HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - NAD C 510 HiRes DAC i pretpojačalo
NAD C 510 HiRes DAC i pretpojačalo

Nakon globalnog uspjeha koji je polučio M51 DAC/pretpojačalo iz njihove referentne Masters serije, tvrtka NAD je na istoj platformi predstavila svoj novi, nešto pristupačniji cijenom, ali zato performansama vrlo blizak C 510 model, prvi HiRes (High Resolution) DAC/pretpojačalo kao standardna HiFi komponenta u Classic seriji. Godinama su ljubitelji glazbe i dobrog zvuka formirali svoje audio sustave prvenstveno s CD playerom kao izvorom zvuka. Međutim danas se to dramatično mijenja, a CD playere zamjenjuju računala ili glazbeni serveri povezani s internetom ili lokalnim mrežama. Posljedica toga je i mogućnost reprodukcije visoko-razlučivih 24-bitnih (192 kHz) audio zapisa studijske kvalitete u kućnim uvjetima, a koji su danas dostupni širokoj publici. Zahvaljujući fantastičnom komforu i kvaliteti zvuka koju pružaju takvi „Computer Audio“ sustavi, mnogi su se odlučili svoju omiljenu glazbu pohranjenu na CD-ima nadomjestiti digitalnim audio fajlovima. Upravo u tu svrhu kreiran je novi NAD C 510.Iznimna procesorska snaga i preciznost NAD-ove patentirane Direct Digital™ tehnologije bazirane na 35-bitnoj arhitekturi, promovira C 510 kao novu eru definicije pristupačnih state-of-the-art HiFi uređaja, posebno HiRes DAC-ova. Široka paleta digitalnih ulaza uključujući i USB Tip B sučelje koje operira u asinkronom modu i u suradnji s vrlo preciznim generatorom takta (clock) osigurava maksimalnu kvalitetu reprodukcije visoko-razlučivih glazbenih fajlova, nudi mogućnost povezivanja s različitim digitalnim audio izvorima podržavajući sve do 24 bit/192 kHz formata. Analogni izlazni stupanj funkcionira u pravom balansiranom modu s operacionim pojačalima u A klasi, tako da su simetrični XLR ili alternativno RCA analogni izlazi logičan izbor. Posebna pažnja posvećena je napajanju i svim ostalim kritičnim točkama, kao i visokoj kvaliteti korištenih elemenata, radi optimizacije i stabilnosti željenih performansi. Kontrola glasnoće i ulazni izbornik u digitalnoj domeni bez i najmanjeg šuma i/ili distorzije omogućuje da C 510 može preuzeti i funkciju visoko-kvalitetnog pretpojačala. Čistoćom i jednostavnošću dizajna C 510 kao i ostali NAD modeli tradicionalno predstavlja iznimnu vrijednost u kontekstu performansi high-end zvuka. Zato je savršen izbor za srce suvremenog digitalnog HiFi sustava.NAD C 510 već je stigao u Hrvatsku putem NAD distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

Više informacija na novom webu distributera: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 14.10.2014.

Audiofil - feel the sound - NAD C 510 HiRes DAC i pretpojačalo Audiofil - feel the sound - Imagine X serija PSB zvučnika
Imagine X serija PSB zvučnika

Prirodan zvuk cilj je dizajna svih PSB zvučnika, pa tako i najnovijih X modela u Imagine seriji. Oni donose potpuno novu i do sada najvišu razinu realizma kada je riječ o cijenom pristupačnijim zvučničkim konstrukcijama primjenjujući napredne materijale i tehnologije iz najpopularnijih PSB modela. Fokus je usmjeren na jednostavnost i najčišću esenciju zvuka kako bi slušatelji u potpunosti doživjeli glazbu na način kako oni to toliko vole.Tijekom niza godina istraživanja u kanadskom nacionalnom istraživačkom centru - NRC (National Research Council), mjestu gdje se nalazi jedan od najnaprednijih akustičkih laboratorija u svijetu, dizajnerski tim PSB-a s Paul Bartonom na čelu naučio je ne samo ono što ljudi vole čuti, već i kako čuju u datim akustičkim okruženjima. U razvoju Imagine X modela ključnu je ulogu odigralo upravo takvo istraživanje ljudske percepcije zvuka kroz tzv. dvostruke slijepe testove. Temeljem tih testova isključuje se bilo kakva pristranost slušatelja i dobivaju najprecizniji mogući rezultati. Na taj je način omogućeno inženjerskom timu PSB-a da razumije slušateljima najbitnije parametre u doživljaju zvuka, te kako postići idealan spoj performansi i cijene za svaku primjenu. PSB je prva tvrtka koja je još davne 1974. godine počela koristiti resurse NRC-a za razvoj zvučnika, a i danas je njihov najaktivniji korisnik. Upravo ta dugogodišnja iskustva naučila su ih kako interpretirati dobivene rezultate i sprovesti ih u dizajn zvučnika čime se izdvajaju od brojnih drugih proizvođača. Takav pristup osigurao je usredotočenje tvrtke na njihov primarni cilj – prezentaciju stvarnog zvuka za stvarne ljude („Real Sound for Real People“). Da se u tome uspjelo pokazuju brojne pohvale kritičara i ljubitelja glazbe već više od 40 godina.Četiri nova modela, jedan cilj – najtočnija moguća audio reprodukcija po pristupačnoj cijeni. Dva samostojeća modela Imagine X2T (7.999.- kn/par) i Imagine X1T (5.499.- kn/par), jedan bookshelf Imagine XB (2.799.- kn/par), te centralni zvučnik XC (2.399.- kn/kom). Svi su pažljivo usklađeni u pogledu timbra tako da nude maksimalnu fleksibilnost glede međusobnog uparivanja u različitim prostorima i sustavima. Već ih sada možete potražiti kod domaćeg uvoznika i distributera tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 8.8.2014.

Audiofil - feel the sound - Imagine X serija PSB zvučnika Audiofil - feel the sound - NAD C427 – FM/AM tuner
NAD C427 – FM/AM tuner

Radijski FM programi i dalje su među najraširenijim, najpouzdanijim i najboljim medijima za slušanje glazbe. Izgrađen na bazi svojih oduvijek cijenjenih prethodnika, novi NAD C427 radio prijamnik nudi kvalitetu prijama FM i AM radio signala koja je u najmanju ruku jednaka ili u pravilu čak i bolja od kvalitete signala koje emitiraju današnje radio postaje. Pomno smišljenom topologijom i izborom elemenata visoke kvalitete dodatno je unaprijeđena osjetljivost kako bi se postigao najčišći mogući prijam i u najproblematičnijim područjima, a razina intermodulacijskog šuma svedena je na minimum kroz kompletan frekventni spektar. Interna memorija prihvaća pohranu ukupno 40 stanica. Jedno od najintuitivnijih korisničkih sučelja s rotacionim 24-pozicijskim izbornikom jamči iznimno jednostavno rukovanje, kao i krajnje lagano i brzo ugađanje te pristup programima uz RDS informacije.Svim funkcijama moguće je upravljati i daljinski upravljačem koji je standardni dio opreme. IR ulaz i RS-232 port omogućuju besprijekornu integraciju u različite multimedijalne sustave i automatizirane aplikacije. U skladu s NAD politikom zaštite okoliša, novi C427 zadovoljava i najviše ekološke standarde standby moda rada. NAD C427 predstavlja vrhunski i pristupačan izbor za sve ljubitelje radio valova koji žele potpuno uživati u njima. Na domaćem tržištu već je dostupan kod NAD distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 1.7.2014.

Audiofil - feel the sound - NAD C427 – FM/AM tuner
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5  6  7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: Uradi sam
  Iskra wide range

 Forum: Uradi sam
  Casablanca III

 Forum: CD i ostali mediji
  Video klub

 Forum: Računala i audio
  Dugački USB kabel do DAC-a

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 21.05.'16 Dynaudio...

 Forum: Live
  Najave koncerata i fest...

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: Retro Audio
  Kazetofoni

 Forum: HIFI komponente ...
  Dobre SH prilike


NOVI ČLANOVI FORUMA

 Lendov_x
 petarst
 bari
 Kiki88
 casper40
 CDEFG
 mplolz