HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Vivid Audio
Vivid Audio

Daleko najveći dio audiouređaja svih vrsta i namjena nastaje i izrađuje se na sjevernoj Zemljinoj polutci. Na prste jedne ruke mogli bi se nabrojati izuzeci od tog pravila. Svega nekoliko poznatijih tvrtki iz Australije i Novoga Zelanda (Metaxas, Plinius...) tijekom godina uspjelo je svojim jedinstvenim uređajima zadobiti povjerenje audiojavnosti diljem svijeta. U dvijetisućitim godinama to je uspjelo i jednoj južnofričkoj tvrtki. Njezino ime, Vivid Audio, nedvojbeno je poznato upućenijim audiofilima, ali za širi krug poklonika kvalitetne reprodukcije zvuka ona je i dalje maglovita činjenica. Sad kad smo u Hrvatskoj dobili njezina zastupnika vrijeme je da o tvrtki i nezinu programu progovorimo i koju riječ više.
Na njihovim mrežnim stranicama stoji da tvrtka postoji već četiri desetljeća, da je smještena u šumovitom predgrađu velike južnoafričke luke Durban i da im je specijalnost izrada vrhunskih, inovativno dizajniranih i ustrojenih zvučničkih sustava.Pokretačka snaga tvrtke su južnoafrički i britanski inženjeri koji su se našli okupljeni oko ideje da izrade zvučničke sustave kakvi još nisu viđeni na tržištu. Nijedan element od kojih su sačinjeni Vivid Audijovi zvučnički sustavi ne uzima se zdravo za gotovo, već je izložen pomnom preispitivanju i poboljšanjima. Bitna činjenica u tomu je da se sve zvučničke jedinice koje ugrađuju u svoje modele nastaju "u kući", odnosno vlastite su proizvodnje. Isti je slučaj i s kabinetima.
Priča o Vivid Audiju kakav je danas počinje 2000. godine kada Philip Guttentag, šef današnjeg pogona u Durban, upoznaje Roberta Trunza, bivšeg predsjednika Bowers & Wilkinsa. Na njegov nagovor, Guttentag u tim zove Laurencea Dickieja, čovjeka koji potpisuje legendarna dostignuća Bower & Wilkinska, Matrix koncept i Nautilus, jedan od najpoznatijih i najposebnijih zvučničkih dizajna u povijesti audija. Dickie je i autor manje poznatih, ali ništa manje vrijednih, dostignuća kao što s Turbosound Polyhorn i Dendritic sustava s rogom koji se masovno primjenjuju u profesionalnom audiju.
Dickiejev jedini uvjet za pristupanje timu bila je potpuna sloboda u dizajniranju. I dobio ju je. Plodovi toga ubrzo postaju vidljivi i vrlo dobro prihvaćeni u audiosvijetu.Proizvodni portfolio tvrtke čine dvije skupine zvučničkih sustava. Prva je GIYA Reference Line koja se sastoji od tri iznimno smjelo dizajnirana samostojeća zvučnička sustava - G1, G2 i G3. Svaki se model isporučuje u šest različitih boja. Druga serija je nešto manje zahtjevno dizajnirana, ali i dalje se radi o vrhunski i jedinstveno ustrojenim i izgledajućim zvučničkim susavima. Naziv serije je OVAL i u njoj su četiri zvučnička sustava - K1, B1, C1 i V1. Zajednička im je osobina ovalan kabinet čiji integralni dio je i elegentno postolje. Naime, to je u suglasju s jednim od glavnih zadataka i nastojanja Dickieja - maksimalno smanjivanje mogućnosti pojave vibracija koje onečišćuju zvuk u svim njegovim elementima. Oval sustavi isporučuju se u sedam boja koja će se uklopiti u svaki ambijent.Vivid Audio nova Giya G3 i model Oval K1 je dobio prestižnu nagradu uglednog audio američkog magazina Streophile za zvučnik godine 2012., možete ih premijerno u suradnji s Roberto-shopom poslusati i pogledati na Multipak Hi-Fi izlozbi koja ce se održati u Pakracu, 25.05. 2013. godine, od 10-19 sati.Veselimo se vašem dolasku.

Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 20.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Vivid Audio Audiofil - feel the sound - Rega Aria
Rega Aria

Legendarna britanska tvrtka Rega je izbacila novi phono stage, ovaj put sa i MM i MC opcijom. Unutar novog, skraćenog kučišta (nalik na ostale iz zadnjih Rega pojačala, DACova i CD Playera) smještena su dva potpuno odvojena phono stupnja visokih performansi. Svaki stupanj je dizajniran i osmišljen kako bi potencijal Vašeg vinil sistema izrazio do maksimuma, a da pritom i dalje ostaje jednostavan za uporabu i postavljanje.Aria je u potpunosti analogno pojačalo bez digitalnih sklopova. Kučište izrađeno u potpunosti od aluminija štiti unutarnji sklop od bilo kakvih neželjenih signala. Aria objedinjuje mnoge inovativne dizajnerske ideje, uključujući samopodesivu servo kontrolu kako bi se MC ulazni strujni sklop zadržao na optimumu, kompenzirajući sve varijacije u radnoj temperaturi. Oba stupnja imaju zasebne ulaze i ulazni sklop. Prebacivanje se obavljana visokoj razini i niskoj impedanciji (putem releja) a to je jamstvo da ne postoji degradacija signala. MM ulaz koristi ulazne bipolarne tranzistore niskog šuma, konfigurirane kao spojeni par. Postoje dva odvojena strujna napajanja za svaki kanal te daljnja strujna podnapajanja za svaki ulazni sklop. Nichicon FG elektrolitski kondenzatori korišteni su na svim bitnim pozicijama kroz strujna napajanja. MC ulaz koristi paralelno spojene Field Effect tranzistore, konfigurirane kao spojeni par. Korištenje FET tranzistora osigurava da nema skretanja struje u namot zvučnice, kako nebi uznemirila delikatnu magnetsku geometriju zvučnice. Aria nudi kompletno i vrhunsko rješenje za sve ljubitelje vinila koji žele imati fleksibilnost i laganu mogućnost prebacivanja MM/MC stupnjeva, pritom dobivajući ogromnu vrijednost za malo uloženog novca.

Info: www.audiodream.hr
Postavljeno 16.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Rega Aria Audiofil - feel the sound - Midnight Jazz & Harbeth M40.1
Midnight Jazz & Harbeth M40.1

Nakon uspješne prezentacije u Zagrebu ovog petka pozivamo vas na ponovno druženje uz lagane jazz note, ali ovaj puta u Rijeku. Slušati će se zvučnik Harbeth Monitor 40.1.
Spomenuti zvučnik je najveći i najbolji proizvod britanske kompanije Harbeth, koja je u svijetu poznata po zvučnicima klasičnog dizajna i prirodnog zvuka.
Općepoznato je da u današnje vrijeme se u moru raznolikih proizvoda nije lako istaknuti, no Harbeth zvučnici su to uspjeli upravo svojom nenametljivošću.Za vas smo pripremili bogati glazbeni program sa raznih medija.
Za vinilke će biti zadužen Rega RP6 gramofon u kombinaciji sa Sound Carrier Phono Seven pretpojačalom, a za visokorezolutne datoteke KingRex UC384 USB DAC. Kako niti u trenutku zanosa nebi usfalilo snage zvučnike će pogoniti Gryphon Diablo integrirano pojačalo. Cijeli Hi-Fi sustav će biti povezan sa “Spina” kablovima od čistog srebra specijalne konstrukcije razvijene od velikog Hifi gurua iz Istre gospodina Igora Paljara, on je živi dokaz da Istra nije samo regija dobrog maslinovog ulja i vina.
Vidimo se u našim slušaonicama na adresi Stanka Frankovića 9, Rijeka, u petak 03.5.2013., od 17 h do... sitnih sati. Dodatne informacije na 051/541-103 ili /www.cadoro-rijeka.com te www.audiodream.hr

Postavljeno 24.4.2013.

Audiofil - feel the sound - Midnight Jazz & Harbeth M40.1
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   23   24   25   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: HIFI komponente ...
  Dobre SH prilike

 Forum: HIFI komponente ...
  BFA banana

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 28.03.'15 KONCERT ...

 Forum: HIFI komponente ...
  Poklopac dual 1219

 Forum: Live
  Najave koncerata i fest...

 Forum: CD i ostali mediji
  Što slušate?

 Forum: Dodatni pribor
  Štekeri, strujni

 Forum: Uradi sam
  Pleksiglas

 Forum: Retro Audio
  podrumski grupnjak


NOVI ČLANOVI FORUMA

 cuk77
 svart parad
 zzobo
 retrofil5
 retrofil
 videlucani
 sinkronizator