HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Micromega MyZIC
Micromega MyZIC

Nakon izuzetnog uspjeha koji je polučio MyDAC, francuska tvrtka Micromega napokon je predstavila i svoj drugi od ukupno 5 najavljenih modela iz atraktivne, po performansama izuzetne i cijenom pristupačne MyRANGE serije proizvoda – pojačalo za slušalice MyZIC. Upravo slijedeći dobitne formule koje su primjenili u konstrukciji planetarno popularnog MyDAC-a, Micromega inženjerski tim dizajnirao je i inovativno audiofilsko pojačalo za slušalice, u potpunosti proizvedeno u Francuskoj (kao i svi ostali Micromega modeli).Od karakteristika izdvojiti ćemo kompatibilnost sa svim slušalicama neovisno o njihovoj impedanciji i osjetljivosti, 1 MegaOhmski analogni RCA linijski ulaz za optimalnu tehničku sinergiju sa izlaznim stupnjem bilo kojeg izvora zvuka, analogni RCA linijski izlaz koji duplicira ulaz kako bi se izbjegla potencijalna potreba za „Y“ konekcijom, horizontalni rotirajući potenciometar za vrlo precizno i fino podešavanje glasnoće (minimalna razina postavlja MyZIC u „standby“ mod), izostanak „standby delay“-a za promptno aktiviranje, profesionalni Neutrik ulaz za slušalice (adapter za mini konektor je također uključen u opremi), kvalitetno interno „switch“ napajanje koje se već pokazalo izvrsnim u MyDAC-u (apsolutno najbolje napajanje u klasi, pa čak i iznad nje), kvalitetno kućište od ABS-a, 12 dB gain, više od 115 db S/N odnos, itd.

MyZIC je već dostupan kod domaćeg distributera, tvrtke Sigma Audio Koncept, u bijeloj i crnoj varijanti.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 12.4.2013.

Audiofil - feel the sound - Micromega MyZIC Audiofil - feel the sound - TARA Labs - The 2 Analog audio
TARA Labs - The 2 Analog audio

“The 2 Analog” je novi TARA Labs interkonekcijski kabel i nasljednik legendarnog “The One™ Analog” koji se prvi put pojavio u kasnim 90-im. Nasljednik poznate „jedinice“ rezultat je višegodišnjeg istraživanja i razvoja kabela za spajanje audio komponenata. „Dvojka“ je u tom smislu podjednako namijenjena za upotrebi s digitalnim i analognim komponentama. Osnova novog kabla je posebno kaljeni bakreni vodič visoke čistoće, jedinstvene kristalne rešetke i posebne fizičke geometrije koja nosi oznaku SA-OF8N/RSC. Osim vodiča kabel čini i napredna konstrukcija izolacije koja značajno smanjuje njegov kapacitet. Novost je svakako i standardno opremanje kompleta s HFX stanicom koje omogućuje plivajuće uzemljenje i smanjenje šuma okoline.Konstrukcija – Vodiči koji su ugrađeni u novi „The 2™ Analog“ ručno su polirani i umetnuti u male teflonske tube koje su smještene u veće teflonske tube koje su međusobno zračno odmaknute. Vodiči su lagano spiralno zakrivljeni i zatim spiralno namotani oko veće teflonske tube koja je ispunjena zrakom. Izolacija oko vodiča ispunjena je mikroskopskim staklenim kuglicama čija je unutrašnjost vakumizirana, čime je smanjena ukupna dielektična apsorpcija ugrađene izolacije. Sam oklop kabela potpuno je izoliran od terminala i integriran u ovojnicu izolacije. Konačni rezultat ekskluzivne tehnologije izolacije je ekstremno mali kapacitet kabla. Kabel je dostupan u balansiranoj (XLR) i single ended (RCA) konfiguraciji.

Zvučne karakteristike – Novi „The 2™ Analog“ interkonekt pruža superioran transfer audio signala uz potpuno bogatstvo boja u višim oktavama i s izvrsnom dinamikom u nižim oktavama. Indukcija šuma iz okoline gotovo je uklonjena zahvaljujući integriranom HFX plivajućem uzemljenju. Kabel pruža vjernu glazbenu reprodukciju uz superiornu imaginaciju prostornosti. Svakako vrijedan dodatak svakom referentnom audio sustavu.

HFX Floating Ground Station – Tijelo HFX stanice izrađeno je od aluminija visoke kvalitete koji je preuzet iz vojne aplikacije. Čvrstoća korištenog materijala i posebna konstrukcija umanjuje utjecaj radio frekvencijskih i elektromehaničkih vibracija. Unutrašnjost kućišta HFX stanice skriva patentirani keramički kompozit izrađen od metalnih oksida i amalgama mineralnih elemenata koji su smješteni u keramičku ovojnicu. HFX zapravo privlači i anihilira elektromagnetske (EMI) i radio interferencije (RFI) koje se skupljaju u oklopu kabela izložen utjecaju okoline. Osim svojih nedvojbenih zvučnih učinaka, sama fizička pojavnost HFX stanice fascinira svojom elegancijom. Kućište je izrađeno od crnog anodiziranog aluminija, dok pozlaćeni mini konektori ostavljaju dojam “Cartier inženjeringa” iz audio draguljarnice.

SA-OF8N / RSC vodič - TARA Labs postupak kaljenja bakra poznat pod imenom Super Annealing (SA) koristi bakar visoke čistoće koji je dodatno frekvencijski ugođen (čistoća bakra je 99.999999%). Jedinstveni postupak izvlačenja vodiča omogućuje stvaranje duge i neprekidne “mono kristalne” strukture rešetke metala koja u konačnici omogućuje besprijekoran transfer audio signala u širokom frekvencijskom opsegu. RSC („Rectangular Solid Core“) je zaštitni znak TARA Labs i čini ga posebna pravokutna geometrija vodiča punog presjeka. Nasuprot drugim geometrijama kod kojih dio signala visoke frekvencije „bježi“ iz središta vodiča i putuje po njegovoj površini uz veći otpor, RSC svojim specifičnim presjekom bez izraženog centra dokazano smanjuje stvaranje takvih površinskih efekta. Osim toga sama geometrija čini RSC relativno tankim vodičem što omogućuje kvalitetan i koherentni transfer srednjih i visokih audio frekvencija. Puni presjek vodiča pruža nadalje dovoljno mase (slobodnih elektrona) za besprijekoran transfer niskih frekvencija. U konačnici SA-OF8N / RSC vodič čini kombinaciju materijala i geometrije koja je sposobna voditi velike struje bez prigušenja uz frekvencijsku linearnost u cijelom audio spektru.

Dodatne informacije o novom T2A i drugim TARA Labs kabelima možete potražiti kod hrvatskog distributera: HD-multimedia.com

Postavljeno 2.4.2013.

Audiofil - feel the sound - TARA Labs - The 2 Analog audio Audiofil - feel the sound - McIntosh / KEF Muon - Prezentacija
McIntosh / KEF Muon - Prezentacija

Poštovani audiofili i ljubitelji dobroga zvuka i glazbe,

Pozivamo vas 6. i 7. travnja 2013. godine u hotel Regent Esplanade u Zagrebu, Regent Club na 1. katu, gdje će Audio Cinema Art predstaviti uređaje legendarnog američkog proizvođača McIntosha, koji predstavljaju novost u našem portfoliju. Predstavit ćemo najnovije modele prvi puta pokazane na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, a uz njih i modele koji su McIntosh učinili jednim od najbitnijih imena u povijesti reprodukcije zvuka. Uz njih bit će po prvi puta u nas predstavljen i veličanstveni Muon, najbolji KEF-ov zvučnički sustav do sada.Visok 2 metra, izrađen u aluminijskom kućistu, dogogodišnji je rad KEF-ovih inženjera zajedno s čuvenim dizajnerom Rossom Lovengrovom. Ne propustite poslušati i pogledati ovaj iznimno vrijedan zvučnički sustav.

Prezentacija će se održati u subotu od 10 – 18 sati i u nedjelju od 10 – 16 sati, ulaz je slobodan.

S veseljem Vas očekujemo na ovoj svečanosti visoke tehnologije i vrhunske reprodukcije zvuka!


Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 29.3.2013.

Audiofil - feel the sound - McIntosh / KEF Muon - Prezentacija
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   23   24   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub_25.10.2014 Mark Levins&...

 Forum: Retro Audio
  REKONSTRUKCIJA - HI-FI POJAČ...

 Forum: Vinyl
  Koje LP-e slušate?

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: CD i ostali mediji
  KLASIKA

 Forum: High-End
  ATC-Acoustic Transducer Comp...

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub_27.09. Yamaha DALI VdH

 Forum: HIFI komponente ...
  Pojačalo za Jana Walk

 Forum: Uradi sam
  2 way samogradnja


NOVI ČLANOVI FORUMA

 bbrankov
 mcnaget
 Mitsuoka
 tommmyyy
 dummy
 Nanomorph
 gundevaj