Hi-Fi

pretraga  


Supra - EFF-ISL Anniversary Limited Edition - Audiofil - feel the sound - Interkonekcijski kabel

Supra - EFF-ISL Anniversary Limited Edition


Kao što je i običaj, većina proizvođača HIFI opreme koja drži do sebe tjekom godišnjica plasira na tržište određeni broj primjeraka nekog proizvoda koji se ističe kvalitetom te tako postaje slika njihovog minulog rada. Tako nam je pod ruke došao na test EFF-ISL interkonekt švedskog proizvođača Supra koji u svojem imenu ponosno nosi Anniversary Limited Edition. Ovaj interkonekt je izdan 2001 godine povodom 25 godišnjice osnutka i to u ograničenom broju od samo tisuću primjeraka. O čemu svjedoči deklaracija koja dolazi potpisana od vlasnika i osnivača tvrtke Toma Jenvinga te redni broj proizvoda.

Opis
U EFF porodici kablova iz Suprinog kataloga nalaze se tri vrste proizvoda. Kablovi sa klasičnim RCA konektorom (IX) , kablovi s konektorima koji imaju mogućnost pritezanja (ISL) te balansirani XLR kablovi (IXLR). Equalized frequency Flow je naziv posebnog tehnološkog procesa kojim je ovaj kabel načinjen te je iz njegove skraćenice dobiveno i ime proizvoda. Presjek EFF-ISL kabla se sastoiji iz dva šuplja bakrena vodiča čija je stjenka debela samo 0,2 mm. Vodiči su prevučeni srebrom dok je šupljina ispunjena PE materijalom. Izolacija vodiča naparavljena je u dva sloja. U prvom sloju je PE dok je u drugom sloju aluminijska folija. Između dva sloja vanjske izolacije provučena je žica uzemljenja. Na kraju svega toga dolazi vanjski PVC omotač. Konektori koji dolaze s interkonektom također su iz vlastite proizvodnje, vrlo solidne izrade i kvalitete i dizajna.

Zvuk
Kako su kablovi već bili usvirani mogli smo odmah krenuti sa preslušavanjem materijala. Od prvod CD naslova već je bio primjetan utjecaj nove komponente u sustavu. Kako sam do sad koristio Audioquestove Topaz inerkonekte koji su mi se činili dobrim odabirom u mojem sustavu, razlika je bila više nego očita. Odjenom je u srednjetonskom pojasu isplivalo masu detalja koji su upotrebom starog kabela bili prigušeni. Zvučna slika je poprimila potpuno novu dimenziju. Visokotonski spektar je ostao detaljan čist i nenaporan za uho s vrlo dobrom kontrolom niskih frekvencija možda malo povučenim ali bolje definiranim. Preslušavajući Jazz pustolovinu Suzane Horvat na starim interkonektima bili su naglašeni sibilanti, Supra je to vrlo lijepo "zapeglala" ne uzimajući ništa od glazbenog ugođaja. Svi detalji lijepo posloženi instrumenti pratećeg banda uz lagane note klavira... Mislio sam da je to slučajnost pa sam posegnuo za CD naslovom George Michaela - Songs From The Last Century s kojim sam također znao imati istih problema. Ponovno je Suprin interkonekt odradio odličan posao i natjerao me da preslušam cijeli CD. Kako su se glazbeni naslovi izmjenjivali tako je uživanje bilo veće, kablovi su omogućili koherentnu zvučnu sliku punu detalja sa dobro fokusiranim instrumentima i odlično pogođenim tonalitetom.

Zaključak
Sasvim je sigurno da Suprin osnivač Tom Jenving nije slučajno odabrao EFF-ISL interkonekt kao jubilarni. On u pravom smislu riječi oslikava napore jedne tvrtke kako bi pružio najbolje svojim kupcima za razumnu cijenu. Suprin EFF-ISL je odlično pogođen proizvod i zaslužuje svaku preporuku.
Testni sustav:
Classe preamp CP-35
Classe izlaz CA-100
Interkonekti: VDH The Second(XLR)
CD player Marantz CD63SE
Rotel - RSX 1056
DVD - Pioneer 565A
Zvučnici Dahlquist CA1
Zvučnički kabloci Strait Wire Quartet

Testna glazba:
George Michael - Songs From The Last Century
Suzana Horvat - Jazz Pustolovina
St. Germain - Tourist
Kraftwerk- The Mix
Mark Knopfler - The Ragpicker`s Dream
Eric Clapton - UnplugedINFO BOX

EFF-ISL Anniversary Limited Edition

Proizvođač: Supra
cijena: 1500 kn
www.jenving.se
OCJENA
Izrada: 100%

Performanse: 100%

Cijena / kvaliteta: 100%

Ukupno: 100%


pozitivno
za: Kvaliteta izrade, detalji, odlično pogođen tonalitet
moglo bi bolje
Ništa posebno

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Topping, SMSL i ostale kineske kutijice
Forum: Audio komponente
- elektronske cijevi, gdje kupiti?
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Audio komponente
- Minidisc, koristi li to netko još..?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Ion

UPRAVO SE ČITA


Zagreb Audio Video Show 2015
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
DCS Puccini i Sumić OCC ULTIMATE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija:
napisao: Baxa
Digital Dream u Rotary Audiu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Multipak 2017
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Zagreb Audio Video Show 2017
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu