HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Prinove u Esoteric programu
Prinove u Esoteric programu

TEAC je jedna od malobrojnih tvrtki koje u svojem programu imaju high-end uređaje kao i uređaje konzumne kategorije. Njihov high-end program Esoteric već je dobro poznat ljubiteljima vrhunske reprodukcije zvuka. Vjerojatno najpoznatiji proizvod tvrtke je VRDS transportni sustav za CD, DVD, SACD playere. Njega su koristile i druge tvrtke koje su proizvodile vrhunske reproduktore različitih tipova diskova.

D-07X odvojeni DAC
D-07X je vrhunskim odvojeni 32-bitni dvostruko mono ustrojeni DAC koji u cijelosti plod dostignuća dosegnutih tijekom dizajnirana vrhunskih SACD/CD playera iz Esotericove K serije, Dizajnerski koncept D-07X DAC-a je čist i jednostavan – tečno i protočno, maksimalno vjerno reproducirati glazbeni predložak, bez dodavanja ili oduzimanja ičega izvornom zapisu.
U izradi su korišteni najbolji materijali i nije se pitalo za konačnu cijenu uratka. Zato je D-07X moguće bez zadrške nazvati „state-of-the-art“ uređajem koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije slušače SACD zapisa. Ključne osobine D-07X DAC-a potpuno su istovjetne onima iz K-07 SACD playera. Zapravo, slobodno se može reći da je D-07X zapravo K-07 bez transportnog sustava.G-03Master Clock Generator
G-03 je prilično rijetka vrsta uređaja na tržištu. Radi se o digitalnom satu iznimne kvalitete koji dostiže trenutno dosegnute limite u digitalnom audiju. Njegov kristalni oscilator stvara ultraprecizan satni signal koji omogućava iznimno preciznu reprodukciju. Signali iz sata u cijelosti su kompatibilni frekvencijama iz SACD/CD transportnih sustava, D/A pretvarača i drugih izvora digitalnih signala. G-03 podržava signale frekvencija 44.1 kHz, 88.2 kHz i 176.4 kHz, kao i 48 kHz, 96 kHz i 192 kHz.A-02 Master Sound stereo pojačalo snage
A-02 plod je Esotericovog vlastitog koncepta Master Sound Works (MSW) koji počiva na težnji da slušatelj u svojoj sobi čuje isto ono što je čuo inženjer zvuka u studiju kad je nastala snimka iz koje se tiskaju diskovi. Tehnologija razvijena za A-03 pojačalo u ovom je gotovo u potpunosti primijenjena. A-02 vrlo uspješno ujednačuje veliku snagu i prirodnost reprodukcije, bez obzira s kakvim ga i kolikim zvučničkim sustavom spregnuli.
MSW pojačala u AB klasi vrhunac su tehnologije kojom su ovladali u Esotericu. Pojačala su postavljena u dvostrukoj mono konfiguraciji i ustrojena tako da se ponašaju kao dva istinska mono bloka u jednom kućištu. Po pet bipolarnih izlaznih tranzistora po kanalu u paralelnoj push-pull konfiguraciji isporučuju postojanih 200 W snage po kanalu na 8 ohma. Radi se o LAPT (Linear Amplifier Power Transistor) tranzistorima koji sjajno reproduciraju najviše dijelove spektra, srednjotonski timbar i sve elemente iz najnižih dijelova frekvencijskog spektra.
Drajverski stupanj u A-02 je jednostavan, dvostupanjski. Zbog kratkog puta signala, zvuk je iznimno postojan, prirodan i dinamičan. Negativna povratna veza je minimalna. Za vrhunsku reprodukciju dinamičkih osobina zvuka zaslužan je vrhunski i raskošno riješen napajački sklop.
Sklop za pojačavanje napona, koji prima vrlo slab signal iz predpojačala (stupnja ispred drajverskog), opremljen je posebnim toroidalnim transformatorom i napajačkim sklopovima nezavisnima o drajverskom stupnju. Zahvaljujući tomu napajanje je postojano što osigurava visoku razlučivost zvuka bilo kojeg instrumenta, čak i na visokim razinama glasnoće
Visoki damping faktor od 1000, ostvaren malom povratnom spregom, osigurava minimalno istitravanje velikih bas membrana i precizan, točan i moćan bas odziv.
Konstrukcijski ustroj A-02 pojačala omogućava njegovo pretvaranje u 800 W/8 ohma mono pojačalo snage u BLT postavi.Da bi pojačalo snage, pogotovo ovako snažno, moglo besprijekorno raditi, kućište u koje je smješteno također mora bit maksimalno kvalitetno izrađeno iz najboljih materijala. Unutrašnjost pojačala strateški je pregrađena 2 mm čeličnim pregradama da bi se spriječila interakcija sklopova, dno kućišta je 5 mm debelo, tolika je i gornja ploča dok je prednja aluminijska ploča debela 20 mm. Ne čudi stoga što je pojačalo teško preko 41 kg. Zvučnički priključci su WBT Nexgen 0719 Cu tipa, pozlaćeni.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas u suradnji s Robeto shop-om na hrvatsku premijeru Esoteric proizvoda A02, K03, G03, D07, koja će se održati u Pakracu, na Multipak HI-FI izložbi, 25.05.2013. od 10-19 sati. Iskreno se radujemo Vašem dolasku.

Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 24.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Prinove u Esoteric programu Audiofil - feel the sound - Wilson Audio Alexia
Wilson Audio Alexia

Nije čest slučaj da high-end tvrtke na tržište izlaze s novim modelima. Jedan od razloga tomu je sigurno skup razvoj novog proizvoda. Drugi, pak, je da se radi o tako kvalitetnim uređajima koji i tijekom dugog niza godina mogu izdržati sud vremena i nasrtaje konkurencije.
U takve tvrtke spada i američki zvučnički specijalist Wilson Audio. U svojoj preko 20-godišnjoj povijesti na tržište su izašli s jedva desetak modela. Najnoviji među njima je Alexia, prvi zvučnički sustav u zdanjih pet godina koji se može nazvati sasvim novim. U tvrtkinoj hijerarhiji, mjesto ovom novom sustavu je između Sasha W/P i MAXX modela. Izgledom sliči Sasha W/P sustavu do mjere da imaju razmjerno mali tlocrt, što znači da u sobi neće zauzimati veliku površinu. I tu, otprilike, prestaje svaka bitna sličnost Alexija s bilo kojim zvučničkim sustavu iz obitelji kojoj pripada.
Naravno, Alexia je zvučnički sustav koji na sebi nosi potpis Wilson Audija i kao takav će biti lako prepoznat od bilo koga tko se ikada susreo s bilo kojim njihovim zvučničkim sustavom, pa makar i samo preko fotografija. No, iako je izgledom sličniji i bliži Sasha W/P sustavu, tehnološki i, što je puno važnije, zvukovno, Alexia sustav puno je bliži perjanici Wilson Audijevog programa, Alexandria XLF sustavu.U najboljoj tradiciji Wilson Audija, Alexia sustav je vrhunski dizajniran i krajnje precizno izrađen od najkvalitetnijih i posebno izabranih materijala. Trostaznog je ustroja i modularne konstrukcije koje omogućava korisniku da precizno ugodi vrijeme propagacije zvuka iz pojedinog modula i tako ostvari doživljaj gotovo točkastog izvora.
Alexije su razvijane pune dvije godine, a veliki dio tog vremena utrošen je upravo na istraživanje propagacije zvuka, jer istraživanja pokazuju da slušatelji mogu uočiti kašnjenje zvuka i manje od 20 mijuntinke sekunde. To se očituje u nedostaku transparencije, gubitku fokusa i krivoj interpretaciji timbralne strukture.Postoje, naravno, zvučnički sustavi dizajnirani tako da su im zvučničke jedinice postavljene tako da se kompenzira brzina dospijevanja zvuka do slušatelja. Međutim, takvi sustavi će svrhu kompenzacije kašnjenja zvuka ispuniti samo na jednoj visini i na jednoj udaljenosti. U Wilson Audiju otišli su korak dalje i kabinete Alexia sustava opremili tako da se kupole u kojima su smještene srednjotonska i visoktonska jedinica mogu pomicati do određene mjere, ne samo gore i dolje već i oko osi. Aspherical Propagation Delay sustav do Alexia bio je primjenjen samo u Wilson Audijovim najvećim modelima, MAXX Series 3 i Alexandria.Novost je i Convergent Synergy visokotonska jedinica koja ima tri zadaće: a)prenijeti iznimno širok frekvencijski odziv i biti krajnje linearna, b) biti ujednačana u podnošenju snage s ostalim jedinicama u sustavu i c) moći reproducirati frekvencije iz donjeg dijela visokotonskog/gornjeg dijela srednjotonskog spektra.
Nova su i dva subwoofera s 200 i 254 mm membranama, testirana 18 mjeseci da bi se dobio željeni stupanj bas ekstenzije. Jedino što je ostalo isto je izvanredna srednjotonska jedinica razvijena za Alaxandria 2 sustav koju je David Wilson osobno testirao u dvorani glasovitog bečkog Musikvereina. Ta jedinica ugrađuje se danas u sve samostojeće Wilson Audijove zvučničke sustave, a inačica u Alexijama gotovo je ista kao i u tvrtkinom vrhunskom modelu Alexandria XLF.
Srednjotonska jedinica ima membranu promjera 178 mm, a promjer visokotonske membrane je 25 mm. Osjetljivost sustava je 90 dB, nazivna impedancija 4 ohma (min. 2 ohma), najmanja snaga pojačala koje se može koristiti je 20 W, a frekvencijski odziv 20 Hz – 32 kHz. Dimenzije Alexia su 1353 mm x 387 mm x 537 mm, a masa jedne kutije 116 kg.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas u suradnji s Roberto Shop-om, na hrvatsku premijeru Alexia ,trenutno najtraženijih Wilsonovih zvučnika, koje mozete poslusati i pogledati u Pakracu, na HI-FI izložbi "Multipak" ,koja će se održati 25.05.2013. godine.
Radujemo se Vašem dolasku!

Info: www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 23.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Wilson Audio Alexia Audiofil - feel the sound - Dan D'Agostino pojačala
Dan D'Agostino pojačala

Iako u audiju postoji dosta imena koja audiofilima jamče da će im uređaji s njihovim potpisom jamčiti vrhunski glazbeni užitak, ime Dana D'Agostina zauzima posebno, ako ne i prvo mjesto na ljestvici najupečatljivijih. Njegovo ime po prvi smo puta čuli kad se pojavila tvrtka Krell Industries, rodonačelnik proizvodnje moćnih, vrhunski zvučećih tranzistorskih pojačala snage, čiji je utemeljitelj i glavni dizajner bio upravo D'Agostino. Zapravo, Krell je bio prva tvrtka koja je svojim pojačalima uspjela ozbiljno konkurirati do tada nenadmašnim cjevašima.Nakon napuštanja Krella, D'Agostino pokreće vlastitu tvrtku pod svojim imenom. Ta tvrtka nije doživjela takvu slavu kao Krell, a niti joj je program tako širok kao Krellov. Međutim, u visokim audiofilskim krugovima, D'Agostinova pojačala/pretpojačala zauzimaju sami vrh potražnje. Gotovo svi proizvođači najkvalitetnijih zvučničkih sustava prilikom demonstracija svojih najboljih proizvoda nastoje koristiti D'Agostino opremu.
Njegovi današnji uređaji gotovo ni po čemu ne sliče onima iz doba Krella. Unatoč tomu zvuče fantastično, što jasno pokazuje širinu D'Agostinovih pogleda i golemo znanje koje znade primijeniti na različite načine.
D'Agostinova pojačala, premda ogromne snage, iznimno su energetski učinkovita. Za razliku od velikog broja uređaja koji troše stotine vata čak i kad su u mirovanju, D'Agostinonova su, zahvaljujući inovativno riješenom napajačkom sklopu, iznimno štedljiva i ne griju se ni približno kao druga pojačala iste ili slične snage.
U Momentum seriji pojačala/predpojačala sadržano je sve ono što je D'Agostino naučio tijekom 30-godišnjeg dizajniranja pojačala, ali i drugih elektroničkih uređaja.Seriju čine mono blokovi, stereo pojačalo snage i predpojačalo
Momentum stereo pojačalo po svemu je odraz konstrukcije mono blokova, s ultraučinkovitim bakrenim hladilima i venturi hlađanjem, klasičnim tiskanim pločicama na koje se ručno leme komponente kao što su 1% metal-film otpornici i 68 MHZ izlazni tranzistori te potpuno istovjetna balasnirana konstrukcija, ali prilagođeno kompaktnijem kućištu stereo pojačala, a s time i manje snage.Svi D'Agostinonovi uređaji nastaju u tvornici u Connecticutu i prije izlaska na tržište prolaze kroz niz krajnje rigoroznih testova.A u tvornici vlasnicima stereo pojačala mogu učiniti nešto što vjerojatno nijedna druge tvrtka ne može ili ne želi – stereo pojačalo pretvoriti u par mono blokova, za koje u tvrtki jamče da se ni po čemu neće razlikovati od izvornih. Naravno, taj zahvat će koštati, ali ni izdaleka kao kupnja novih mono blokova.Zahvaljuljući našoj tvrtki i naši će se audiofili uskoro moći uvjeriti stoje li tvrdnje da D'Agostinonova pojačala zvuče toplije, muzikalnije i prirodnije od bilo kojih pojačala koja je D'Agostinono do sada dizajnirao. Odnosno, kako iz D'Agostinonova tabora samouvjereno poručuju – od bilo kojeg pojačala. Velik broj nagrada i priznanja u tako kratkom periodu od nastanka tvrtke to i neosporno dokazuje.D'Agostino Momentum mono blokove premijerno u suradnji s Roberto Shop-om mozete poslusati i pogledati ove subote u Pakracu u sklopu Multipak Hi-FI izlozbe s Wilson Audio-Alexia zvucnicima i Transparent kabelima.
Iskreno se veselimo Vasem dolasku!

www.audiocinema-art.hr
Postavljeno 21.5.2013.

Audiofil - feel the sound - Dan D'Agostino pojačala
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   23   24   25   26   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: High-End
  Machina Dynamica

 Forum: HIFI komponente ...
  Usher s520

 Forum: HIFI komponente ...
  REL Acoustics

 Forum: Live
  Najave koncerata i fest...

 Forum: Live
  nije fer

 Forum: Dodatni pribor
  Potraga za zvucnickim

 Forum: CD i ostali mediji
  Što slušate?

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: HIFI komponente ...
  Focal, trebam majstora


NOVI ČLANOVI FORUMA

 djeva
 DXMan
 ZhAbAc
 Lokvas
 zah3b23
 ivanvk7
 multipakexpo