Novosti


Nova Monitor Audio Monitor serija - Audiofil - feel the sound

Nova Monitor Audio Monitor serija

Kombiniranjem C-CAM (Ceramic - Coated Aluminium Magnesium) visokotonaca iz nagrađivane Bronze serije, i kreativnim korištenjem konfiguracije zvučnika u kutijama, zvučnici serije Monitor su podešeni za istinsku prirodnu reprodukciju glazbe.
Narančaste MMP II (Metal Matrix Polymer), djelomično prozirne membrane srednjo/niskotonskih jedinica predstavljaju sjajan stilski dizajn i ugrađene u maštovito oblikovane kutije uljepšati će svaki prostor. Serija se sastoji od samostojećih, zvučnika za policu, subwoofera i centralne jedinice. S takvim izborom zvučničkih kutija, subwoofera i centralnog zvučnika, Monitor serija isporučuje detaljan i prirodan zvuk i u dvokanalnoj i multikanalnoj konfiguraciji. Klasa i stil očekivan od Monitor Audio zvučnika naglašen je i vrhunskom završnom obradom u orahu i crnoj ili bijeloj boji.
Monitor 50Moderan kvadratični kabinet upotpunjen je 133 mm sredjno/niskotonskom jedinicom i C-CAM visokotoncem. Smještanjem visokotonca u gornji ugao prednje strane, dizajneri su mogli smanjiti veličinu kutije i ponuditi jedinstveni izgled. Male dimenzije, tehnološka rješenja i otvor sa stražnje strane osiguravaju kvalitetnu reprodukciju bez obzira na smještaj, a jednako dobro rade i blizu zida. Priključci su jednostruki, pozlaćeni i osiguravaju dobar kontakt. To su zvučnici za policu/stalke koji rade izuzetno dobro s obzirom na veličinu.
Sustav: dvostazni, za stalke/police
Frekventni odziv: 55 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 87 dBMonitor 100Monitor 100 su zvučničke kutije za stalke ili policu lijepih proporcija koje imaju 165 mm MMP II srednjo/niskotonsku jedinicu i 25 mm crni C-CAM visokotonac. Veći niskotonac i veća kutija osiguravaju veći i autoritativniji zvuk. Otvor je sa stražnje strane gdje se nalaze i dva para priključaka koji omogućuju biwiring/biamping. To je zvučnik klasičnog, prepoznatljivog Monitor Audio akustičkog potpisa.
Sustav: dvostazni, za stalke/police
Frekventni odziv: 44 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 88 dBMonitor 200Elegantni i vitki samostojeći zvučnici otkrivaju svoju pravu namjenu - vrhunska reprodukcija i ukras svakog prostora. To su najmanji samostojeći zvučnici u ponudi i dizajnirani su da osiguraju zadivljujući zvuk u malim do srednjim prostorima. Imaju preciznost dvostaznih konstrukcija uz poboljšanu reprodukciju niskih tonova i povećanu snagu.
Ugrađene jedinice su 2 x 133 mm MMP II srednjo/niskotonci zaduženi za snažne i kontrolirane bas dionice. Skretnica je podešena na višu frekvenciju tako da je zvuk fazno perfektan. Nožice se montiraju na elemente šire od same kutije što osigurava dodatnu stabilnost.
Sustav: dvoipolstazni, samostojeći
Frekventni odziv: 40 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 88 dBMonitor 300Samostojeći Monitor 300 zvučnici pune svaki prostor bogatim i izvanredno detaljnim zvukom. Elegantan izgled i moderan dizajn oplemeniti će svaki prostor. To su najbolji zvučnici u seriji i dizajnirani su da daju maksimum u svakom traženom području. Ugrađena su tri 165 mm MMP II zvučnika - dva za niskotonsko i jedan za srednjotonsko područje. Srednjotonska jedinica zadužena je za čistoću i preciznost najozbiljnijih hi-fi zvučnika i dodaju neophodnu toplinu za stvaranje impresivnog glazbenog i kino iskustva. Zbog veličine i ugrađenih jedinica, Monitor 300 su namijenjeni za rad u srednjim do velikim prostorima.
Nožice se montiraju na elemente šire od same kutije što osigurava dodatnu stabilnost.
Sustav: dvoipolstazni, samostojeći
Frekventni odziv: 35 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 90 dBMonitor C150 (centralni)Sa dvije 133 mm MMP II jedinice i detaljima dizajna cijele kolekcije, Monitor C150 centralni zvučnik dodaje prozračnost bilo kojoj vrsti reproduciranog zvuka i osigurava zanosno slušno iskustvo. Idealan je za smještaj na komodu ili policu. Zatvorena kutija omogućuje smještaj blizu ztražnjeg zida bez utjecaja na kakvoću reprodukcije. Monitor C150 diže preciznost i razumljivost filmskih dijaloga na sasvim novu razinu.
Sustav: dvostazni, komoda, polica
Frekventni odziv: 60 Hz - 30 KHz
Osjetljivost: 88 dBMonitor MRW-10 (subwoofer)Snažni aktivni Monitor MRW-10 subwoofer isporučuje gromoglasni bas do 30 Hz i nudi uzbudljivo iskustvo gledanja filmova, slušanja glazbe ili igranja računalnih igara. Čvrsta i kruta kutija načinjena je od 18 mm MDF ploča i ugrađeni 254 mm MMP II niskotonac i 100 W pojačalo D klase. Predefinirana su tri načina rada - glazba, film, impact kako bi se odziv mogao podesiti u skladu s prostorom ili ukusom, a kontrole koriste naprednu DSP (Digital Sound Processing) arhitekturu za veliku audio fleksibilnost.
Konstrukcija: bas refleks, otvor otraga
Ograničenje najniže frekvencije: 30 Hz (-6 dB)
Ograničenje najviše frekvencije: promjenjivo od 50 – 120 Hz pri 24 dB/oktaviInfo: audiocinema-art.hr

JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos - Audiofil - feel the sound

JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos

Nova kolekcija Jamo 8 zvučničkih kutija dizajnerski je pomlađena i nameće se kao ekonomično, moderno, kompaktno rješenje za opremanje urbanih prostora sustavom za A/V reprodukciju visokih dometa. Zvučnici pripremljeni za Dolby Atmos isporučuju zvuk koji dolazi iz svih smjerova, kao i odozgo, i u stanju su cijelu prostoriju ispuniti glazbom neobične čistoće, prostornosti i dubine. Inovativne vodljive metalne nožice i njihovi dosjedi isključuju uporabu dodatnih kabela, pa je stražnji dio čist, uredan, bez ulaznih terminala ili žica koje bi smetale. Zaštitne mrežice učvršćuju se magnetima, a na S 809 i S 807 samostojećim kutijama čine cjelinu sa Dolby Atmos gornjim modulima. Komplet izgleda jedinstveno - čistih, neprekinutih linija.

Kolekcija se sastoji od:

S 8 ATM Dolby Atmos jedinice
S 801 zvučnika za stalke
S 803 zvučnika za stalke
S 805 samostojećeg zvučnika
S 807 samostojećeg zvučnika
S 809 samostojećeg zvučnika
S 81 CEN centralnog zvučnika
S 83 CEN centralnog zvučnika
S 808 Subwoofer
S 810 Subwoofer

Subwoofer
Elegantni, tanki, svestrani subwoofer može se postaviti vertikalno ili horizontalno do zida, ili čak ispod nekog komada namještaja. Pojačalo je smješteno na dnu radi svestranijeg postavljanja u prostor i ljepšeg izgleda. Mrežna utičnica pod kutem olakšava smještanje uza zid.

Zvučnici za stalke
Otvori s prednje strane omogućuju različito pozicioniranje u dnosu na okolne zidove, i osiguravaju čišću i dublju reprodukciju bas područja. Kompaktnost kabineta zaslužna je za bolje performanse iz tako male kutije. Tehnologija valovoda (vaveguide) je odgovorna za ispravnu reprodukciju visokotonskog područja u smislu dinamike, snage i preciznosti.

Lijep, moderan dizajn
Zaštitne mrežice učvršćuju se magnetima, dakle nema rupa, plastičnih umetaka na guranje - dizajn je moderan i čist. Velike tkane lanene mrežice kreiraju vizualno zanimljivu strukturu i isporučuju se u dvije jedinstvene boje - svjetlije sivu na modelima s bijelom završnom obradom i tamniju u kombinaciji sa crnom i orah završnom obradom.
Drveni detalji oko visokotonskih jedinica, podnožja i nožica natruha su pritajenog luksuza, odaju dojam prirodnosti i ručnog rada.
Kolekcija se isporučuje u tri završne obrade: crna, bijela i orah.

Info: audiocinema-art.hr

Stranice proizvođača: studio-8-seriesWhat HiFi ? nagrade za 2017. godinu - Audiofil - feel the sound

What HiFi ? nagrade za 2017. godinu

Najbolje stereo pojačalo skuplje od £2500:

Roksan blak integrirano pojačalo

Pojačalo je sjajno ocijenjeno:
"Ima snažan i energičan zvuk uz dovoljno uvida u detalje, suptilnosti i profinjenosti i čini nas vrlo sretnima.
Blak je potpuno opremljen sveobuhvatni uređaj koji izvrsno funkcionira sa širokim rasponom sustava i preko svih vrsta glazbenih žanrova."
Za:
Velik, snažan i ugodan zvuk
Uvid u glazbu i profinjenost
Mogućnosti
Čvrsta izrada
Protiv:
Neke ekscentričnosti pri upotrebi
Nema koaksijalnih iili optičkih ulazaNajbolji glazbeni streamer od £500 do £1000
Cambridge Audio CXN

Moderan, vrhunski streamer koji sjajno zvuči i užitak ga je koristiti.
Jano je da je uređaj promišljeno, znalački i pažljivo konstruiran i izrađen. Funkcionalnost, oblikovanje i lakoća korištenja čine ovaj uređaj najboljim u cjenovnom razredu, a privlačan i dinamičan zvuk osvaja sve koji ga čuju.
Kupci koji traže vrhunski streamer, svakako trebaju pružiti priliku ovom sjajnom uređaju i trebaju ga staviti na vrh liste.
Za:
Impresivna i ugodna kvaliteta zvuka
Elegantan dizajn i kvalitetna izrada
Sjajne mogućnosti i rukovanje datotekama
Jednostavan i ugodan za korištenje
Protiv:
NištaNajbolji glazbeni streamer od £1000 do £1500
Cambridge Azur 851N

Prvorazredni glazbeni streamer vrhunskih performansi.
Još jedan Cambridge Audio streamer čiji glazbeni dosezi potpuno opravdavaju traženu cijenu.
Azur 851N, prirodni sljednik CXN streamera, idealan je ako tražite moćno digitalno predpojačalo ili uređaj koji možete uključiti u postojeći audio sustav.
Za:
Uravnotežen, ritmičan zvuk punog tijela
Otvoren i prostoran zvuk
Potpuna podrška svim vrstama zapisa
Intuitivna kontrolna aplikacija
Protiv:
Bluetooth je opcija
Nema analognih ulazaNajbolji glazbeni streamer od £1500 do £2000
Moon Neo MiND

Daje sjajnu razinu izražajnosti, čak i reprodukcijom preko Bluetooth veze ili streaminga komprimiranih zapisa.
Sonično, nemamo nikakvih prigovora: zvuk je uravnotežen, elegantan i vrlo muzikalan. Daleko od glamuroznosti, Moon Neo MiND isporučuje glazbu čija kvaliteta se rijetko čuje u ovom cjenovnom razredu.
Usprkos cijeni, ako je možete dohvatiti, bolje ne može! Izvrstan odnos cijene i kvalitete.
Za:
Sjajna uravnoteženost
Odličan vremenska komponenta i raspon dinamike
Vrhunski reproduktivni dosezi
Protiv:
Nema ugrađeni DAC
Aplikacija za rukovanje mogla bi biti intuitivnijaNajbolje stereo pojačalo d £1500 do £2500
Moon 240i

Podcijenjeno, iako jako svestrano pojačalo koje postavlja nove standarde glede suptilnosti i dinamike.
Ima nešto očaravajuće u Moon 240i pojačalu i sa sigurnošću možemo tvrditi da je među tri najbolja, znatno skuplja uređaja.
Nevjerojatno prirodna i dinamična reprodukcija stavlja Moon u posebnu kategoriju.
Ako imate sustav koja to zaslužuje, sigurno ćete biti sretni s ovim prekrasnim pojačalom.
Za:
Glatka, profinjena i dinamična reprodukcija
Ritmički kohezivna prezentacija glazbe
Precizna vremenska komponenta
Izvrsna izrada i dizajn
Izgleda i radi kao mnogo skuplji uređaji
Protiv:
Neki bi voljeli malo agresivniju prezentacijuInfo:
audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   1  2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Računala i audio
- DAC uređaji
Forum: Retro audio
- Sansui kutak

UPRAVO SE ČITA


Unison Research Unico Secondo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: Milan Rupić
Multimedia Hi-Fi Show-Zagreb 2008
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Audio Aero Capitole Classic SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Erden Radončić
State-of-the-Art from Audio Art
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Revel Concerta F12
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues