HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku
PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku

Alpha VS21 novi je i ujedno prvi aktivni „soundbar“ u cijenjenoj PSB ponudi. Idealno je rješenje za sve vlasnike kvalitetnih TV ekrana koji ne mogu ili ne žele posjedovati klasične zvučničke kutije i popratne elektroničke uređaje (pojačalo, AV receiver, itd.), ali žele da sliku visoke kvalitete s njihovih TV prijamnika prati i adekvatna zvučna kulisa. Niskoprofilno, elegantno i moderno dizajnirano drveno kućište kakvo inače koriste zvučnici više klase praktično će se i nenametljivo uklopiti u svaki interijer. Pravi aktivni trostazni ustroj zvučničkih jedinica sa 6 pojačala ukupne snage 100 Watta donosi čist i prirodan, ali ujedno i bogat, snažan te dinamičan zvuk. Napredni VisionSound™ sustav procesiranja višekanalnih audio zapisa u kombinaciji s Dolby Digital dekoderom omogućuje vrhunski virtualni surround doživljaj.Unatoč bezbrojnim mogućnostima i opcijama, PSB Alpha VS21 iznimno je jednostavan za instalaciju i upravljanje. Uređaj se praktično može upogoniti jednim jedinim kabelom, dok ga se kontrolira vlastitim daljinskim upravljačem ili ga je moguće programirati tako da ga upravlja bilo koji drugi daljinac (od TV-a, satelitskog prijamnika, itd.). Osim toga podržan je i bežičan Bluetooth streaming glazbe.
PSB Alpha VS21 savršeni je partner suvremenim TV panelima koji svoje mjesto nalaze u moderno i minimalistički uređenim prostorima, gdje će izvrsnu sliku popratiti isto takvim zvukom. U Hrvatskoj je dostupan putem PSB distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 20.4.2015.

Audiofil - feel the sound - PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku Audiofil - feel the sound - Preminuo osnivač tvrtke Grado
Preminuo osnivač tvrtke Grado

Legendarni audio inženjer Joseph Grado preminuo je u petak u 90. godini života. Talijanski imigrant, osnivač tvrtke Grado Labs – danas je poznata po svojim slušalicama – u vrijeme kada je Joseph Grado vodio tvrtku sve se svodilo na jednu stvar: gramofonsku zvučnicu. Naime, Josephu Gradu se pripisuje izumljivanje stereo MC zvučnice kao i još 48 ostalih raznih patenata. Da bi se reproducirala glazba iz gramofonske ploče neophodna je kvalitetna igla koja će analogni zapis iz vinila pretvoriti u električni signal. Taj proces Grado je odlično razumio i on ga je načinio slavnim.Prije ulaska u Hi-Fi biznis, Grado je bio proizvođač satova za Tiffany & Co. Davne 1953. godine, počeo je raditi svoju prvu gramofonsku zvučnicu na kuhinjskom stolu, a dvije godine kasnije preuzeo je očevu trgovinu namirnica u Brooklynu i pretvorio ju u tvornicu. Ta skromna zgrada na tri kata u mirnoj ulici na Sunset Parki je još danas tvrtkin dom gdje se i dalje izrađuju ručno.

Dok je Joseph Grado proveo većinu života stvarajući sprave koje reproduciraju glazbu, 1981. godine njegov san da pjeva talijansku operu na velikoj pozornici se ostvario. Nastupio je kao tenor u prestižnom Lincoln centru u New Yorku, i bio je prilično dobar, kako je naveo The New York Times. “Osjetila se gracioznost i delikatnost u tišim trenutcima pjevanja gosp. Grada," čitajući intervju tog vremena "i privlačne bogate boje kada je zapjevao iz sveg glasa."

U kasnim 80-im prošlog stoljeća Grado je sa svojim nećakom Johnom proizveo njihov prvi model high-end slušalica koja će ih odvesti na svjetski vrh. Joseph Grado je otišao u mirovinu 1990. kada je tvrtku je prodao Johnu Gradu. On i njegov sin, Jonathan, danas vode tvrtku.

Info: www.gradolabs.com

Izvor: www.hifimedia.hr
Postavljeno 9.2.2015.

Audiofil - feel the sound - Preminuo osnivač tvrtke Grado Audiofil - feel the sound - MAGNAT - Plus X nagrade
MAGNAT - Plus X nagrade

O nagradi Plus X: Uz međunarodni i nezavisni žiri iz 25 industrija, 23 nadležna partnera i marketinška ulaganja od više od 25 milijuna eura, plus X Award je najveći svjetski natječaj za tehnologiju, sport i životni stil. Plus X Award oznake odobrenja su povjerene proizvodima za koje se ustanovi da posjeduju barem jedan "Plus X" faktor. Nagrade se dodjeljuju za nove i inovativne tehnologije, izvanredni dizajn i/ili za inteligentne, jednostavne za korištenje operativne sustave. Kriteriji za dobivanje ove nagrade mogu biti izvrsne ergonomske i ekološke značajke, kao i proizvodi koji koriste visoko kvalitetne materijale pa sve do održivih proizvoda s dugotrajnom vrijednosti. Samo takvi proizvodi mogu bitipočašćeni Plus X Award nagradom.MAGNAT je ove godine zasluženo osvojio ovu prestižnu nagradu za čak 3 svoja vrhunska proizvoda.

www.chipoteka.hr
Postavljeno 8.2.2015.

Audiofil - feel the sound - MAGNAT - Plus X nagrade
Arhiva  Page:   << Prev   1  2  3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 12.09.'15 Audiodre...

 Forum: Žarula fest Varaždin
  Žarula fest Varaždin

 Forum: Prostorna akustika
  Slušaona u potkrovlju

 Forum: Računala i audio
  Streaming servisi i .flac

 Forum: HIFI komponente ...
  Audio Pro Ace-Bass 2

 Forum: CD i ostali mediji
  ORIGINAL SOUNDTRACK BY...

 Forum: Računala i audio
  Hifi Tableti, Mobiteli, Blue...

 Forum: CD i ostali mediji
  Old School Rock

 Forum: HIFI komponente ...
  Digitalno-Analogno-POMOĆ-SAV...


NOVI ČLANOVI FORUMA

 iglocsfi
 pic91
 Benji
 djeva
 DXMan
 ZhAbAc
 Lokvas