Novosti


Pet nagrada za Cambridge Audio - Audiofil - feel the sound

Pet nagrada za Cambridge Audio

Potkraj svake godine, najčitaniji audiočasopis na svijetu, engleski What Hi-Fi, proglašava najbolje uređaje u tekućoj godini. Ove godine, 2014., na njihovom se popisu našlo čak pet uređaja Cambridge Audija, daleko više nego bilo koje druge tvrtke specijalizirane za proizvodnju visokokvalitetnih audiouređaja.

Stream Magic 6v2 postao je streamer godine. Prošle godine najboljim je proglašen prvi naraštaj ovog uređaja.Ove godine na vrhu ga je naslijedila unaprijeđena inačica, pohvaljena za pobošljanu streaming platformu, kvalitetu zvuka i fantastičnu opremu koja sada uključuje i Spotfy Connect.Minx XI proglašen je mini sustavom godine. Minx je izvanredno dizajniran sustav koji je unatoč svojim malim dimenzijama sastavljen od vrsnih aaudiokomponenata koje jamče odličan zvuk koji će zadovoljiti i zahtijevnije ljubitelje kvalitetno reproduciranog zvuka. Isporučuje se u crnoj i bijeloj boji visokog sjaja.GO bežični zvučnički sustav pobijedio je konkurenciju u kategoriji do 150 funta. Ocijenjen kao „ fantastičan, krajnje zabavan zvučnički sustav“, GO je opremljen NFC sustavoma za sparivanje i zvuči još bolje nego prije.Aero 5.1 ove je godine ponio titulu najboljeg surround zvučničkog paketa u cjenovnom razredu od 1500 – 2000 funta. Sustav je oduševio ocjenjivače u svim elementima, pa je već drugi puta za redom postavljen na vrh najboljih uređaja u svojoj kategoriji. Pohvaljen je za „uzbudljiv, informativan i bešavan zvuk“.TV2 postavljen je na vrh soundbase zvučnika u kategoriji do 300 funta.
Soundbase zvučnici postavljaju se pod panelne TV prijemnike koji, u pravilu, u sebi nemaju ugrađen zvučnički sustav koji može iole kvalitetnije zvučati. TV2 je kvalitetom zvuka oduševio ocjenjivački sud jednako kao i stručnjake u Cambridge Audiju.Međunarodni ugled tvrtka Cambridge Audio potvrdila je i u Australiji gdje su u časopisu Sound and Vision prijenosni DAC DacMagic XS i sustav Minx XI također proglešeni najboljim uređajima 2014. godine u svojim kategorijama.

Info: www.audiocinema-art.hr


MyAMP – nova Micromega zvijezda - Audiofil - feel the sound

MyAMP – nova Micromega zvijezda

Od svog osnutka 1987. g., francuska tvrtka Micromega fokusirana je na razvoj izvrsno zvučećih HiFi proizvoda uz jasan cilj – ponuditi najbolje moguće performanse uz nedostižan omjer cijene i kvalitete. 2012. g. njihov je inženjerski tim ponudio inovativnu MY Range seriju modela, minijaturnih dimenzija ali fantastičnog zvuka i više nego pristupačne cijene, u potpunosti dizajniranih i proizvedenih u Francuskoj. Nakon revolucionarnog MyDAC (HiRes DA pretvarača) modela, potom MyZIC (pojačala za slušalice) i MyGROOV (gramofonskog pretpojačala), sada su svjetlo dana ugledali i MyAMP (integrirano pojačalo s HiRes DA pretvaračem), MySPEAKER (kompaktni zvučnici) s pripadajućim MySTAND stalcima, te MyCABLE paleta audiofilskih kabela.Nova zvijezda svakako je MyAMP integrirac. Riječ je o pojačalu AB klase, iznimne dinamike, s kvalitetno riješenim napajanjem koje osigurava snagu od 60 Watta po kanalu (na 4 Ohma). Da je MyAMP puno više od samo integriranog pojačala pokazuje njegova suvremena funkcionalnost s ugrađenim HiRes DA pretvaračem koji putem svojih digitalnih sučelja omogućuje reprodukciju visoko-razlučivih audio zapisa iz digitalnih izvora sve do 192 kHz/24 bit formata. Potom su tu Bluetooth aptX® modul, izlazi za subwoofer i slušalice, daljinski upravljač, itd. Da je Micromega ponovo uspjela napraviti minijaturan, moderno dizajniran i funkcionalno svestran uređaj vrhunskih performansi i pristupačne cijene, pokazuju već brojne bezrezervno izvrsne recenzije u najrenomiranijim svjetskim specijaliziranim medijima, izašle u tako kratkom periodu od pojave MyAMP-a na tržištu.Kao savršen partner MyAMP-u konstruirani su kompaktni MySPEAKER zvučnici. Kvalitetne zvučničke jedinice povezane adekvatno dizajniranom skretnicom i kabinetom rezultiraju izvrsno balansiranim vrhunskim zvukom. Osim smještaja na policu, moguće ih je za potpune performanse kvalitetno pozicionirati i u prostoru za što bi ih najbolje bilo smjestiti na opcionalne MySTAND stalke .

I na kraju da bi sve bilo povezano na odgovarajući način i bez gubitaka, tu je sada MyCABLE linija kvalitetnih kabela koju čine analogni i digitalni interkonekti, te zvučnički kabel.

Svi novi modeli već su dostupni kod domaćeg distributera tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Audiodream & Sigma Audio prezentacija - Audiofil - feel the sound

Audiodream & Sigma Audio prezentacija

Poštovani ljubitelji glazbe i visokovjerne reprodukcije zvuka,

Audiodream, Sigma Audio Koncept i naš maloprodajni partner iz Rijeke – salon namještaja i audio opreme Cadoro, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na prezentaciju koja će biti upriličena u prostorima tvrtke Cadoro na adresi Stanka Frankovića 9 u Rijeci u petak 07.11.2014. od 16 sati nadalje.

Audio sustav koji će predstaviti tvrtka Audiodream imat će snažan britanski pečat njihovih legendarnih i kultnih predstavnika. Sastojat će se od novog Rega Saturn-R CD player/DAC-a koji preko svojih digitalnih ulaza podržava i nativnu reprodukciju visoko-razlučivih audio zapisa sve do 192 kHz / 24 bit formata, također novog top integriranog pojačala Supernait 2 iz kataloga tvrtke Naim, te toliko hvaljenih Harbeth Super HL5 zvučnika.Sigma Audio Koncept prezentirat će novo referentno integrirano pojačalo C390DD renomirane tvrtke NAD u kombinaciji s najnovijim X2T zvučnicima iz Imagine serije NAD-ove sestrinske tvrtke PSB. NAD C390DD je puno više od samo izvrsnog integrirca u zvučnom smislu. S brojnim patentiranim tehnološkim inovacijama, integriranim DA pretvaračem koji putem svojih digitalnih sučelja (uključujući i USB) podržava nativnu reprodukciju visoko-razlučivih audio zapisa sve do 192 kHz / 24 bit formata, te mogućnošću modularne nadogradnje, predstavlja potpuno novi – suvremeni koncept u dizajniranju HiFi pojačala.S obzirom na njegovu svestranost kao izvori zvuka služit će računalo, CD player i gramofon (pojačalo također posjeduje i MM/MC gramofonsko pretpojačalo). Novi samostojeći X2T zvučnici nastavljaju tradiciju zvukom izvrsnih a cijenom pristupačnih modela koji dolaze iz PSB laboratorija. X2T su dodatno unaprijeđeni, izravni nasljednici iznimno uspješnog Image T6 modela, s time da im je cijena ostala nepromijenjena.

Veselimo se Vašoj posjeti, druženju i uživanju u glazbi!

info: www.sigma-audiokoncept.hr I www.audiodream.hr I www.cadoro-rijeka.com


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  14  15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Rotel RA-05
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Arcam A32
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Jamo R 909
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Sonus Faber Concertino Domus
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Daniel Modrić
Unico 200
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues