Glazbena preporuka


ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens

Label : Columbia
Godina izdanja : 1981

Na policama cd shopova se našlo reizdanje poznatoga naslova iz 1981 godine.Glazbeni pravac koji se pojavljivao u to doba bio je nešto poput alternativne glazbe koja je sticala s vremenom sve više poklonika.New age kao vrsta ambijentalne glazbe je imala i svoje kritičare u crkvenim redovima. Bez obzira na sve, mladi Andreas Vollenweider je svojom svirkom harfe mjenjao duševna stanja mnogih mladih ljudi širom svijeta. Album Behind The Gardens nas uvodi u poseban svijet gdje prevladava emocionalna komunikacija. Zvuk same harfe ima veoma topli prizvuk,lagano miluje slušni aparat svakog slušatelja. Koloplet zvukova harfe, akustične i električne gitare odaje dojam posebnoga duševnog stanja mladog glazbenika. Skladbe kao što su : Behind The Gardens, Micro-Macro, Lion and Sheep su zbog svoga umirujućeg djelovanja često bile najavne pjesme pojedinih emisija na mnogim radio stanicama. Ovim albumom je Vollenweider trasirao put kojim su kasnije krenule nove snage glazbenika koji su bili željni novih glazbenih istraživanja.


Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray

format: cd
Label: Telarc
godina izdanja: 1997
web stranica: http://www.roseannavitro.com/

Roseanna Vitro je ime koje širokom krugu ljubitelja muzike nije najbolje poznato, a kod svih koji prisežu na kvalitetu a ne na komercijalu je zapisano sa velikim slovima. Ona adut newyorške jazz scene koja je uvjek negovala isključnu kvalitetu i nikad nije pristajala na medijsku komercijalu.

Rođena je u Texasu gdje je u kasnim 70-im godinama počela pjevačku karieru kod mentora jazz legende Arnetta Cobba. U nastavku njeni vokalni učitelji bili su Ted Weems i Ray Sullenger koji su je dosta naučili i na široko otvorili vrata Houstonovog Green Room-a, gdje je svaki tjedan gostovala u emisiji KUHF-FM. Na jednom od tih njenih performansa oduševio se i legendarni Oscar Peterson kojeg je sa nastupom tako impresionirala da joj se spontano pridružio na prozornici, a dosta znanih gostova među kojima su Bill Evans, Tommy Flanagan, Joe Williams i Eddie Gomez nagovarali su je da nastavi karieru u New Yorku, što je i prihvatila. Nakon dolaska u New York je pjevanjem scat bluesa oduševila Lionela Hamptona koji čiji je kometar bio da je ona nešto najbolje što je ikad čuo i odmah je uzeo u svoj band. Nakon osvajanja New yorka gdje je doživjela mnogo uspjeha u Manhattan school of music počela intenzivno studirati klasični vokal, jazz tehnike i piano. Sad na Univerzi u New Jerseyu predaje jazz vokal i poučava na New Jersey performing art centru te na univerzama u Montclairu, Texasu, Miamiju i Cincinatiju, a pored toga i nastupa na najprestižnijim američkim prozornicama.

Ovaj album je njeno drugo izdanje kod Telarca i obrada je muzike Ray Charlesa na njoj svojstvenj način. Na njemu je 12 blues, jazz, rock, country pjesma sa velikim utjecajem gospela, kojeg Roseanna uz pomoč izvanrednih muzičara na pianu, basu, bubnjevima, baritonu, trumpeti, saxu... i uz pomoč Werner Philharmonika fenomenalno interpretira. Među interpretacijama su poznati hitovi kao što su Unchain my heart, One mint julep, You don't know me, Ruby... Snimka je odlična. Preporuka svim ljubiteljima kvalitetne muzike.


The fabulous Baker boys - soundtrack - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

The fabulous Baker boys - soundtrack

format: CD
label: GRP records
godina izdanja: 1989

Film The Fabulous Baker boys je priča o braći Baker Franku i Baker Jacku, sviračima cocktail-lounge piana. Njihov život i karijera se sasvim promjene kada im se pridruži mlada, prelijepa pjevačica Susie Diamond koju igra Michelle Pfeifer a što je zanimljivo je činjenica da su filmska Baker braća u stvarnom životu prava braća Bridges Beau i Bridges Jeff. Film je kombinacija romance, drame, muzike i komedije i prati njihovu osobnu i profesionalnu promjenu kad im se pridruži žena. Evo žene koja jima je zmješala glavu (pa i meni bi ...)
Filmski soundtrack je prava majstorija priznatog jazz pisaca i klavijaturista Dave Grusina i ostale ekipe koju sastavljaju tenor saksofonist Ernie Watts, trubač Sal Marquez, bubnjar Harvey Mason, basist Brian Bromberg i gitarist Lee Ritenour, koji su jedni od najboljih jazz muzičara. Za največe iznenađenje pobrinula se preljepa glumica na gornjoj slici Michelle Pfeifer sa svojim besprijekornim i kristalno čistim vokalom, koja božanstveno odpjeva legendarni hit My funny valentine i Makin whoopee. Na soundtracku dodani su i Do nothin' till you hear from me od Duke Ellington orchestra, snimka iz godine 1936 Moonglow od Benny Goodman Quartet i Lullaby of Birdland od The Earl Palmer Trio.

Muzika je većinom instrumentalna, romantična, ekspresivna, laka za slušanje i besprijekorno odsvirana, tako da čovjeka brzo osvoji te je dugo ne izvadi iz playera. Topla preporuka svim ljubiteljim jazza. Jedina mu je mana da se teško dobavlja u cd shopovima, pa vam je jedna od varianti koju sam pronašao, kupnja preko amazona ovde:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000001O8/qid=1085576503/sr=1-1/ref=sr_1_1/103-9115445-7479023?v=glance&s=music


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15  16  17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Dodatni pribor
- Lux postelja za komponente
Forum: Audio komponente
- Network player , streamer
Forum: Audio komponente
- Akustyk RD12
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Brand, DiY i Vintage
Forum: Retro audio
- PIONEER A-400
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


Crystal Cable Piccolo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički, interkonekcijski i mrežini kabeli
napisao: Milan Rupić
Simaudio Moon i-3 & Moon Equinox
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo i CD player
napisao: Milan Rupić
Lyngdorf Audio u Hrvatskoj
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija
napisao: Milan Rupić
Shanling SLM-A40Mk II
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
Prezentacija Sonus Faber - Elipsa
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: SB

POSLJEDNJE NOVOSTI

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu