj publici. Njegov alum Pure prepun je čvrstih funky ritmova i gitara ukomponiranih sa odličnim saksofonom. Iako album spada u mainstream produkciju, player to nije niti malo smetalo da iz albuma izvuče sva ona lepršavost koji si želimo u vlastitim slušaonicama. Bogatstvo zvukova sa odličnim i brzim ritmičkim dionicama i izrazito brzim i dubokim basom koji je player bez problema i s lakoćom reproducirao.
Shirley Horn je glazbenica iz koje postoji zavidan opus jazz albuma. Preslušali album You Want Forget Me koji nas je jednostavno oduševio. Jednostavno morate uživati u glasu pjevačice i emocijama koje je u stanju prenijeti na slušatelja uz pomoć malog jazz sastava.
Norah Jones - Come Away From Me, do sada sa naše strane je već toliko puta preslušan album da bi ga već mogli pjevati u duetu sa mladom pjevačicom, predstavljen je u potpuno novom svjetlu. Odjednom u snimci osjetite toliko zraka i detalja koje do sada uopće nismo primjećivali. Inače gladak i nježan glas pjevačice još više nam se uvlačio pod kožu prepuštajući nas čistom užitku slušanja.

Zaključak
Vecteur je nadogradnjom ovog playera načinio toliko dobar potez da zaslužuje samo pohvale. L-4.2 cijenom spada u skuplje playere na tržištu ali se cijena brzo kompenzira zadovoljsvom koje će vam uređaj stvoriti reproduciranjem svake note iz Vaše kolekcije CD naslova. Njegove glavne odlike su lepršavost, široka zvučna pozornica, brz i relan bas te pitko i otvoreno srednjetonsko područje uz detaljan ali uhu vrlo ugodan visokotonski spektar. Ovo je sigurno jedan od onih playera koji se može podičiti audiofilskim zvukom te ga kao takvog možemo samo preporučiti zahtjevnijim ljubiteljima glazbe.INFO BOX

Vecteur L-4.2
cijena 12,870 kn

Proizvođač:
Vecteur
mosquito-groupe.com
OCJENA
Izrada: 100%

Performanse: 100%

Cijena / kvaliteta: 100%

Ukupno: 100%


pozitivno
Odlična kvaliteta reprodukcije
moglo bi bolje
Dizajn

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


DCS Puccini i Sumić OCC ULTIMATE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija:
napisao: Baxa
Digital Dream u Rotary Audiu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Multipak 2017
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Zagreb Audio Video Show 2017
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Wilson-audio Yvette u Audiofil klubu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu