Novosti


Everest DD67000 i DD65000 - Audiofil - feel the sound

Everest DD67000 i DD65000

Novi Everest DD67000 zvučnici predstavljaju evoluciju legendarnih i toliko hvaljenih modela DD66000, koji su se godinama nalazili na referentnim listama najznačajnijih specijaliziranih medija u svijetu, a sada odlaze u povijest. Koristeći najnaprednije tehnologije i komponente najviše klase, u kombinaciji s neograničenim resursima u istraživanjima i razvoju koje pruža Harman korporacija (kojoj pripada i JBL Synthesis), njihovi su inženjeri kreirali jedan od najsofisticiranijih zvučničkih sustava uopće.Punim imenom Projekt Everest DD67000 su trostazni samostojeći zvučnici koji koriste po kanalu dvije 38-centimetarske bas jedinice s membranama od troslojnog „sendvič“ materijala na bazi prirodne celuloze, što u konačnici rezultira iznimno artikuliranim i autoritativnim bas odzivom (sve do 29 Hz u realnim uvjetima). Kristalno čisto srednjetonsko i visokotonsko područje dolazi od 10-centimetarske kompresivne zvučničke jedinice s membranom od čistog berilija, dok je za ultra-visoke frekvencije sve do 60 kHz zadužen 2,5-centimetarski super-visokotonac također od čistog berilija. Obje potonje jedinice (po jedna po kanalu) smještene su svaka u svoju vlastitu, prepoznatljivu, posebno oblikovanu i optimiziranu hornu (Bi-Radial®) rezultat čega je u potpunosti izbalansiran odziv kroz kompletan frekventni opseg i precizno iscrtavanje zvučne slike. Svi ti state-of-the-art elementi konačno su smješteni u pomno promišljene i vizualno zapanjujuće kabinete isto takvih akustičkih svojstava. Završni finiši dostupni su u ružinom drvetu i javoru. Korisnici na raspolaganju imaju i mogućnosti finog ugađanja pojedinih dijelova frekvencijskog spektra ovisno o karakteristikama prostora i ostatka sustava, a kako bi se postigle maksimalne sonične performanse. Svakako treba istaći i visoku efikasnost od 96 dB.Na temeljima iste tehnologije nešto kasnije je svjetlo dana ugledao i „mlađi brat“ – model Everest DD65000. Vizualno identičan (potpuno jednakih dimenzija i mase) i po karakteristikama vrlo sličan, tek s nešto drugačijim komponentama (kao što su npr. visokotonske jedinice s membranama na bazi aluminija umjesto berilija) i konstruktorskim rješenjima (skretnica), ali isto tako vrhunskog zvuka. I cijena im je nešto niža, a proizvode se samo u luksuznom zebrano finišu.Ova dva nova modela vjerno nastavljaju šezdeset godišnju baštinu jedne od najcjenjenijih tvrtki za proizvodnju ponajboljih svjetskih zvučničkih sustava, te predstavljaju krunu programa Projekt Everest započetog 1986. godine čiji je jedini cilj projektirati ultimativne zvučnike bez akustičkih i/ili elektro limita. Everest DD67000 i DD65000 kulminacija su svih istraživanja i razvoja u reprodukciji zvuka te najbolji zvučnici koji su ikada izašli iz čuvenog JBL laboratorija.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


dCS Vivaldi CD/SACD - Audiofil - feel the sound

dCS Vivaldi CD/SACD

Tvrtka dCS, specijalizirana za proizvodnju reproduktora digitalnog zvuka beskompromisne kvalitete, u kolovozu 2013. godine predstavila je na High End Showu u Hong Kongu svoj ultimativni digitalni reprodukcijski sustav, u tradicionalnoj maniri tvrtke nazvan po nekom od najpoznatijih kompozitora u povijesti. Ovaj put je izabrano ime talijanskog genija Vivaldija. Vivaldi plejer sastoji se od četiri kućišta i predstavlja ne samo najbolje što su u dCS-u na tom planu do sada napravili, već i standard po kojem će se morati ravnati i većina drugih proizvođača vrhunskih uređaka za reprodukciju digitalnog audiozapisa.U jednom od kućišta je upsampler digitalnog u digitalno, u drugomu CD/SACD transportni sustav, u trećemu DAC i glavni digitalni sat, dok je u četvrtom složeni napajački sklop. Sve ono što su u dCS-u već dostigli nalazi se u ovom raskošnom uređaju, a ima i stanovitih unaprijeđenja poput novog naraštaja njihovog vlastitog RingDAC-a, platforme digitalnog procesora i satnog sustava.RingDAC omogućava krajnje linearnu reprodukciju zahvaljujući velikoj brzini rada i obrade podataka, tako da je 24-bitna izvedba moguća i na niskim razinama glasnoće. Osim toga, novi RingDAC, u kojem je utjelovljeno preko 20-godišnje iskustvo tvrtke, osigurava minimalan jitter, sjajno odvajanje kanala i ostvarivanje izrazito realistične reprodukcijue svih zvukovnih elemenata.

Upsampler može primiri glazbu iz bilo kojeg izvora putem PCM digitalnih ulaza, USB-a, UPnP mreže, iPoda/iPhonea i iz nativne razlučivosti pretvoriti ga u DXD, DSD ili standardni visokorazlučivi PCM signal. Vivaldi sustav dizajniran je za reprodukciju glazbe iz bilo kojeg PCM izvora i bilo koje razlučivosti, sve do DXD (24-bita/352.8 i 384kS/s), plus DSD zapisa sa SACD diskova. Optimizirani digitalni filtri jamče slušatelju da će putem vrhunskog audiosustava moći čuti i uživati u najfinijim glazbenim detaljima, glatkim prijelazima, grandioznoj dinamici i ujednačenom zvuku od vrha do dna audiospektra.Glavni sat je ustrojen tako da može pohraniti dva izlazna digitalna signala i tako isporučivati dvije frekvencije istovremeno, što značajno pridonosi i smanjivanju jittera.

CD/SACD transportni sustav u stanju je maksimalno precizno očitati zapise s CD ili SACD-ova. Ima dvostruki AES izlaz koji podržava DSD ili DXD i potpuno novo kućište u kojem se nalaze sasvim razdvojeni napajački sklopovi za digitalno procesiranje signala i mehanizam CD/SACD čitača.

Info: www.audiocinema-art.hr


Revel Performa 3 serija - Audiofil - feel the sound

Revel Performa 3 serija

Performa 3 serija zvučnika najnovija je ekspresija jedinstvenih akustičkih istraživanja i tehnoloških resursa cijenjene američke tvrtke Revel s Kevin Voeckom na čelu inženjerskog tima. Devet potpuno novih modela objedinjuje visoke audiofilske performanse s najvišom kvalitetom izrade kabineta koji su svrsishodno i elegantno dizajnirani. To su dva samostojeća modela F208 i F206, dva monitorska M106 i M105, dva centralna zvučnika C208 i C205, surroundi S206 i dva aktivna subwoofera: 1000-Wattni B112 i 500-Wattni B110. Svi oni postižu vrhunsku kvalitetu zvuka koristeći vlastite zvučničke jedinice s membranama na bazi aluminija.Svi visokotonci posjeduju posebne akustičke valovode kako bi se postigla željena disperzija, usklađena s ostalim jedinicama koje koriste rigidne košare od lijevanog aluminija te bakrene Faraday prstene zadužene za stabilizaciju polja rada osiguravajući iznimno niske distorzije čak i pri vrlo visokim glasnoćama slušanja. Za skretnicu su korišteni isključivo premium elementi poput zračnih zavojnica i polipropilenskih kondenzatora. Interne pregrade sa zakrivljenim bočnim plohama potencijalne koloracije kabineta svode na najmanju moguću mjeru. Završni finiši također su najviše klase, u izboru od furniranog oraha visokog sjaja, visoko-sjajne crne boje kakva se koristi kod automobila ili piano bijelom finišu. Nova Performa 3 serija već je dostupna na domaćem tržištu posredstvom domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19  20  21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Best of JBL & Mark Levinson
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Simaudio Moon CD 3.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD player sa digitalnim ulazom
napisao: žac
Acoustic Preference Gracioso 1.0
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: dM
Zagreb Audio Video Show 2011
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac
Tanoy Canterbury
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Baxa

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues