HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Dan D'Agostino pojačala
Dan D'Agostino pojačala

Iako u audiju postoji dosta imena koja audiofilima jamče da će im uređaji s njihovim potpisom jamčiti vrhunski glazbeni užitak, ime Dana D'Agostina zauzima posebno, ako ne i prvo mjesto na ljestvici najupečatljivijih. Njegovo ime po prvi smo puta čuli kad se pojavila tvrtka Krell Industries, rodonačelnik proizvodnje moćnih, vrhunski zvučećih tranzistorskih pojačala snage, čiji je utemeljitelj i glavni dizajner bio upravo D'Agostino. Zapravo, Krell je bio prva tvrtka koja je svojim pojačalima uspjela ozbiljno konkurirati do tada nenadmašnim cjevašima.Nakon napuštanja Krella, D'Agostino pokreće vlastitu tvrtku pod svojim imenom. Ta tvrtka nije doživjela takvu slavu kao Krell, a niti joj je program tako širok kao Krellov. Međutim, u visokim audiofilskim krugovima, D'Agostinova pojačala/pretpojačala zauzimaju sami vrh potražnje. Gotovo svi proizvođači najkvalitetnijih zvučničkih sustava prilikom demonstracija svojih najboljih proizvoda nastoje koristiti D'Agostino opremu.
Njegovi današnji uređaji gotovo ni po čemu ne sliče onima iz doba Krella. Unatoč tomu zvuče fantastično, što jasno pokazuje širinu D'Agostinovih pogleda i golemo znanje koje znade primijeniti na različite načine.
D'Agostinova pojačala, premda ogromne snage, iznimno su energetski učinkovita. Za razliku od velikog broja uređaja koji troše stotine vata čak i kad su u mirovanju, D'Agostinonova su, zahvaljujući inovativno riješenom napajačkom sklopu, iznimno štedljiva i ne griju se ni približno kao druga pojačala iste ili slične snage.
U Momentum seriji pojačala/predpojačala sadržano je sve ono što je D'Agostino naučio tijekom 30-godišnjeg dizajniranja pojačala, ali i drugih elektroničkih uređaja.Seriju čine mono blokovi, stereo pojačalo snage i predpojačalo
Momentum stereo pojačalo po svemu je odraz konstrukcije mono blokova, s ultraučinkovitim bakrenim hladilima i venturi hlađanjem, klasičnim tiskanim pločicama na koje se ručno leme komponente kao što su 1% metal-film otpornici i 68 MHZ izlazni tranzistori te potpuno istovjetna balasnirana konstrukcija, ali prilagođeno kompaktnijem kućištu stereo pojačala, a s time i manje snage.Svi D'Agostinonovi uređaji nastaju u tvornici u Connecticutu i prije izlaska na tržište prolaze kroz niz krajnje rigoroznih testova.A u tvornici vlasnicima stereo pojačala mogu učiniti nešto što vjerojatno nijedna druge tvrtka ne može ili ne želi – stereo pojačalo pretvoriti u par mono blokova, za koje u tvrtki jamče da se ni po čemu neće razlikovati od izvornih. Naravno, taj zahvat će koštati, ali ni izdaleka kao kupnja novih mono blokova.Zahvaljuljući našoj tvrtki i naši će se audiofili uskoro moći uvjeriti stoje li tvrdnje da D'Agostinonova pojačala zvuče toplije, muzikalnije i prirodnije od bilo kojih pojačala koja je D'Agostinono do sada dizajnirao. Odnosno, kako iz D'Agostinonova tabora samouvjereno poručuju – od bilo kojeg pojačala. Velik broj nagrada i priznanja u tako kratkom periodu od nastanka tvrtke to i neosporno dokazuje.D'Agostino Momentum mono blokove premijerno u suradnji s Roberto Shop-om mozete poslusati i pogledati ove subote u Pakracu u sklopu Multipak Hi-FI izlozbe s Wilson Audio-Alexia zvucnicima i Transparent kabelima.
Iskreno se veselimo Vasem dolasku!

www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 21.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Dan D'Agostino pojačala Audiofil - feel the sound - Vivid Audio
Vivid Audio

Daleko najveći dio audiouređaja svih vrsta i namjena nastaje i izrađuje se na sjevernoj Zemljinoj polutci. Na prste jedne ruke mogli bi se nabrojati izuzeci od tog pravila. Svega nekoliko poznatijih tvrtki iz Australije i Novoga Zelanda (Metaxas, Plinius...) tijekom godina uspjelo je svojim jedinstvenim uređajima zadobiti povjerenje audiojavnosti diljem svijeta. U dvijetisućitim godinama to je uspjelo i jednoj južnofričkoj tvrtki. Njezino ime, Vivid Audio, nedvojbeno je poznato upućenijim audiofilima, ali za širi krug poklonika kvalitetne reprodukcije zvuka ona je i dalje maglovita činjenica. Sad kad smo u Hrvatskoj dobili njezina zastupnika vrijeme je da o tvrtki i nezinu programu progovorimo i koju riječ više.
Na njihovim mrežnim stranicama stoji da tvrtka postoji već četiri desetljeća, da je smještena u šumovitom predgrađu velike južnoafričke luke Durban i da im je specijalnost izrada vrhunskih, inovativno dizajniranih i ustrojenih zvučničkih sustava.Pokretačka snaga tvrtke su južnoafrički i britanski inženjeri koji su se našli okupljeni oko ideje da izrade zvučničke sustave kakvi još nisu viđeni na tržištu. Nijedan element od kojih su sačinjeni Vivid Audijovi zvučnički sustavi ne uzima se zdravo za gotovo, već je izložen pomnom preispitivanju i poboljšanjima. Bitna činjenica u tomu je da se sve zvučničke jedinice koje ugrađuju u svoje modele nastaju "u kući", odnosno vlastite su proizvodnje. Isti je slučaj i s kabinetima.
Priča o Vivid Audiju kakav je danas počinje 2000. godine kada Philip Guttentag, šef današnjeg pogona u Durban, upoznaje Roberta Trunza, bivšeg predsjednika Bowers & Wilkinsa. Na njegov nagovor, Guttentag u tim zove Laurencea Dickieja, čovjeka koji potpisuje legendarna dostignuća Bower & Wilkinska, Matrix koncept i Nautilus, jedan od najpoznatijih i najposebnijih zvučničkih dizajna u povijesti audija. Dickie je i autor manje poznatih, ali ništa manje vrijednih, dostignuća kao što s Turbosound Polyhorn i Dendritic sustava s rogom koji se masovno primjenjuju u profesionalnom audiju.
Dickiejev jedini uvjet za pristupanje timu bila je potpuna sloboda u dizajniranju. I dobio ju je. Plodovi toga ubrzo postaju vidljivi i vrlo dobro prihvaćeni u audiosvijetu.Proizvodni portfolio tvrtke čine dvije skupine zvučničkih sustava. Prva je GIYA Reference Line koja se sastoji od tri iznimno smjelo dizajnirana samostojeća zvučnička sustava - G1, G2 i G3. Svaki se model isporučuje u šest različitih boja. Druga serija je nešto manje zahtjevno dizajnirana, ali i dalje se radi o vrhunski i jedinstveno ustrojenim i izgledajućim zvučničkim susavima. Naziv serije je OVAL i u njoj su četiri zvučnička sustava - K1, B1, C1 i V1. Zajednička im je osobina ovalan kabinet čiji integralni dio je i elegentno postolje. Naime, to je u suglasju s jednim od glavnih zadataka i nastojanja Dickieja - maksimalno smanjivanje mogućnosti pojave vibracija koje onečišćuju zvuk u svim njegovim elementima. Oval sustavi isporučuju se u sedam boja koja će se uklopiti u svaki ambijent.Vivid Audio nova Giya G3 i model Oval K1 je dobio prestižnu nagradu uglednog audio američkog magazina Streophile za zvučnik godine 2012., možete ih premijerno u suradnji s Roberto-shopom poslusati i pogledati na Multipak Hi-Fi izlozbi koja ce se održati u Pakracu, 25.05. 2013. godine, od 10-19 sati.Veselimo se vašem dolasku.

Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 20.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Vivid Audio Audiofil - feel the sound - Rega Aria
Rega Aria

Legendarna britanska tvrtka Rega je izbacila novi phono stage, ovaj put sa i MM i MC opcijom. Unutar novog, skraćenog kučišta (nalik na ostale iz zadnjih Rega pojačala, DACova i CD Playera) smještena su dva potpuno odvojena phono stupnja visokih performansi. Svaki stupanj je dizajniran i osmišljen kako bi potencijal Vašeg vinil sistema izrazio do maksimuma, a da pritom i dalje ostaje jednostavan za uporabu i postavljanje.Aria je u potpunosti analogno pojačalo bez digitalnih sklopova. Kučište izrađeno u potpunosti od aluminija štiti unutarnji sklop od bilo kakvih neželjenih signala. Aria objedinjuje mnoge inovativne dizajnerske ideje, uključujući samopodesivu servo kontrolu kako bi se MC ulazni strujni sklop zadržao na optimumu, kompenzirajući sve varijacije u radnoj temperaturi. Oba stupnja imaju zasebne ulaze i ulazni sklop. Prebacivanje se obavljana visokoj razini i niskoj impedanciji (putem releja) a to je jamstvo da ne postoji degradacija signala. MM ulaz koristi ulazne bipolarne tranzistore niskog šuma, konfigurirane kao spojeni par. Postoje dva odvojena strujna napajanja za svaki kanal te daljnja strujna podnapajanja za svaki ulazni sklop. Nichicon FG elektrolitski kondenzatori korišteni su na svim bitnim pozicijama kroz strujna napajanja. MC ulaz koristi paralelno spojene Field Effect tranzistore, konfigurirane kao spojeni par. Korištenje FET tranzistora osigurava da nema skretanja struje u namot zvučnice, kako nebi uznemirila delikatnu magnetsku geometriju zvučnice. Aria nudi kompletno i vrhunsko rješenje za sve ljubitelje vinila koji žele imati fleksibilnost i laganu mogućnost prebacivanja MM/MC stupnjeva, pritom dobivajući ogromnu vrijednost za malo uloženog novca.

Info: www.audiodream.hr
Postavljeno 16.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Rega Aria
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   23   24   25   26   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: HIFI komponente ...
  Multipak 2015

 Forum: Retro Audio
  i dalje vintage...

 Forum: CD i ostali mediji
  Što slušate?

 Forum: Prostorna akustika
  Apparatus Room

 Forum: Vinyl
  Rotel RP510 Gramofon

 Forum: Prostorna akustika
  sobna akustika

 Forum: HIFI komponente ...
  Supersonic USB DAC

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: CD i ostali mediji
  KLASIKA


NOVI ČLANOVI FORUMA

 ivanvk7
 multipakexpo
 parabolis
 cariblanco
 AMP RACING
 jomart
 senco