Novosti


PSB Imagine T3 – Novi flagship iz Kanade - Audiofil - feel the sound

PSB Imagine T3 – Novi flagship iz Kanade

Kada genijalni konstruktor zvučnika kakav nedvojbeno je Paul Barton dobije potpuno odriješene ruke u apsolutno svakom pogledu da na temelju svojeg bogatog znanja i iskustva te praktično neograničenih resursa dizajnira referentni model, onda je to doista nešto posebno. Upravo je tako nastao Imagine T3, novi flagship renomirane kanadske tvrtke PSB, čiji je osnivač upravo Paul Barton (i njegova supruga Sue), a koja se danas zajedno sa sestrinskom tvrtkom NAD – jednom od najcjenjenijih u svijetu Audio/Video elektronike, nalazi u privatnom obiteljskom vlasništvu Lenbrook grupe.PSB Imagine T3 predstavlja sintezu najnovijih i najnaprednijih saznanja inženjerskog tima Paul Bartona. Tako su za ovaj model razvijene potpuno nove sve zvučničke jedinice, željenih i do sada najboljih specifikacija, složene od vrhunskih elemenata – tri bas jedinice po kanalu sa zasebnim individualno ugođenim internim zapreminama, specijalno projektirani srednjotonci, strogo selektirani visokorazlučivi visokotonci. Sve perfektno usklađeno optimalnom skretnicom i smješteno u akustički pomno promišljene, ali i moderno dizajnirane kabinete čiji izgled potpisuje poznati industrijski dizajner David Farrage iz kuće DF-ID. Vrhunski i ručno finiširani dostupni su u visokosjajnoj crnoj i trešnja boji. Posebna pažnja posvećena je svakom detalju pa tako i šiljcima/nogicama za idealan kontakt s podlogom, terminalima za povezivanje s amplifikacijom, prigušnom materijalu, dodatnim mogućnostima ugađanja bas područja, itd.Uz sve to ne odstupa se niti od temeljnih načela tvrtke i Paul Bartona kako bi se postigao što je moguće prirodniji zvuk u realnim akustičkim okruženjima (u ovom slučaju sobama). Brojna mjerenja i preslušavanja (uključujući višestruke slijepe testove), kombinirana s eksperimentima u poznatoj kanadskoj Nacionalnoj istraživačkoj komori NRC (National Research Council) sastavni su dio proizvodnog procesa, a svaki se par zvučnika još jednom individualno završno testira, mjerno i slušno. Najvažnije dijelove tog puta široj javnosti otkriva i Paul Barton osobno putem sljedećeg video zapisaRezultat je spektakularno čist i linearan zvuk kroz kompletan frekvencijski opseg s dubokim ali fantastično integriranim bas odzivom (full-range), raskošne i precizne zvučne slike, te izvrsne dinamike. Da se u tome uspjelo pokazuju i u vrlo kratkom roku priskrbljene nagrade (CE Pro Best Product 2014.) i naglašeno pozitivne kritike (HiFi Stars, SoundStage), kako medija tako i javnosti. I na kraju treba spomenuti i cijenu (42.999.- kn/par), koja definitivno nije mala (posebno ne za domaće prilike), međutim u odnosu na referentne modele mnogih drugih tvrtki čini se razumno pristojnom. I tu je PSB pokazao da ne odstupa od svoje izvorne filozofije dokazujući kako za vrhunske zvučnike nije potrebno založiti čitavo bogatstvo, te kako po pitanju omjera uloženo/dobiveno nemaju prave konkurencije.

Više informacija o novim PSB Imagine T3 zvučnicima možete dobiti kod domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


NAD M12 i M22 - Audiofil - feel the sound

NAD M12 i M22

Legendarna tvrtka NAD, inače posebno cijenjena po pitanju pojačala, predstavila je svoju najnoviju referentnu stereo amplifikaciju. Radi se o pretpojačalo/DAC-u oznake M12 i izlaznom pojačalu snage M22 u njihovoj prestižnoj Master seriji.
NAD M12 puno je više od klasičnog audiofilskog pretpojačala. Koristeći neke od najnaprednijih tehnologija u audio industriji objedinjuje pretpojačivačke funkcije te visokorazlučivi, vrhunski i moderan DA pretvarač (DAC).Poznato vlastito DirectDigital™ procesiranje zaduženo je za vrlo točnu i preciznu 24-bitnu obradu audio signala u realnom vremenu, te njegovo slanje u izlazni stupanj (prema pojačalu snage ili aktivnim zvučnicima). Brojna raspoloživa analogna i digitalna sučelja, uključujući i asinkronu USB vezu (do 192 kHz/24 bit formata), omogućuju povezivanje s praktično bilo kojim izvorom zvuka (od gramofona s MM ili MC zvučnicama do računala). Također prepoznatljiva modularna koncepcija tvrtke MDC (Modular Design Construction), zaustavlja funkcionalno zastarijevanje i čuva vrijednost uređaja pružajući mogućnosti brojnih budućih nadogradnji putem modula. Novorazvijeni BluOS™ modul tako pruža funkcionalnost bežičnog multiroom sustava uz streaming visoke rezolucije (HD) s različitih glazbenih Internet servisa, s mreža i vanjskih memorija, itd. Integrirana WiFi veza, Ethernet i aptX Bluetooth povezivost također su podržani uz program za potpunu kontrolu upravljanja od strane korisnika putem iOS ili Android uređaja.
NAD M22 je snažno izlazno stereo pojačalo snage s 250 Watta po kanalu (na 8 Ohma). Koristi najnoviju nCore™ tehnologiju licenciranu od tvrtke Hypex, koja se već potvrdila kao dobitna formula, s izobličenjima ispod razine mjerljivosti, ultra visokim damping faktorom i bezuvjetnom stabilnosti kontrole zvučnika različitih konstrukcija. Ustroj je u potpunosti simetričan.
NAD M12 i M22 konstruirani su za suvremene generacije ljubitelja glazbe i audiofila, a nastavak su tradicije izvrsnosti već duže od 40 godina u izradi vrhunskih pojačala. Gledajući u kontekstu high-end segmenta ponude audio uređaja za visokovjernu (HiFi) reprodukciju zvuka, NAD s ovim dvojcem ponovo pomiče granice i standarde u pogledu performansi i mogućnosti.
Za daljnje informacije obratite se domaćem NAD distributeru – tvrtki Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Gradient 6.0 - Audiofil - feel the sound

Gradient 6.0

Gradient 6.0 potpuno su novi model zvučnika iz istoimene poznate finske manufakture. Nastali su na ideji da se konstruiraju zvučnici koji će pružati najviše zvučne domete ali u sobama manjih i srednjih dimenzija kakve vrlo često sputavaju audiofile u želji za visoko vjernom reprodukcijom audio zapisa. Tako su nastali samostojeći Gradient 6.0 zvučnici koji se upravo zbog tih svojih karakteristika jednostavno mogu smjestiti u praktično bilo koji interijer. U već prepoznatljivoj maniri ovog finskog proizvođača zvučnih kutija i novi model objedinjuje moderan i jedinstven dizajn s tradicionalnim tehnikama izrade kombinirajući pravo drvo i nove napredne materijale.Novi su Gradient 6.0 idealan izbor za prostore limitirane kvadrature. Njihovi kabineti dubine manje od 17 centimetara dizajnirani su tako da se mogu smjestiti vrlo blizu stražnjeg zida i ostalih akustičkih prepreka u sobama ljubitelja glazbe. Kompletna je konstrukcija projektirana da i u slučaju tako nepovoljnog smještaja projicira zvuk izvrsnog balansa u kompletnom prostoru, bez isticanja bilo kojeg dijela frekvencijskog spektra (posebno se to odnosi na bas područje). Osim toga, masivno puno drvo od najfinije breze i novi napredni materijali čine ove zvučnike kompatibilnima za integraciju u praktično svaki suvremeni životni prostor. Prednja i stražnja ploča kabineta akustički su umrtvljene rigidnim šperpločama, te presvučeni specijalnim talijanskim Fenix NTM® nano-tech mat materijalom. Taj se materijal pokazao izuzetnim ne samo u pogledu fantastičnog finalnog izgleda zvučnika, već i u pogledu otpornosti na uobičajena manja oštećenja (ogrebotine), te otiske prstiju i ostala zaprljanja. Dostupni su bijeli i crni finiši.
Koaksijalne zvučničke jedinice kakve se koriste i u referentnom modelu tvrtke Revolution jedinstvene su. Razvijene su u suradnji s poznatom norveškom tvrtkom Seas, a karakterizira ih iznimno kontrolirana disperzija zvuka i linearnost u vrlo širokom području slušanja – upravo one karakteristike koje krase i zaštitni su znak cijenjenih Gradient zvučnika. Pasivna bas jedinica vlastite proizvodnje smještena na poleđini proširuje bas odziv na najniže frekvencije. Rezultat je neutralan zvuk bogate organske strukture koji je već tradicionalno prepoznatljiv kada je u pitanju Gradient.
Kao i svi ostali Gradient modeli, tako i 6.0 se u potpunosti proizvodi u Finskoj. Svaki se individualno testira, te prolazi rigoroznu mjernu i slušnu kontrolu kvalitete. Potpuna pažnja prema svakom detalju izrade od strane tima manufakture koji je poznat po tome što obožava glazbu i njezinu visokovjernu reprodukciju, jamči godine bezbrojnih, ugodnih glazbenih doživljaja. Gradient 6.0 vrhunski su zvučnici namijenjeni moderno uređenim interijerima.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11  12  13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Antique Sound Lab AQ-1005i
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano cijevno pojačalo
napisao: Dražen Kokanović
no/LAB DSE 2+
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Izlazno pojačalo
napisao: Zoran Botić
NAD-C-542
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Dražen Kokanović
GamuT CD1  MkII
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Daniel Modrić
PMC OB1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski zvučnik
napisao: Roko Žodan (Helicon)

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues