HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Midnight Jazz & Harbeth M40.1
Midnight Jazz & Harbeth M40.1

Nakon uspješne prezentacije u Zagrebu ovog petka pozivamo vas na ponovno druženje uz lagane jazz note, ali ovaj puta u Rijeku. Slušati će se zvučnik Harbeth Monitor 40.1.
Spomenuti zvučnik je najveći i najbolji proizvod britanske kompanije Harbeth, koja je u svijetu poznata po zvučnicima klasičnog dizajna i prirodnog zvuka.
Općepoznato je da u današnje vrijeme se u moru raznolikih proizvoda nije lako istaknuti, no Harbeth zvučnici su to uspjeli upravo svojom nenametljivošću.



Za vas smo pripremili bogati glazbeni program sa raznih medija.
Za vinilke će biti zadužen Rega RP6 gramofon u kombinaciji sa Sound Carrier Phono Seven pretpojačalom, a za visokorezolutne datoteke KingRex UC384 USB DAC. Kako niti u trenutku zanosa nebi usfalilo snage zvučnike će pogoniti Gryphon Diablo integrirano pojačalo. Cijeli Hi-Fi sustav će biti povezan sa “Spina” kablovima od čistog srebra specijalne konstrukcije razvijene od velikog Hifi gurua iz Istre gospodina Igora Paljara, on je živi dokaz da Istra nije samo regija dobrog maslinovog ulja i vina.
Vidimo se u našim slušaonicama na adresi Stanka Frankovića 9, Rijeka, u petak 03.5.2013., od 17 h do... sitnih sati. Dodatne informacije na 051/541-103 ili /www.cadoro-rijeka.com te www.audiodream.hr

Postavljeno 24.4.2013.

Audiofil - feel the sound - Midnight Jazz & Harbeth M40.1 Audiofil - feel the sound - Rotel RA1570 & RCD1570
Rotel RA1570 & RCD1570

Novo integrirano pojačalo iz serije 15 - RA-1570
Rotelova integrirana pojačala pronašla su svoje mjesto u Hi-Fi svijetu kao centralne komponente svakog superiornog a opet isplativog glazbenog sistema. Prava evolucija dogodila se kada je većina audiofila „migrirala“ na digitalne izvore glazbe.
Novi integrirac RA-1570 je vjerojatno jedan od najboljih primjera sinergije klasičnog analognog dizajna u kombinaciji sa svim poznatim digitalnim sklopovima koji će oživiti sve izvore vaše digitalne glazbe kao vjerne replike originalnih snimaka. Za digitalno-analognu konverziju brine se Wolfson WM8740 stereo DAC a pojačalo isporučuje 120 Watta snage po kanalu (na 8 ohma) i spada u AB klasu koja osigurava preciznu reprodukciju svih signala bez obzira na izvor ili vrstu zvučnika. Kao i kod većine Rotelovih pojačala, RA-1570 koristi napajanje bazirano na toroidalnim transformatorima, koji pomažu u prevenciji zaostalih uzoraka zračenja koji mogu utjecati na audio signale.



RA-1570 može se pohvaliti fleksibilnošću koja je rijetko viđena u integriranih pojačala, a koja omogućuje spajanje zaista široke palete uređaja, uključujući i Apple iPod, iPhone i iPad uređaja (koje možete jednostavno spojiti putem prednjeg panela!), te čitanje svih poznatih audio formata.
Rotelovo novo pojačalo sadrži koaksijalne (RCA) i optičke (TOSlink) ulaze za jednostavno povezivanje s uređajima koji omogućuju reprodukciju 24 bitnih audio formata (npr LPCM), te analogne XLR (balansirane) i RCA (nebalansirane) ulaze.


A ovako bi trebao izgledati CD player za 21. stoljeće...
Oni koji nisu čuli za novi Rotel RCD-1570 mogli bi pomisliti kako nema ništa novo u svijetu CD playera.
Još od 1982. godine, kada je predstavljen prvi CD, Rotel je usavršavao svoju tehnologiju i radio na evoluciji sklopovlja, a bez pretjerivanja možemo reći kako su s novim RCD-1570 CD playerom postigli svoj cilj – reprodukciju vrhunskog zvuka.
Novi CD player iz Rotelove slavne serije 15, fokusiran je na finu izvedbu čak i najsuptilnijih tonova, a jedna od njegovih najznačajnijih tehnologija je Wolfson WM8740 DA konverter. Wolfoson DAC dizajniran je za reprodukcijuaudio izvora visoke rezolucije, a može procesuirati digitalne signale dubine do 24 bita i frekvencijskog raspona od 8 do 196 kHz. Iako se ovi rasponi čine kao puko pretjerivanje za reprodukciju CD sadržaja koji isporučuju audio na prilično nižim rasponima, ove veličine osiguravaju maksimalnu moguću kvalitetu reprudukcije u svim uvjetima.



RCD-1570 nudi balansirane XLR izlaze, koji su poznati po superiornim karakteristikama eliminacije šuma, dok visokokvalitetni RCA konektori nude jednostavan put do široke palete audio uređaja s nebalansiranim ulazima.
Još jedna velika prednost novog RCD-1570 CD playera je njegova slot-loading tehnologija, koja izolira CD od svih potencijalno destruktivnih vibracija koje mogu utjecati na glazbenu reprodukciju.
Osim toga, pogledajte ga iz estetske strane – jeste li ikad vidjeli toliko elegantan prednji panel?

Info: www.sonusart.hr
Postavljeno 23.4.2013.

Audiofil - feel the sound - Rotel RA1570 & RCD1570 Audiofil - feel the sound - Onkyjovi AV mrežni receiveri
Onkyjovi AV mrežni receiveri

U Onkyjovom programu za 2013. godinu mogu se naći tri receivera koji će itekako zanimati veliki broj poklonika kvalitetno reproduciranog zvuka. Ne samo zbog vrhunske tehnologije kojom su opremljeni, već i zbog cijene koju za to treba platiti.
Radi se o modelima TX-NR727, TX-NR626 i TX-NR525. Glavna zajednička osobina ovih mrežnih receivera kojom ih je proizvođač, vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji AV receivera, opremio je nazočnost Wi-Fija i Bluetootha, elemenata koji se do sada nisu mogli naći u uređajima cijene poput ovih Onkyjovih.
Ugrađena Wi-Fi podrška omogućava bezgubitno streamanje glazbe s uređaja iPhone i Android platforme, kao i streamanja visokorazlučivih audiodokumenata, kao što su FLAC, Apple Lossless, Dolby True HD, LPCM i DSD s NAS-a i osobnog računala putem mreže ili DLNA.



Bluetooth, pak, omogućava brzo i pouzdano streamanje audiodokumenata s mobitela, pametnih mobitela, tableta i računala. Veliki izbor poslužitelja za streamanja glazbe i slušanje internetskog radija putem davatelja usluga poput Spotfyja, TuneIn Radija i Last.fma osigurano je pomoću aplikacija 4K Ultra HD putem HDMI-ja moguće je i iz medijskih playera i projektora (na svim trima modelima). Modeli 727 i 626 imaju i Qdeo 4K videoupscaling tehnologiju, dok je modelu potreban adapter da bi se omogućila primjena LAN i Bluetooth tehnologije.
Unaprijeđena Audyssey MultEQ korekcija nedostataka sobne akustike omogućava ekvalizaciju i kalibraciju kako subwoofera tako i satelitskih zvučnika.

Najjači model, TX-NR727 ima i THX Select2 Plus certifikat. Radi se o 7.2-kanalnom receiveru opremljenom Three Stage Inverted Darlington Circuitom, što ga čini idealnim za korištenje u većim sobama u kojima je postavljen visokokvaliteni zvučnički surround sustav. Receiver ima Dolby Pro Logic II, Audyssey DSX upmixing i Whole House postavu koji omogućavaju distribuciju zvuka u tri zone. Ima osam HDMI ulaznih priključaka, uključujući MHL podršku za 1080p videoprograme s pametnih telefona i tableta, a dva HDMI izlazna priključka služe za povezivanje s projektorom i TV prijemnikom.



Visoka tehnologija ponekad znade biti složena za korištenje. Svjesni su toga u Onkyju i zato su ovaj receiver opremili InstaPrevue video switching tehnologijom kao i elegantnim i jednostavnim HDMI korisničkim sučeljem. Zato je streamanje s lokalne mreže, pretraživanje albuma, playlista i internetskih radiopostaja vrlo jednostavno u sve tri zone.
Druga dva modela nisu tako raskošno opremljena kao 727, ali nisu ni svi korisnici takvih uređaja jednako zahtjevni niti raspolažu jednako velikim budžetom. No, svi modeli opremljeni su Onkyjovom vlastitom vrhunskom WRAT (Wide Range Amp Technology) amplifikacijom kao i tehnologijom predprocesiranja zvuka. Sva pojačala imamu nisku negativnu povratnu spregu što osigurava reprodukciju punog dinamičkog potencijala snimke. Visoka struja, pak, osigurava brzu i postojanu reprodukciju zahtjevnih filmskih tonskih zapisa dok sklop za stišavanje pozadinske buke osigurava da zvuk bude kristalno čist i razgovjetan.

Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 22.4.2013.

Audiofil - feel the sound - Onkyjovi AV mrežni receiveri
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   23   24   25   Next >>

 



NOVO U FORUMU

 Forum: Dodatni pribor
  koji kabel kupiti

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: HIFI komponente ...
  Accustic Arts, Power ES i Po...

 Forum: HIFI komponente ...
  XLR konekcija DacMagic

 Forum: CD i ostali mediji
  KLASIKA

 Forum: CD i ostali mediji
  Što slušate?

 Forum: HIFI komponente ...
  Poklanjam

 Forum: HIFI komponente ...
  marantz

 Forum: Uradi sam
  Popravak zvučnika


NOVI ČLANOVI FORUMA

 maksimus
 Prle
 Calabro
 bosquito mojito
 boca
 elbow
 gbegonja