Novosti


Mark Levinson No.585 integrirac - Audiofil - feel the sound

Mark Levinson No.585 integrirac

Nakon dugog iščekivanja legendarna high-end audio tvrtka Mark Levinson napokon je na ovogodišnjem minhenskom sajmu predstavila svoje novo integrirano pojačalo oznake No.585. Dizajnirano je tako da pruži ultimativnu kvalitetu glazbene reprodukcije s različitih analognih i digitalnih audio izvora uključujući računala i glazbene servere. Implementacija čitavog niza naprednih rješenja razvijenih pod kapom neiscrpnih resursa internacionalne Harman korporacije, kombinirana je s potpunom lakoćom korištenja i industrijskim dizajnom najnovije generacije. Čini se da se čekanje isplatilo kao i s referentnim No.52 pretpojačalom koje je polučilo fantastične uspjehe jer Mark Levinson svoje nove modele ne predstavlja kao na pokretnoj traci već kada su apsolutno uvjereni da će svojim performansama i kvalitetom duži niz godina predstavljati referencu u klasi.Novi Mark Levinson No.585 projektiran je za ultimativnu audio kvalitetu u svakom pogledu i kao takav predstavlja moderno integrirano rješenje za najzahtjevnije ljubitelje glazbe i njezine visokovjerne reprodukcije. Krasi ga diskretni analogni stupanj optimiziran za maksimalnu čistoću zvuka čemu svjedoči klinički čista simetrična topologija. Visoko-efikasno digitalno SMPS (Switched Mode Power Supply) napajanje, kao i analogni napajački stupanj posložen oko robusnog 900 VA toroidalnog transformatora isporučuje više nego dovoljno struje izlaznom pojačalu AB klase, koje sa svojih 2 x 200 Watta snage na 8 Ohma (odnosno 2 x 350 Watta na 4 Ohma) bez problema će i s lakoćom kontrolirati zvučnike i iz kategorije najzahtjevnijih. Uz 4 analogna ulaza (jedan balansirani XLR), njih čak 6 izravnih digitalnih (USB, optički, koaksijalni, balansirani AES/EBU) podržat će praktično sve digitalne izvore današnjice, računajući visoko-razlučive audio zapise sve do 192 kHz/32 bit formata, kao i DSD reprodukciju putem USB sučelja. Osim najviše razine reprodukcije audiofilskih zapisa, posebno razvijeni sustav procesiranja pružit će i najbolju moguću kvalitetu zvuka čak i iz komprimiranih audio formata. Poseban izlaz za subwoofer uz kontrolu reza prema partnerskim zvučnicima omogućuje besprijekornu 2.1 konfiguraciju. Ethernet, RS-232, IR i 12V okidač također su tu za jednostavnu integraciju u različite AV instalacije i automatizirane sustave. Koliko je s tehničke strane sofisticiran, toliko je No.585 s druge strane jednostavan za uporabu od strane korisnika, tako da se svim funkcijama može upravljati putem 2 kružna izbornika i 6 funkcijskih tipki na prednjoj ploči ili pak putem daljinskog upravljača. Izgled pojačala također je fantastičan kao i njegove performanse, te njegov industrijski dizajn najnovije generacije spaja s tradicionalnim i iz prethodnih modela prepoznatljivim elementima u suvremenu vizualno-funkcionalnu cjelinu. Luksuzno kućište izrađeno je od obrađenog aluminija s prednjom pločom u Mark Levinson tradicionalno srebrno/crnoj kombinaciji sa zaslonom od crvenim LED indikatora.

Mark Levinson No.585 u redovnoj prodaji trebao bi se pojaviti najkasnije ove jeseni uz europsku cijenu od oko 12000 Eura. Više detalja saznajte kod domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Monitor Audio Silver - Audiofil - feel the sound

Monitor Audio Silver

U audiju, poglavito kad se radi o zvučničkim sustavima, često nije lako pomiriti formu u funkciju, jer se ne tom putu, ponajčešće, kao prepreka pojavi konačna cijena koštanja uređaja. U Monitor Audiju otpočetka se susreću s tim problemom i tjekom gotovo polastoljetnog postojanja tvrtke, s njim su se naučili uspješno nositi. Kako to čine, lijepo se može vidjeti i u njihovoj najnovijoj seriji zvučničkih kutija nazvanih Silver.
Silver serija počiva na temeljima postavljenima u Platinum i Gold serijama. Čine je dva modela monitorskih, malolotražnih zvučničkih kutija, Silver 1 i Silver 2, tri samostojeća modela, Silver 6, 8 i 10, po jedan središnji i surround zvučnik te aktivni subwoofer. Svi pobrojani modeli po mnogočemu naslijeđuju prethodnike, jedino je Silver
8 sasvim nov u seriji.Bas i srednjotonske jedinice imaju izgled plitkog tanjura i prilično se razlikuju od klasično oblikovanih konusnih jedinica. Zahvaljujući tomu membrana ima veću površinu. A kako je pokreće moćniji motorni sustav, tako ustrojene zvučničke jedinice učinkovitije su od klasičnih, a i preciznije iznose frekvencijski odziv za koji su namijenjene. U modelima Silver 8 i 10 nalaze se novorazvijene srednjotonske jedinice s membranom promjera 100 mm, zatvorene u vlastito kućište. Njihova je zadaća čim preciznija reprodukcija frekvencija na koje je ljudsko uho najosjetljivije.
Nova je i visokotonska C-CAM jedinica s membranom promjera 25 mm. I ona se nalazi u zasebnom kućištu u koje isijava energija sa stražnja strane memmbrane, čime se membrani osigurava ujednačeniji hod, smanjuju se rezonancija i povećava prigušenost. Zahvaljujući tomu, visokotonski odziv je prozračniji, ujednačeniji i puno čvršće sljubljen sa srednjotonskim. HiV port tehnologija iz najbolje Platinum serije primijenjena je i kod svih modela Silver serije, osim kod središnjeg i surround zvučnika te subwoofera. Njome se ubrzava protok zraka i smanjuju turbulencije u bas refleks otvoru, čime najniže frekvencije dobivaju na čistoći i tranzijentnosti.
Način na koji su jedinice pričvršćene na prednju ploču ne pridonosi samo estetici pojavnosti (jer se ne vide ružni vijci) već i značajno pridonosi integraciji prednje ploče i jedinica i tako smanjivanju rezonancija koje bi se mogle prenijeti na jedinice.Silver 1 su dvostazne monitorske kutije i idealne su za stereo sustav u manjim sobama, ali mogu biti i dijelom višekanalnog ili multiroom sustava. Silver 2 su također dvostazne kutije, a zahvaljujući većoj osjetljivosti i nešto većim dimenzijama mogu zvukom napuniti i srednje velike ambijente. Silver 6 kutije su 2.5 stazni model koji se odlikuje kvalitetnim dinamičkim osobinama i odlično će raditi kako u stereo sustavu u srednjevelikim sobama tako i u nešto ambicioznijim sustavima kućnog kina. Najnoviji, Silver 8, model je trostaznog ustroja. Njegova konfiguracija je optimizirana za precizno iznošenje cijelog frekvencijskog spektra, pa je zato primjeren uporabi u kvalitetnijim stereo sustavima. Dizajn Silver 10 modela vrlo je sličan onom modela 8, ali ovo su veće zvučničke kutije koje mogu raditi u većim sobama i prenijeti još širi frekvencijski odziv.Silver FX surround zvučnik kao i Silver Centre zvučnik u sebi imaju iste jedinice kao i većina drugighmodela iz serije i namijenjeni su radu u kvalitetnim sustavima kućnoga kina. Subwoofer Silver W 12 je aktivan. U njemu je 500 W digitalno pojačalo upravljano DSP-om koje pogoni bas jedinicu promjera 300 mm smještenu u zatvorenom kabinetu. Kabineti su elegantni i vrhunski izrađeni i dotjerani, a isporučuju se u mahagonij, orah i hrast oplati, a u ponudi su i luksuzne inačice u bijelom i crnom sjajnom piano laku. U dućanima Audio Cinema Arta dostupni su od kraja mjeseca svibnja.

Info: www.audiocinema-art.hr


NAD DAC 2 bežični USB DA pretvarač - Audiofil - feel the sound

NAD DAC 2 bežični USB DA pretvarač

Glazba reproducirana putem računala napokon je dosegnula nivo visoke vjernosti (HiFi). Čak i bežičnim putem. Upravo je to misija novog bežičnog DA pretvarača oznake DAC 2 u katalogu renomirane audio tvrtke NAD. On predstavlja zvučno superiorno, krajnje jednostavno i u konačnici zabavno rješenje za slušanje glazbe pohranjene na računalu ili pak „streamane“ putem računala na kvalitetnim audio sustavima.Bežična „point-to-point“ tehnologija omogućuje najjednostavnije priključivanje dvodijelnog DAC 2 (između čijih je komponenti – odašiljača i prijamnika - prijenos glazbenih informacija bežičan) s jedne strane u USB sučelje računala a s druge putem klasičnih linijskih RCA konektora na pojačalo, nakon čega može započeti pouzdana i visoko kvalitetna reprodukcija glazbenih datoteka uključujući i one do 96 kHz/24 bit formata. Raspoloživ je i digitalni koaksijalni izlaz za potrebe izravnih digitalnih konekcija (npr. s AV receiverom ili vanjskim DAC-om). Time je eliminirana potreba za bilo kakvom lokalnom mrežom ili pak fizičkim povezivanjem kabelima računala i HiFi sustava. Za postizanje najboljih mogućih zvučnih performansi u skladu s NAD reputacijom, odašiljač u digitalnoj formi prenosi glazbu iz računala do prijamnika koji potom provodi DA konverziju koristeći vrhunske Burr-Brown komponente u kombinaciji sa selektiranim elementima u provjerenoj vlastitoj NAD topologiji.Posvećenost detaljima i odabir probranih dijelova promovira DAC 2 u DA pretvarač iznimne vrijednosti. On je jednostavan i ekonomičan izbor koji jamči još veći užitak slušanja omiljene glazbe. DAC 2 je dostupan u Hrvatskoj, kod distributera za NAD - tvrtke Sigma Audio Koncept, kao i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  17  18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Primare A33.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo snage
napisao: Milan Rupić
Klipsch RF-83
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
KEF iQ 90
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
PSB Imagine T
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Cambridge Audio One
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirani sustav
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues