Novosti


Esoteric Grandioso K1 - Audiofil - feel the sound

Esoteric Grandioso K1

Vrhunac najnaprednijih mehatroničkih saznanja tvrtke Esoteric, sustav VRDS, radikalno popravlja preciznost očitavanja Super Audio CD/CD diskova koristeći okretni tanjur za rotaciju i mahaničku korekciju površinskog proklizavanja. Pogonski sklop koji se nalazi u Grandioso K1, VRDS-NEO VMK-3.5-20S, vrti se zahvaljujući kugličnim ležajevima visoke preciznosti koji podržavaju tanjur od duraluminija mikronskom preciznošću. Takva mehanička struktura teži impresivnih 5.2 kg (12 kg sa krutim podnožjem).Pogon je izveden poznatom Esoteric tehnologijom, motorom bez četkica pogonjenim magnetima visoke gustoće magnetskog toka.VS-DD* Servo pogon osovine i namjensko napajanje toroidalnim transformatorom
Srce VRDS-NEO pogona je osovina pogonjena zaštićenim, namjenskim VS-DD (VS-DD = VRDS Spindle Discrete Driver) servo sklopom. Koristi trokanalno pojačalo kako bi se optimizirala struja napajanja motora, smanjile vibracije i osiguralo glatko okretanje osovine i servo kontrola visoke preciznosti.Transportni mehanizam smješten je u sredini i učvršćen na 5 mm debelo čelično postolje koje počiva na patentiranim nožicama čeličnih vrhova kako bi se spriječila pojava vibracija. Kućište je dvostruke strukture, na gornjoj ploči su audio aklopovi dok je napajanje smješteno na doljnjoj, što onemogućuje međusobni utjecaj magnetskih silnica i vibracija. Grandioso K1 ima četiri toroidalna transformatora za dva mono D/A pretvarača, digitalni sklopi servo pogon osovine što osigurava neovisno napajanje svakog sklopa zasebno.

Najsuvremenija elektronika
Za Grandioso K1 posebno su dizajnirani integrirani dual-mono D/A pretvarači koji osiguravaju vrhunsku konverziju signala.
Kompletno novi dizajn koristi najfinije materijale i tehnologije današnjice. Sklopovi sadrže vrhunske32-bitne AK4497 DAC čipsetove koje proizvodi AKM (Asahi Kasei Microdevices Corporation) u sprezi s high-end MUSES 03 operacijskim pojačalom proizvedeno u New Japan Radio Co., Ltd.
Osam paralel/diferencijalnih strujnih krugova pogone svaki kanal uz nevjerojatnu linearnost i smanjena izobličenja. D/A pretvarač ima napajanje odvojenim transformatorima za svaki kanal i osam regulatora napajanja smještenih blizu svake tiskane pločice kako bi se osiguralo najbolje moguće napajanje.
Fizičko odvajanje digitalnih i analognih sklopova poboljšano je u odnosu na prethodnike za reprodukciju žive, čiste glazbe superiornog trodimenzionalnog prostora.

35-bit D/A procesiranje za izvanrednu snagu glazbenog izraza
Grandioso K1 kombinira višestruke 32-bitni DAC čipsetove i koristi 35-bitni D/A procesni algoritam za konverziju PCM signala u analogni u visokoj rezoluciji od 35 bita. 35-bitno procesiranje postiže zapanjujuću rezoluciju 2048 puta veću od standardnog 24-bitnog procesiranja.
Gustoća podataka u digitalnoj domeni smanjuje greške na minimum i osigurava vjernu konverziju u analognu domenu. Jednako tako uzrokuje izuzetnu razumljivost glazbe, čak i sa vrlo slabim signalima.

Esoteric-HCLD (High Current Line Driver) - zaštićeni izlazni bafer sklop za povećanje struje
Sposobnost za isporuku jake struje i brzi porast su dva ključna čimbenika koji analognom izlaznom stupnju osiguravaju precizni prijenos široki dinamički opseg signala s najmanjim izobličenjima.
Grandioso K1 nudi ultimativne performanse kao linijski pogon korištenjem vrhunskih elemenata uz kapacitet za isporuku jake struje i izuzetno visoku brzinu porasta (2000 V/µs). Po dva takva bafera po kanalu diferencijalno su konfigurirana i pogone XLR izlazne terminale, a u paraleli RCA priključke osiguravajući da se maksimizira brzina dolaska struje na izlazima.
Nadalje, EDLC (Electric Double-layer Capacitor) sklop kapaciteta se koristi kao izvor snage za bafer. Veliki kapacitet od 125000 µF po kanalu osigurava stabilnost niskofrekventnog područja i reprodukciju dinamike koja oduzima dah.

ES-LINK Analog - vrhunska metoda za prijenos struje
Kao dodatak za regulaciju linijskih priključaka (XLR i RCA) za Grandioso K1 Esoteric je razvio "ES-LINK Analog" metodu prijenosa struje. Konstruiran je poseban HCLD buffer sklop koji je u stanju velikom brzinom osigurati struju kako bi se prenio čisti i jaki signal s minimalnim utjecajima impedance na put signala.
To je idealna metoda za prijenos analognih audio signala jer razvija maksimalni potencijal sustava kad se priključi na kompatibilni uređaj *.
*Standardno se K1 povezuje balansiranim kabelom (XLR), ali se "ES-LINK Analog" metoda može koristiti samo s kompatibilnim uređajima jer je to zaštićena metoda.

Mnogostruka D/D konverzija kompatibilna s različitim izvorima
Kao dodatak reprodukciji s izvornim uzorkovanjem, moguće su i dvo, četiri i osmerostruke konverzije PCM digitalnoog signala. PCM se konvertira u DSD jedinstvenim algoritmom, a korisnik može odabrati bilo koji način konverzije.

Digitalni ulazi

Tri digitalna ulaza (USB, koaksijalni i optički) omogućuju priključivanje na široki raspon sustava. Koaksijalni i optički podržavaju DSD 2.8 MHz (DoP) ulaz i PCM do 192 kHz/24-bit.

USB podrška za 11.2 MHz DSD, 384 kHz/32-bit PCM, i asinkroni prijenos podataka

USB priključkom Grandioso K1 se može spojiti s računalom a pokretački program se može besplatno skinuti s Esoteric web stranice. Grandioso K1 podržava asinkroni prijenos podataka i reprodukciju s visokim stupnjem uzorkovanja do 11.2 MHz DSD i 384 KHz/32-bit PCM studio-master-quality audio zapisa. Podržana je i nativna reprodukcija DSD zapisa.

VCXO Clock velike preciznosti
Clock se često smatra srcem digitalnog reproduktora. Clock za K1 (VCXO - voltage-controlled crystal oscillator) je razvijen u suradnji s tvrtkom Nihon Dempa Kogyo (NDK) i sadrži veliki kristalni element koji osigurava nevjerojatnu kvalitetu reprodukcije s izvanrednom prezinošću (±0.5 ppm) i vrlo niskom razinom faznog šuma.

Info: audiocinema-art.hr


Bluesound Pulse Soundbar - Audiofil - feel the sound

Bluesound Pulse Soundbar

Bluesound Pusle Soundbar puno je više od klasičnog soundbara. Zapravo se radio o revolucionarnom all-in-one Hi-Res audio sustavu koji podržava visoko-razlučivu audio reprodukciju sve do 192 kHz / 24 bit formata, transformirajući glazbu, filmove, sportske spektakle, koncerte, video igre, te ostale multimedijalne sadržaje i u fantastičan zvučni doživljaj. Perfektno je dizajniran da se diskretno uklopi sa suvremenim TV zaslonima, nadopunjujući njihovu HD sliku isto tako kvalitetnim zvukom.Kao pravi mrežni uređaj podržava pristup različitim glazbenim servisima, Internet radio postajama, te ostalim glazbenim datotekama koje mu se nalaze na mreži, kao i Bluetooth aptX®. Moguće je žično i bežično povezivanje i dijeljenje audio sadržaja s drugim Bluesound uređajima u mreži (multiroom). Upravljane je krajnje jednostavno i intuitivno putem pouzdanog vlastitog BluOS™ operativnog sustava i pripadajuće aplikacije za pametne telefone, tablete, računala, itd. Svi neophodni ulazi i izlazi učinit će ovaj uređaj istinskim centrom i srcem svakog modernog AV sustava. Čak 6 zasebnih pojačala snage 120 W pokreče ukupno 8 zvučničkih jedinica, te je uz inovativnu i višestruko nagrađivanu DircetDigital™ tehnologiju zaslužno za vrhunski audiofilski zvuk. Za sve koje ga žele dodatno unaprijediti najdubljim bas frekvencijama, moguća je perfektna integracija s Bluesound Pulse Subwooferom i to bežičnim putem.Cijena od 9199 kuna za Bluesound Pulse Soundbar nije mala, ali u potpunosti opravdava njegove high-end audio performanse, funkcionalne mogućnosti, kao i moguće nadogradnje za sadašnju ali i primjenu u budućnosti. Zatražite demonstraciju u showroomu uvoznika i distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept, te se uvjerite u njegove fantastične zvučne i uporabne mogućnosti!.

Info: sigma-audiokoncept.hr


Teac AD-850 kasetofon/CD reproduktor - Audiofil - feel the sound

Teac AD-850 kasetofon/CD reproduktor

Iako bilježimo veliki povratak analognih uređaja za reprodukciju glazbe, proizvodnja i prodaja novih kasetofona nedavno je zamrla.
Ipak, stanje je promijenio Teac ponudom uređaja koji objedinjuje nove i stare tehnologije (kasetofon i CD reproduktor u jednom kućištu) i ponovo budi želju za igranjem i/ili preslušavanjem starih, odnosno snimanjem novih kaseta. Naravno, to je Teac AD-850 koji, osim snimanja na kasete, može snimati i reproducirati na/sa uređaja koji se spajaju na USB priključak. Dodatnu zabavu osigurava i mikrofonski ulaz koji možete koristiti za karaoke. U pitanju je, dakle univerzalan, zabavan uređaj oko kojeg se može okupiti društvo i ugodno i kvalitetno provesti vrijeme.Osobine CD reproduktora:
Frekvencijski odziv: 20 Hz - 20k Hz
Odnos signal/šum: 87 dB
Ukupna harmonijska izobličenja (THD): 0.02%
Reprodukcija s Audio CD, CD-R, CD-RW, MP3
Programiranje ponavljanja
Direktno biranje
Nasumična reprodukcija
Ispis naslova

Osobine USB dijela:
Frekventni opseg (reprodukcija): 20 Hz - 20 kHz
Frekventni opseg (snimanje): 20 Hz - 15 kHz
Bit rate (reprodukcija): 8 - 320 kbps
Bit rate (snimanje): 128 kbps
Odnos signla/šum: 85 dB
Snimanje na USB uređaj
Reprodukcija MP3 zapisa
Različite mogućnosti ponavljanja
Direktno biranje
Nasumična reprodukcija
Automatsko i ručno numeriranje skladbi za snimanje
Ispis naslova

Osobine kasetofona:
Frekventni opseg: 50 Hz - 12 kHz (-3dB)
Podrhtavanje i zavijanje WRMS: 0.25%
Odnos signla/šum: 59 dB

Snimanje i reprodukcija kaseta
Vrste traka/reprodukcija: normal, krom, metal
Vrste traka/snimanje: normal, krom
Dvije glave za snimanje/reprodukciju/brisanje
Pogon kontroliran računalom
Podesiva razina ignala snimanja
Kontrola brzine reprodukcije (± 10%)
Mogućnost odabira vremena reprodukcije i snimanja (timer)

Općenito:
Zvuk iz mikrofona može se miješati sa sadržajem reproduciranim sa CD-a, USB uređaja ili kasete ili nekog drugog priključenog uređaja.
Efekt jeke na mikrofonskom ulazu
Svstrani predočnik sa mnogo funkcija
Mogućnost programiranja vremena reprodukcije (timer funkcija)

Priključci:
USB priključak na prednjoj strani
Analogni linijski ulaz
Mikrofonski ulaz
Analogni linijski izlaz

Opće karakteristike:
Završna obrada: crna, srebrna
Dimenzije (š x v x d): 435 x 145 x 288 mm
Masa: 4.8 kg


Info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6  7  8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Rega Planet 2000
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD player
napisao: Darko Brlečić
Monitor Audio S1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: žac
Unico P - Talijanski recept za dobar zvuk
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Pretpojačalo - Glavna karika u audio lancu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Opis Uređaja
napisao: Darko Brlečić
Cambridge Audio - Azur 540A / 540C
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo / CD player
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues