Vaš Hi-Fi Galerija

pretraga po imenu korisnika  


HIFI sustav by Samo Selan - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi galerija

HIFI sustav by Samo Selan

Slike svog HIFI sustava poslao nam je Samo Selan iz Slovenije


Ime: Samo Selan
Država: Slovenija
Komponente:Text By Samo Selan:
Integrirano SET (Single Ended Triode) pojačalo bez povratne sprege (bez NFB), snage 7W (RMS) po kanalu. Nekoliko riječi o dizajnu: ulaz SRPP sa cijevima 5814A (five star 12AU7 - ECC82), slijedi driver stage sa 568WB i izlazne 300B (na fotki su JJ). Cijeli dizajn izveden je sa automatskim biasom. ispravljač izvođen je sa 5R4GY lampom, a izglađivanje obavljeno je Pi- filterom od dva ELNA Cerafine elektrolita i prilično velike zavojnice. Upotrebljen material: otpornici u signalu i na katodama su Shinkoh tanatal film, a na anodama koriste se Mills neinduktivni žičani otpornici. Vezni kondenzator je Audio Note / Jensen Copper-Foil-Paper-In-Oil, a katodni premještaći (by-pass) su svi Black Gate serije N ili NX. Ožičenje izvedeno žicom od čistog (99,999%) srebra. Za podešavanje glasnosti upotrebljen je ELMA preklopnik sa 4 puta 24 pozicija (tako zvani ledder attenuator). Izlazni trafoji su sa duplim "C" jedrima.

Pojačalo sa identičnim karakteristikama kao prvo, ali izrađeno za mog prijatelja. Možete učiti, da ima jedan trafo pokrivač više - izpod njega nalazi se ogromna zavojnica, što je stvar pretjerivanja kako baš ništa ne bi moglo zujiti ni na Lowtherima (ne zuji ni na prvom, to jest mom pojačalu, ali ipak...). Fotka je sa Hi-Fi sajma u Ljubljani prije nekoliko godina. U stalaži sasvim dolje može se vidjeti i SE integrirano pojačalo bez NFB sa EL34, pored njega i gramofonsko MC pojačalo na lampe (isto tako bez NFB).

Fotografiju ovog pojačala zapazio sam i naslovnici jedne slovenske knjige o audiu (iako nitko nije pitao).

Izlazno pojačalo izrađeno za mog prijatelja. Ide za SET dizajn sa cijevima SV572-10, bez NFB, snage 25W po kanalu. Dizajn pogledom sliči Caryu, ali samo izvana.Upotrebljen material sličan je onome u gore pomenutih pojačalima, jedino su mu power supply kondenzatori drugačiji - ogromni tankovi sa strana su "metalizirani polipropilen u ulju" kondenzatori.

Chicken: SE integrirano pojačalo sa EL34 izlaznim cijevima; automatski bias, bez NFB, snaga 11W po kanalu. Ulazne cijevi su 6SL7 JAN Philips, a ispravljanje obavlja 5U4WGB JN Philips. Pored stoji i gramofonsko MC/MM pretpojačalo, isto tako brez NFB i sa automatskim biasom.

Može se vidjeti SET SV572-10 u pogonu. Bez problema do normalnih glasnoća i sa Martin Logan Aeriusima! Kao pretpojačivač upotrebljen je C-J PV-10, ali samo kutija, jer u njemu nema ništa od originalnih stvari! Umjesto toga unutra se nalazi vrlo jednostavan, ali veoma skup buffer, napravljen od 5687WB. Za ispravljanje koristi se 6X4 JAN Philips, ožičenje od srebra, Shinkoh tanatal film otpornici, ELNA Cerafine i Black Gate N elektroliti, Jensen Copper-foil.paper-in-oil vezni kondenzatori... Kao izvor poslužuje modificirani Sony CD player (nemam više pojma o kojoj brojki ide).

Iako ne izgleda, ali ovo vam je kopija Ongakuja - trebate prizanti, da izgleda puno bolje nego original! Izrađen za mog prijatelja, koji njime pogoni (pazi sad!) Sonus Faber Extreme. Upotrebljen najbolji material (kao i gore). Snaga 27W po kanalu. Podrazumljeva se, da takvo pojačalo ne pogoni Extreme do disko glasnoća, ali za jazz, blues i manje sastave klasičara, to pojačalo je čarobnjak!

KOMENTARI
Trenutno 4 komentara             Prikaži / Sakrij komentare


Unos komentara

* Označava obavezne podatke
Ime*:
E-mail:
  Bold Italic Underline Emoticon Smilies
Komentar*:
(max. 1000 slova)
Brojač slova:
Kod:
Prepiši broj
 


NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Uvoz komponente iz japana
Forum: Retro audio
- Dual CV1150
Forum: Računala i audio
- Deezer na TV
Forum: Predstavite se
- pozdrav
Forum: Retro audio
- Lenco L75 priča

UPRAVO SE ČITA


Multimedia Hi-Fi Show - Ljubljana 2009
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Olive Opus No. 4 Hi-Fi Digital Stereo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Univerzalni player
napisao: Tekst & Foto Milan Rupić
Zagreb Audio Video Show 2009
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Foto: Dapo & žac; Tekst žac
Pro-Ject Box serija
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pro-Ject Box
napisao: Milan Rupić
Sumić Audio Black Hole 5
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Strujni kabel
napisao: Daniel Modrić