Novosti


Sigma Audio novi uvoznik za KEF - Audiofil - feel the sound

Sigma Audio novi uvoznik za KEF

Sigma Audio Koncept d.o.o. ponosno objavljuje da je novi uvoznik i distributer jednog od najcjenjenijih svjetskih imena audio industrije, renomiranog engleskog proizvođača zvučnika – KEF.
Slavna povijest KEF-a počinje 1961. godine sa sjedištem u Nissen Hutu kada ju je osnovao legendarni Raymond Cooke pod okriljem Kent Engineering & Foundry (odakle i dolazi izvedeno ime KEF), inače tvrtke koja se bavila s metalima na obalama rijeke Medway u blizini Maidstonea u Kentu.Cook kao bivši elektroinženjer BBC-a bio je oduševljen eksperimentima s novim materijalima i tehnologijama u kojima je sudjelovao, te ih je odlučio primijeniti u kreiranju zvučničkih sustava vrhunske kvalitete zvuka kako bi ga oni mogli reproducirati na što prirodniji način, što je moguće vjernije izvorniku. Od samih svojih početaka KEF je predstavljao pionira u inventivnosti razvoja vrhunskih zvučnika za visokovjernu reprodukciju zvuka, a upravo ga po tome cijene i danas, desetljećima kasnije, audiofili širom svijeta. Tome su tijekom godina doprinijeli brojni najnadareniji inženjeri koji su bili i mnogi još uvijek jesu dio uspješnog KEF tima, a rezultat toga su i brojni patenti te znanstveni radovi kakvima se ne može pohvaliti niti jedan drugi suvremeni konkurent.
'Inovatori zvuka' i danas je osnovna premisa i filozofija tvrtke. U tim riječima sažeta je kompletna vizija KEF-a, usmjerenje, poslovna etika, opća kultura – od prvih dana sve do danas.
Veliko nam je zadovoljstvo i čast biti predstavnik, uvoznik i distributer takve tvrtke za Republiku Hrvatsku. KEF proizvodi već su dostupni u našem prodajnom salonu, a u nadolazećem periodu očekujte razne promotivne akcije povodom početka suradnje. Više detalja o aktualnom KEF programu možete pronaći na našim i njihovim web stranicama.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Revel Concerta2 - Audiofil - feel the sound

Revel Concerta2

Najnovije predstavljena ulazna Concerta2 serija zvučnika koju potpisuje svjetski cijenjeni američki proizvođać Revel, inače dio danas najmoćnije svjetske Harman grupe kada je u pitanju audio industrija (posebno u pogledu audio istraživanja i razvoja), kombinira izvrsne zvučne dosege s elegantnim dizajnom i vrhunskom završnom obradom. I sve to uz pristupačne cijene novih modela, čime su u Revelu uspjeli nadmašiti sami sebe po već tradicionalno nenadmašnoj vrijednosti za uložena sredstva. Inženjerski tim koji predvodi legendarni Kevin Voecks postigao je to primjenjujući rezultate višegodišnjih istraživanja pod kapom praktično neograničenih resursa spomenute Harman grupe. Tako su upotrebljene novorazvijene zvučničke jedinice na bazi aluminija: visokotonci kakvi se koriste i u višoj Performa3 seriji, te potpuno novi bas/srednjotonci. Idealna integracija zvučničkih jedinica postignuta je računalnom optimizacijom njihova pozicioniranja i ugađanja skretnice, kao i novim tehnikama konstruiranja kabineta (uključujući i bas-refleks portove) koji osim što plijene svojim izgledom imaju i akustička svojstva od presudne važnosti. I na kraju svaki model pojedinačno prolazi kroz dvostruki slušni slijepi test prema najnaprednijim psihoakustičkim standardima, u komparaciji s najcjenjenijim konkurentima u klasi, kako bi njihova superiornost bila potvrđena prije izlaska na veliku scenu.Seriju čine dva samostojeća modela F36 i F35, monitorski M16, centralni C25, surroundi S16 i aktivni subwoofer B10. Svi oni proizvode se u sjajnom bijelom i sjajnom crnom finišu. Kratki video koji ih pobliže predstavlja pogledajte putem sljedećeg linkaModeli nove Revel Concerta2 serije nisu samo nadogradnja inače iznimnih prethodnika jer osim što posuđuju tehnologiju i materijale iz fantastične Performa3 serije, donose čitav niz u potpunosti novih elemenata u dizajnu. Rezultat su zvučnici visoko-vjernog zvuka, elegantnog izgleda i pristupačne cijene. Definitivno klasa za sebe!

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Suonitus Acoustic u Audio dreamu - Audiofil - feel the sound

Suonitus Acoustic u Audio dreamu

Najvažnija sporedna stvar u Hi-Fi hobiju je akustika prostora. Naime koliko god kvalitetan i sinergijski posložen Hi-Fi sustav imamo krajnji rezuiltat će ovisiti o akustici prostaora u kojem se sustav nalazi tj. o sobi ili slušaoni.
Varijacije mogu biti od toga da u određenim akustički lošim prostorima čak i najbolja ili najskuplja oprema može zvučati loše, a s druge strane u dobrim akustičkim prostorima i prosječna oprema može zasvirati prekrasno. Mnogi ljudi nisu niti svijesni što imaju jer im je soba loše pogođenih proporcija a zidovi su goli i od lošeg materijala.Međutim dovoljno je u takvu sobu ubaciti na prava mijesta nekoliko odgovarajućih akustičkih apsorbera ili difuzora i Hi-Fi zasvira kao nikad prije. Mnogi audiofili dožive katarzu nakon akustičkog tretmana slušaone jer tek onda shvate koliko je akustika bitna.
Od sada kod nas možete nabaviti Sounitus Acoustic akustičke elemente vrhunske kvalitete, te vas naše stručno osoblje može savjetovati o paravilnoj primjeni.

Više informacija na stranici www.audiodream.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Audio komponente
- Audio u spavaćoj sobi
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Kablovi za aktivu
Forum: Audio komponente
- PRO-JECT ELEMENTAL vs DENON DP-300 F
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Acoustic Preference

UPRAVO SE ČITA


Triangle Comete ES 25eme Anniversaire
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Audiolab 8000Q & 8000P
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo i Pretpojačalo
napisao: Daniel Modrić
Monster PowerCenter HTS 1000
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Mrežna letva
napisao: Milan Rupić
NAD M5 Master Series
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD/SACD player
napisao: Milan Rupić
Burmester 061
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues