HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Oppo playeri dostupni u Hrvatskoj
Oppo playeri dostupni u Hrvatskoj

Američka tvrtka OPPO iz srca silikonske doline u Kaliforniji, suvereni je i apsolutni lider kada su u pitanju univerzalni playeri. Njihovi novi modeli BDP-103 i BDP-105 audio i video reprodukcijom predstavljaju referencu na tržištu ove kategorije uređaja. QDEO video procesiranje, 4K up-scaling, 3D i 2D-u-3D konverzija, široka paleta digitalnih i analognih sučelja uključujući i dva simultana HDMI v1.4a izlazna porta, True 24p Video za prilagodbu materijalima izvorno snimanima za kina, Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio dekoderi u kombinaciji sa 7.1 analognim izlazima za bit-po-bit studijsku master kvalitetu bez gubitaka, asinkrono USB sučelje za prijam visoko-razlučivih audio zapisa do 192 kHz / 24 bit formata, bezžični ili žični streaming, interna memorija, pretpojačalo za slušalice, atenuacija izlaznog analognog signala u digitalnoj domeni (uslijed čega je moguće zaobići linijsko pretpojačanje), IR i RS232 sučelja za implementaciju u sofisticirane multimedijalne aplikacije, besplatne aplikacije za daljinsko upravljanje putem „pametnih telefona“, itd. – samo su dio istaknutijih značajki OPPO playera.Audiofilima će svakako biti zanimljiviji top model BDP-105 kod kojega je posebna pažnja posvećena upravo audio sekciji od temelja izgrađenoj na probranim komponentama koje su optimizirane za maksimalne audio performanse. ESS Sabre32 Reference DA pretvarači, zasebni balansirani (XLR) uključujući i balansirano dizajniranu internu elektroniku te nebalansirani (RCA) stereo izlazi, linearno napajanje sa toroidalnim transformatorom i asinkrono USB sučelje – samo je dio elemenata visoke klase pomno smještenih u rigidnoj konstrukciji metalnog kućišta i ukomponiranih da pruže izniman zvučni doživljaj. Uz izvrsnu reprodukciju standardnog CD formata, BDP-105 podržava i audiofilske SACD, DVD-A i blu-ray audio zapise sa fizičkih medija u stereo i višekanalnim izdanjima, HDCD dekodiranje, može služiti kao „streamer“ i mrežni player, a vrhunac mu je USB sučelje koje u asinkronom modu može prihvatiti i obraditi visoko-razlučive audio zapise sve do 192 kHz / 24 bit formata. Na taj način predstavlja idealan spoj za sve koji se žele uključiti u zvučne blagodati koje pruža „Computer Audio“, a pri tome se ne žele odreći svojih dugo godina slaganih i iznimno vrijednih zbirki na fizičkim medijima i u različitim formatima. Vrhunski video samo je bonus.

BDP-103 i BDP-105 u europskoj (EU) verziji od sada su dostupni i u Hrvatskoj posredstvom tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 18.3.2013.

Audiofil - feel the sound - Oppo playeri dostupni u Hrvatskoj Audiofil - feel the sound - Nova TEAC 501 serija
Nova TEAC 501 serija

TEAC je očito u zamahu. Njihov već ionako poprilično bogat program, svake sezone postaje sve bogatijim. Najnoviji prilog tomu je 501 serija uređaja koju čini kompletan audiosustav kojem nedostaju samo zvučnici.
Svi uređaji u sustavu izgledom podsjećaju na uređaje kakve obično nalazimo u tonskim studijima, ali su vrhunski stilizirani, tako da ne djeluju grubo i pomalo nedorađeno kako nerijetko izgledaju pravi studijski uređaji. Osim toga, djeluju i pomalo retro, što se posebno odnosi na najvažniji uređaj u sustavu, integrirano pojačalo AI-501DA.AI-501DA je pojačalo u D-klasi čiji ustroj potpisuje norveška tvrtka ABLETEC. Iako se radi o vrlo napredno i suvremenom dizajniranom pojačalu, dva okrugla VU metra na njegovoj prednjoj ploči u sjećanje prizivaju ne samo studijske uređaje već i davne dane audija kad je većina pojačala na prednjoj ploči imala pokazivače izlazne snage.
USB priključak omogućava povezivanje s PC-om i prijem digitalnih signala do 192 kHz što treba jamčiti reprodukciju kvalitetniju od one s CD playera. Za pretvorbu digitalnih signala u analogne zadužen je BurrBrownov PCM5102 DAC. Transformator je toroidalan i dovoljnog kapaciteta da postojano napaja sve sklopove u pojačalu.


PD-501PD-501 je DSD/PCM/CD player koji podržava reprodukciju DCD zapisa na snimljivim DVD diskovima kao i nativnu reprodukciju 5.6 MHz dsf dokumenata bez povezivanja s računalom. Osim toga, PD-510 podržava i reprodukciju 24-bitnih/192 kHz dokumenata. Zahvaljujući jedinstvenom sustavu za nadzor vibracija (po čemu je TEAC odavno poznat) nazvanom VACS (Vibration Acoustic Control Structure) očitavanje informacije je gotovo savršeno precizno, bit po bit. Napajački sustavi za analogne i digitalne sekcije uređaja odvojeni su, a korišteni su samo dijelovi vrhunske kvalitete, kao što je Cirrus Logic CS4398. Zahvaljujući primjeni „green“ tehnologije, potrošnja uređaja je maksimalno 11 W.


HA-510HA-510 je dvostruko mono ustrojeno i upečetljivo opremljeno pojačalo za slušalice. Pojačalo je u cijelosti diskretno dizajnirano i radi u A klasi. Primjenom aktivne DC Servo tehnologije eliminiran je offset električki potencijal i osiguran postojan rad pojačala. Tome pridonosi i toroidalni transformator. Preklopnik za izbor stupnja damping faktora omogućava najbolje moguće pogonjenje membrana slušalica. Pojačalo je opremljeno da može pogoniti i visokoimpedancijske slušalice, čak do 600 ohma.


UD-501Posljednji uređaj u seriji, ali sigurno ne i onaj koji će biti najmanje korišten, je UD-501 DAC koji može reproducirati DSD 5.6 MHz i PCM 32-bitne/384 kHz signale, ASIO 2.1 ili DoP metodama. DAC je dvostruko mono ustrojen, od napajačkog sklopa preko DAC-a do operacijskog pojačala. Najkvalitetniji dijelovi. poput BurrBrown PCM1795 i MUSE8920 jamče visokokvalitetnu reprodukciju zvuka. I ovdje „green“ tehnologija osigurava minimalnu potrošnju od svega 13 W.
Svi uređaji smješteni su u aluminijska kućišta istih dimenzija i dizajna u kojem se ističu masivne aluminijske ploča na bočnim stranicama sa stiliziranim ručkama.

Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 18.2.2013.

Audiofil - feel the sound - Nova TEAC 501 serija Audiofil - feel the sound - Gradient 5.0
Gradient 5.0

Jedinstvena i pomalo kultna finska zvučnička manufaktura na čelu sa genijalnim Jormom Salmi, nakon višegodišnjih istraživanja i pokusa – što i jest jedan od prepoznatljivih atributa tvrtke koja ne izbacuje svoje nove modele svake godine kao na traci, već svoje ultimativne projekte pomno osmišljava, te kontinuirano unaprijeđuje, predstavila je kompaktne high-end zvučnike pod nazivom Gradient 5.0. Riječ je o dvostaznim monitorskim zvučničkim kutijama, u prepoznatljivoj Gradient maniri (kao kod „kapa“ njihovog referentnog Revolution modela), sa novim koaksijalnim zvučničkim jedinicama koje su specijalno za ovaj model proizvedene u suradnji sa poznatom norveškom tvrtkom SEAS.Njih čine 25-milimetarski visokotonac sa aluminijskom kupolom smješten u centar 176-milimetarske srednjetonske membrane od staklenih vlakana (fibreglass). Na poleđini se nalazi pasivni radijator dimenzija 140 X 200 milimetara koji je proračunat i ugođen tako da u sinergiji sa SEAS „driver“-om funkcionira kao perfektno uštimani elektro-akustički sustav, po istom principu kao i već spomenuta „kapa“ referentnog modela Revolution. Rezna frekvencija visokotonca i srednjetonca je na 2800 Hz. Od tehničkih specifikacija izdvajamo deklarirani frekvencijski odziv od 60 – 20000 Hz +/- 2 dB (45 Hz -6 dB), nominalnu impedanciju od 8 Ohma, osjetljivost 86 dB/2,83V/1m, a preporučljiva snaga (kvalitetnog) partnerskog pojačala trebala bi biti u rasponu od 20 do 150 W. Dimenzije pojedinačnog kabineta su 213 x 300 x 210 milimetara (Š x V x D), a masa 7 kg, te ih se za oslobađanje potpunog potencijala preporuča smjestiti na adekvatne zvučničke stalke. Gradient 5.0 u redovnoj ponudi biti će dostupan sa bijelom ili antracitnom konstrukcijskom bazom, crnim, bijelim ili prirodnim finišem od pravog punog drveta i crnim, bijelim, svjetlosivim ili svjetlosmeđim zaštitnim mrežicama, a uz nadoplatu biti će omogućena široka paleta opcionalnih završnih obrada. Između svih ostalih atributa novih Gradient zvučnika, temeljem nepromijenjenih načela i filozofije tvrtke, zasigurno će najistaknutiji biti realistična i bogata zvučna slika kompaktne organske strukture, prirodan timbar, uniformni zvuk, itd. Provjerite kod domaćeg distributera, tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 13.2.2013.

Audiofil - feel the sound - Gradient 5.0
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: CD i ostali mediji
  KLASIKA

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub_27.09. Yamaha DALI VdH

 Forum: CD i ostali mediji
  Što slušate?

 Forum: High-End
  Accuphase

 Forum: Žarula fest Varaždin
  Žarula fest Varaždin

 Forum: HIFI komponente ...
  JPS labs | DH labs

 Forum: Računala i audio
  Music download sites

 Forum: High-End
  Amp (ovi) za SF Guarneri Hom...


NOVI ČLANOVI FORUMA

 AU-US-HR
 wladex
 fortepiano
 Curve
 berislac
 zogaj
 Goran Vesov