Novosti


HD-multimedia na AV Show Zagreb 2014. - Audiofil - feel the sound

HD-multimedia na AV Show Zagreb 2014.

Za jubilarni petnaesti AV Show i ukupno petu godinu zaredom na kojoj izlaže HD-multimedia pripremili smo slijedeće prezentacije za naše goste:

Na prvom katu u sobi Madrid prezentirati će se kombinacija video i audio ponude koju može pružiti HD-multimedia:

Na ulazu u našu sobu Madrid na prvom katu prezentirati ćemo proizvode tvrtke FiiO iz Hong Konga, koja je nedavno u našoj distribuciji. Tvrtka FiiO proizvodi mobilne reproduktore i pojačala za slušalice koji omogućavaju visoko vjernu reprodukciju audio materijala u formatima FLAC i DSD do rezolucije od 24/192. Više od proizvodima FiiO možete potražiti na našim stranicama i stranicama proizvođača FiiO.
1) Video Projektor JVC DLA-RS 49E/48E projektor s 4K izlazom.
2) Samostojeće platno WS P Fastfold Aufpro omjera 16:9 i dimenzije "295x165"
3) Najnoviji potpuno integrirani HiFi sustavi renomirane danske tvrtke Dynaudio:
a. Novi aktivni Dynaudio XEO model 4 i samostojeći XEO model 6
b. Novi aktivni Dynaudio Focus XD 200

Na ovoj opremi prezentirati ćemo posjetiteljima audio i video sadržaj u visokoj kvaliteti koji je danas dostupan na Internetu, čime želimo naglasiti da je novo doba za audio i video već ovdje!

Na drugom katu: HD-multimedia će zajedno s tvrkom Subing prezentirati slijedeću high end audio opremu:1) Pojačalo Electron Audio LEX, potpuno hrvatski proizvod, hibridno audio pojačalo - najviše vjernosti reprodukcije;
2) Izvor zvuka: MSB Analog DAC, američke tvrke MSB Technology
3) Zvučne kutije Graham Audio BBC LS 5/9, nasljednik Rogers BBC LS 5/9.
4) Zvučne kutije LEEDH Model C sa najnovijim LEEDH 2.1 subwooferom
5) Interkonekti koji će se koristiti biti će od američke tvrtke TaraLabs.
6) Zvučnički kablovi biti će od američke tvrtke StereoLab.
7) Transporti koji će preuzimati podatke sa medija i slati ih na MSB Analog DAC:
a. MSB Platinum CD IV (CD transport)
b. Apple Macintosh Pro prijenosno računalo s Audirvana softwareom.Info: www/hd-multimedia.com


Zagreb AV Show 2014 - Audiofil - feel the sound

Zagreb AV Show 2014

ZAGREB, 17. listopada 2014. - Zagreb AV Show 2014, najveći specijalizirani sajam potrošačke elektronike u regiji i ovom dijelu Europe, održat će se u hotelu Sheraton Zagreb od 24. do 26. listopada. Ovogodišnja jubilarna dvadeseta manifestacija okuplja 34 izlagača iz Hrvatske i regije, a odvijat će se na tri kata te zauzeti gotovo 1.100 m2 izložbenog prostora.

Ove godine, sajam je podijeljen na dva generalna tematska smjera - potrošačku elektroniku i Hi-Fi. Uz standardno zanimanje za stereo i high-end audio proizvode i sustave koji će biti podijeljeni po demo sobama, velik interes publike očekuje se u segmentu potrošačke elektronike. Velika dvorana u prizemlju hotela bit će mjesto predstavljanja najnovijih modela 4K Ultra HD i Full HD televizora, sustava kućnog kina, WiFi multimedije, mobilnih telefona i tableta. Naglasak u ovom segmentu je, osim 4K UHD slike, WiFi streaming audio i multimedijalnih sadržaja na za to prilagođene audio i videouređaje, u više zona, na više potpuno autonomnih jedinica. Na prvom i drugom katu hotela bit će predstavljeni vrhunski audio i video proizvodi od kojih će mnogi biti po prvu put prikazani na domaćem tržištu, a koji uključuju i audio-manufakture iz Hrvatske i Slovenije koje već osvajaju svjetska tržišta.
Najznačajniji su izlagači ove godine Samsung, Philips i Panasonic. Trendovi u svijetu potrošačke elektronike i dalje najveći potencijal vide u razvoju uređaja i tehnologije prikazivanja 4K TV sadržaja. Među proizvodima za koje se vjeruje da će izazvati divljenje i najveću pažnju posjetitelja, izdvajaju se:

• najveći zakrivljeni Ultra HD TV prijamnik na svijetu, dijagonale 105 inča i cijene više od 120.000 USD (Samsung)
• TV uređaji temeljeni na operativnom sustavu Android (Philips)
• 4K LCD TV uređaj koji kvalitetom slike konačno prestiže referentne plazma modele (Panasonic)

"Kad je sajam 1994. godine dobio svoje prve konture, bio je orijentiran na Hi-Fi tehniku, iz jednog razloga - stereo je tad jedini egzistirao kao tehnološki interesantno područje, kako publici, tako i industriji. Danas, u tehnološki ubrzanom vremenu, svjedočimo toliko brzom razvoju novih tehnologija i sve neminovnijem približavanju potrošačke elektronike, informacijsko-komunikacijske i Hi-Fi tehnologije. Već dvadeset godina ponosni smo svjedoci stvaranja novog tehnološkog doba i promjena u kojima smo u velikoj mjeri i sami sudjelovali," rekao je g. Andrija Ćurković, direktor sajma Zagreb AV Show 2014 te dodao: "Tehnologija ubrzano mijenja svijet i sve je neophodnija u našem svakodnevnom životu. Kompanije koje danas izlažu na Zagreb AV Showu stvaraju novu budućnost. Posebno nam je zadovoljstvo što upravo tim kompanijama pomažemo mijenjati svijet - nabolje."Još jedna posebnost sajma Zagreb AV 2014 bit će i demostracija kućnog kina u kojem je naglasak stavljen na vrhunske videoprojektore (Epson, Optoma i JVC), koji će projicirati Full HD sadržaje na projekcijsko platno i uz podršku višekanalnih AV receivera.

"Izuzetna nam je čast što možemo podržati ovogodišnji, jubilarni dvadeseti Zagreb AV Show, manifestaciju koja se do sada utvrdila kao vodeće mjesto okupljanja svih istinskih zaljubljenika u svijet multimedije i visokovjernog zvuka u Hrvatskoj. Vjerujem da će i ove godine oduševiti posjetitelje pa stoga pozivam sve zainteresirane, u ime tvrtke Samsung Electronics da izdvoje vrijeme i uživaju u mnogim novostima koje će imati prilike vidjeti iz prve ruke. U našem portfelju to je svakako vicepremijera najvećeg zakrivljenog Ultra HD TV prijamnika kao i mnogi drugi flagship uređaji, koji će kvalitetom slike, ali i zvuka, oduzeti dah. Radujemo se ovogodišnjem druženju," naglasio je g. Dražen Čučković, voditelj odjela potrošačke elektronike u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics.

"Govoreći o inovacijama, nemoguće je zaobići i TP Vision i Philips TV uređaje. Nakon sajma IFA u Berlinu, TP Vision svoje inovacije u Zagrebu predstavlja i regionalnoj publici. Upravo ćemo s ovogodišnjeg Zagreb AV Showa najaviti najnovije TV uređaje pokretane Android operativnim sustavom, ali i proslaviti 10 godina Ambilighta – Philipsove inovacije koja je promijenila iskustvo gledanja televizije," rekao je g. Saša Ladavac, Head of Marketing Croatia, TP Vision Czech Republic s.r.o.

Panasonicova vizija budućnosti ide u smjeru potpuno povezanog i automatiziranog doma s neovisnim napajanjem te korištenjem obnovljivih izvora energije, pohranom energije i korištenjem energetski učinkovitih proizvoda iz segmenta audio-video, kućanskih aparata, grijanja i hlađenja.

"Panasonic sada u potpunosti podržava 4K tehnologiju, što je vidljivo - ne samo iz 4K TV uređaja - već i u cijelom nizu proizvoda koji omogućuju snimanje i reprodukciju 4K sadržaja. Model 65AX900 je TV uređaj koji konačno kvalitetom slike ide ukorak s plazma TV uređajem iz referentne serije ZT60," rekao je Aleksandar Janjatović, Technical Product Marketing Manager - Adriatic region, Panasonic Marketing Europe GmbH - Podružnica Zagreb, te dodao: "Predstavit ćemo i brojne druge reproduktore slike i zvuka - Blu-ray playere, Blu-ray kućna kina, soundbarove, ali i koncept potpune bežićne povezivosti koji uključuje WiFi, bluetooth i NFC s DLNA certifikatom. Uz to, na sajmu Zagreb AV Show 2014 ćemo prikazati i Multiroom sustave All serije, 4K digitalne fotoaparate i kamere.Osim tehnike, svi posjetitelji biti će u prilici obnoviti svoju glazbenu kolekciju novim izdanjima CD i LP ploča na štandovima tvrtki Aquarius Records i Dancing Bear, od kojih se posebno ističe jedna ekskluziva. Remasterirana reizdanja albuma "Led Zeppelin IV" i "Houses of the Holy" benda Led Zeppelin ekskluzivno će u Hrvatskoj biti objavljeni u petak, 24. listopada – tri dana prije izlaska u ostatku Europe i četiri dana prije izlaska u SAD. Hrvatski fanovi tog legendarnog rock'n'roll benda remasterirane albume će 24.10. moći kupiti isključivo na sajmu "Zagreb AV Show 2014" te u CD shopu Dancing Bear u Gundulićevoj 7.

Prvi dan sajma (petak, 24.10.) namijenjen je samo za izlagače stereo i high-end proizvoda, a druga dva dana (subota i nedjelja, 24-26.10.) sajmu se pridružuju vodeći proizvođači potrošačke elektronike u velikoj dvorani (620 m2) u prizemlju hotela. Cijena ulaznice za sajam Zagreb AV Show 2014 iznosi 20 kuna i vrijedi za sva tri dana održavanja sajma. Glavni pokrovitelj i suorganizator ove međunarodne manifestacije je magazin hifimedia.

info; http://zgavshow.com


Sigma Audio Vas poziva - Audiofil - feel the sound

Sigma Audio Vas poziva

Poštovani kolege i prijatelji, ljubitelji dobroga zvuka i slike, filmofili i audiofili,

Tvrtka Sigma Audio Koncept i ove će godine nastupiti na zagrebačkom AV sajmu koji će se održati u hotelu Sheraton od 24. do 26.10.2014. Predstavit ćemo vrhunski sustav kućnog kina i sve njegove čari.

A za subotu 25.10.2014. u popodnevnim i večernjim satima u zagrebačkom Audiofil.net klubu pripremamo za sve ljubitelje glazbe i njezine visoko-vjerne reprodukcije premijernu prezentaciju i demonstraciju u Hrvatskoj i regiji svjetskog hita high-end audia, najnovijeg Mark Levinson No.585 integriranog pojačala koje nam direktno dolazi s najeminentnijih svjetskih HiFi sajmova.


Više informacija o ova dva naša iznimno zanimljiva nastupa možete saznati na stranicama našeg novog weba

www.sigma-audiokoncept.hr

Sigma Audio Koncept tim veseli se Vašem dolasku!


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14  15  16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Xindak FS Gold
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički kabel
napisao: Dražen Kokanović
B&W tour the England
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Bojan Pavković
München High End Show - M.O.C.- 25 - 28.5.2006.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Vlado Tomašević
B&W CM1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski Zvučnik
napisao: Daniel Modrić
Rotel RA-05
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues