Novosti


Audiofil - feel the sound - JBL Everest DD67000

JBL Everest DD67000

Nije ovo prvi proizvod audioindustrije koji nosi znakovit naziv Everest. Međutim, ako bilo koji među njima zaslužuje taj naziv onda su to svakako JBL-ove zvučničke kutije DD67000. To, naravno, ne znači da su, kako bi ime sugeriralo, „najbolje zvučničke kutije na svijetu“. Međutim, kad smo već kod geografije, ako Himalaja, kao jedina planina na svijetu, ima 15 vrhova visokih preko 8000 metara, onda sasvim sigurno DD67000 možemo svrstati među 15 najboljih zvučničkih sustava koje je u ovom trenutku moguće naći na tržištu.DD67000 slijede trag koje su za sobom ostavile iznimno hvaljene DD66000 kutije koje su, kao i najnovije DD67000, nastale kao dio JBL-ovog Project Everest programa u kojem je tvrtkinim inženjerima dano u zadatak napraviti beskompromisni zvučnički sustav. Na raspolaganju im je bila najnaprednija tehnologija kojom je tvrtka tijekom duge povijesti ovladala kao i najkvalitetnije komponente. Plod su zvučničke kutije koje konstrukcijom i zvukovnim dometima spadaju u sam svjetski vrh. Međutim, nije se stalo na tom. Shvaćajući kakav temelj su sazdali, JBL-ovi stručnjaci htjeli su nadmašiti sami sebe. Tako je nastao DD67000 trostazni zvučnički sustav.U njemu su po dvije bas jedinice promjera 380 mm čije su membrane pravo tehnološko remek-djelo. Kombinacija prirodnih i umjetnih materijala urodila je sendvičastom membranom koja je lagana, a pritom iznimno kruta, zahvaljujući čemu je reprodukcija najnižih frekvencija krajnje artikulirana i autoritativna. Srednjotonske frekvencije kao i one iz donjeg dijela visokotonskog spektra reproducira jedinica s membranom od čistog berilija, promjera 100 mm, dok je za reprodukciju najviših tonova zadužena visokotonska jedinica čija je 25 mm membrana također izrađena od berilija. Ispred srednjotonske i visokotonske jedinice nalaze se i Bi-Radial rogovi, specijalitet po kojem su vrhunske JBL-ova kutije poznate već desetljećima. Sasvim je normalno kod zvučničkog sustava ovakve kvalitete (i cijene!) očekivati i najbolju opremu. Zvučnički priključci ustrojeni za bi-wiring su najviše kvalitete, a tu je i vrhunski sustav tonskih kontrola za kompenzaciju nedostataka sobne akustike.
Frekvencijski odziv DD67000 sustava je od 29 Hz – 60 kHz, nazivna impedancija 8 ohma (koja se na 40 kHz spušta na 3 ohma), a osjetljivost 96 dB. Skretnica „reže“ na 150 Hz (6 dB/okt), 850 Hz (24 db/okt) i 20 kHz (24 dB/okt). Maksimalna snaga pojačala može biti 500 W po kanalu. Dimenzije sustava su: 965 x 1109 x 469 mm, a masa jedne kutije je 137 kg, odnosno 142 kg sa zaštitnom maskom.

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Dani otvorenih vrata

Dani otvorenih vrata

Slovenska tvrtka Intek, održat će prezentaciju noviteta iz programa Shunyata Research, dobitnika prestižnih TAS Editor`s Choice Avards 2013 nagrada i to za devet proizvoda, te zvučničkih kutija QM10two i Guru Junior švedskog Guru Audio čija je glavna odlika smještaj blizu ili na zidove a da se pri tome izvuče maksimum kvalitete reproduciranog materijala.
Ostatak sustava činit će uređaji iz porodice Musical Fidelity. Glavna misija ove manifestacije je sastavljanje cijenom pristupačnog sustava koji je dizajnerski i inženjerski prilagođen različitim interijerima ali naravno, pazeći pri tome da se slušatelju pruži maksimum glazbenog zadovoljstva.
Ako ste još uvijek neodlučni da prošetate do Ljubljane i posjetite ovaj Hi-Fi događaj, možda će vas zanimati da je osim službenog programa najavljena audio radionica te velika ponuda glazbenih nosača zvuka po promotivnim cijenama od 10 Eur.

Prezentacija če se održati 14. i 15. lipnja od 10 pa sve do 18 sati, na adresi Njegoševa cesta 23, Ljubljana dok je ulaz, naravno besplatan.

Više informacija na stranicama organizatora www.intek.si


Audiofil - feel the sound - Onkyo ES-HF300 i ES-FC300

Onkyo ES-HF300 i ES-FC300

Iako može izgledati čudno, istina je da Onkyo u svojem programu do ove godine nije imao slušalice. To se promijenilo od početka 2013. godine. Na samom njezinom početku, na najvećem svjetskom sajmu audioopreme, CES-u u Las Vegasu, tvrtka je predstavila novu kategoriju proizvoda – slušalice. Zašto je tomu tako nije teško zaključiti kad se pogleda oko sebe. Ogroman broj mladih ljudi diljem planeta hoda, vozi se biciklima, rola, trči... sa slušalicama na glavi. Kvalitetni i praktični izvori zvuka kakvi su danas pametni telefoni jednostavno zahtijevaju i kvalitetne slušalice. A Onkyo uistinu ima posadu koja je u stanju dizajnirati slušalice koje će moći zadovoljiti dva osnovna kriterija da bi bile tražene i prodavane – vrhunsku kvalitetu i umjerenu cijenu.Kvalitetna istraživanja i razvoj rezultirali su slušalicama u kojima su korišteni vrhunski materijali – poput titanija za membrane zvučničkih jedinica – čime je osigurana vrhunska reprodukcija svih elemenata zvuka, od čistoće do dinamike.
Trenutno su u ponudi dva modela, ES-HF300 i ES-FC300. Obadva su zatvorena, sklopiva i imaju odvojive kabele. Model ES-HF300 ima audiofilski kabel s 6N bakrenim vodičima bez primjese kisika. Vodiči su prozirnom elastomeru koji omogućava veliku savitljivost i na minimum smanjuje buku koja se javlja zbog kontakta tijela i kabela. Pozlaćeni MMCX priključci i mini-stereo priključak logički su pokazatelji visokog standarda ovih slušalica.
U ovim slušalicama su dvije zvučničke jedinice s titanijskim membranama promjera 40 mm koje jamče iznimno čist zvuk u srednjem i visokom dijelu spektra, dok jedinstveno dizajnirano kućište po bas refleks načelu osigurava upečatljivo dubok odziv u bas području. Kućište jedinica je aluminijsko, a od istog materijala je i nosač.ES-FC300 model dostupam je u tri izvedbe: crnoj s crvenim kabelom, bijeloj s bijelim kabelom i ljubičastoj s ljubičastim kabelom. I ovdje elastomerski kabeli u kojima su kvalitetni bakreni vodiči eliminirajiu šumove koji se javljaju zbog kontakta s tijelom tijekom hodanja, trčanja, vožnje... S obzirom da su kabeli odvojivi i prodaju se i pojedinačno, moguća su i unaprijđenja zvuka nabavkom kvalitetnijih kabela.
Onkyo najavljuje skori izlazak i dvaju mini slušalica za uho, IE-HF300 i IE-FC300. I njihova će kućišta biti aluminijska i imat će jedinice s membranom promjera 14.3 mm. Prvi model imat će audiofilski kabel sa 6N bakrenim vodičima dok će u drugom kabel biti standardan, isti kao onaj na slabijim modelima zatvorenih slušalica.
U razvoju je i ozbiljan program za ekvalizaciju zvuka u slušalicama koji će omogućiti podešavanje zvuka s pametnih telefona i tableta po ukusu korisnika.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   23   24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: HIFI komponente ...
- Cyrus preampovi
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: HIFI komponente ...
- Monitor Audio MA 200
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A
Forum: Uradi sam
- Preklapanje audio signala
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: Računala i audio
- Roon Labs

UPRAVO SE ČITA


NAD C320BEE

Marantz SA-14 Reference Serija

Arcam T61 AM/FM Tuner

Digital Audio Recorder

Alesis Monitor One


GLAZBENA PREPORUKA


Emerson, Lake And Palmer - The show that never end


Doug Macleod- Whose truth, Whose lies?


Terry Evans - Puttin it down