Ispiši stranicu | Close Window

Rakija medica

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Ostalo
Ime foruma: Ostalo
Opis foruma: Dosad nespomenuto.
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=8307
Datum ispisa: 18.listopad.2017 u 20:16
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: Rakija medica
Objavio: Johnny
Tema:: Rakija medica
Datum objave: 03.listopad.2007 u 14:44
Kako se pravi?
 
Poznata mi je metodologija miješanja trećine meda s lozom i mućkanja i miješanja. Takva je smjesa heterogena, žuta i to valjda nije to....
 
Uputite me ko zna



Odgovori:
Objavio: Tihomir
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:08
Uzmes rakije, dodas meda, stavis na pec i kad prokuha zapalis sibicom da to na kratko plane, a zatip poklopis s necime da se plamen ugasi.
Nakon toga je spremno za konzumiranje


-------------
Accuphase DP67 - Mimetism 15.2 - Visaton Vox 253 MTI(modificirani)


Objavio: Johnny
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:12

tu ima nešto, a probat ću ovo tvoje

http://www.pcela.hr/pcelinjak/recepti_pica.php#8 - http://www.pcela.hr/pcelinjak/recepti_pica.php#8



Objavio: Sten
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:16
 Predložio bih moderatorima da ovu temu prebace u 'Uradi sam' podforum, jer je uočljivo, iz brojnih postova iz bliže ili dalje prošlosti, da konzumacija etanola dovodi do neumitnog poboljšanje zvuka

-------------


Objavio: drazzz
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:32
Medica je OK. Dok ne probaš bisku.

-------------

Pivo je dobro jer ne ostavlja mrlje od kave.



Objavio: altair
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:32
Originalno postano od strane člana: Sten Sten napisao:

 Predložio bih moderatorima da ovu temu prebace u 'Uradi sam' podforum, jer je uočljivo, iz brojnih postova iz bliže ili dalje prošlosti, da konzumacija etanola dovodi do neumitnog poboljšanje zvuka


Objavio: Johnny
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:35
top 10 s t portala članak
 

Za bol u želucu, prehladu, gripu i slične bolesti kažu da nema boljeg lijeka od rakije! Ona će ubiti sve bakterije i viruse ako se koji nađu u vama. Preporučuje se i za bolove u mišićima, da ne govorimo o dezinfekciji rana, ali onda se koristi u vanjskoj primjeni (iako to mnogi zaboravljaju).

Odlično paše kao aperitiv, za jutarnje buđenje, uz sir i pršut, uz kulen, može prije i poslije ručka, navečer uz vino ili pivo (presijecanje žestokim pićem u nekim je krajevima uobičajeno), pomaže da lakše zaspite, da zaboravite, da se nasmijete. Međutim, ako niste pili domaću rakiju, niste je uopće pili!


Šljivovica

 

 

Jednom riječju – klasika! Barem u sjevernim dijelovima Hrvatske. Rijetko ćete naići na pravu šljivovicu u kojoj se osjeti miris i okus šljiva. Najčešće su jake, bez boje, s mirisom koji podsjeća samo na čisti alkohol, ali tek kad legne na želudac, osjetit ćete pravu šljivu kad vam se iz utrobe cijelim tijelom proširi neka čudna toplina.

Ako i naletite na lošiju verziju, ne može biti gora od loze. Ona će vam sigurno pomoći kod bolova u trbuhu, posebno ako ste pojeli nešto masno ili lošije kvalitete, šljiva će u sekundi razgraditi sve štetne (a i neštetne) tvari. Ipak, oprezno s njom! Pretjerano pijanstvo moglo bi biti gore od bilo kojeg do sad!


Travarica

Ono što je šljiva za sjeverni dio zemlje, to je travarica za južni – klasika! Postoji nebrojeno mnogo vrsta travarica, otprilike koliko i raznih ljekovitih biljaka i sela u Dalmaciji, pa vi izračunajte. Kad se kaže da rakija djeluje poput lijeka, prvenstveno se misli na travaricu, koja se među ostalima ističe i mirisom.

Od trava koje dolaze u rakiju i zbog kojih ona ima boju od žućkaste do zelenkaste, najčešće se koristi ruta, ali u obzir dolaze i metvica, lavanda, kadulja, ružmarin itd. Za dobivanje ljekovite travarice koristi se uglavnom pelin. Intenzitet mirisa i okusa, naravno, ovisi o tome koliko se dugo trava ostavi u boci. Ako patite od bolova u leđima, ništa vam neće pomoći kao masaža travaricom s pelinom.

 

 


Medica

Medna rakija, medova rakija, medica... poznati je istarski proizvod koji s dodatkom propolisa postaje pravi ljekoviti napitak. Nekad se pogrešno naziva medovina, što je naziv za vino s dodatkom meda. Medica pak u čitavoj ovoj priči o najboljim rakijama više od svih drugih vrsta ima karakteristike likera. U njoj će se naći 15 do 25, a rjeđe 30 posto alkohola.

Medica je također jedna od najopasnijih rakija – slatka, pitka, nježno klizi niz grlo, kad jednom počnete, nećete znati stati, a onda će biti prekasno. Za posljedice ne odgovaramo. Naravno, ovisi o pripremi koliko će biti slatka, ali upravo zbog toga ima određenu težinu zbog koje ju mnogi mogu piti u malim količinama i samo kao aperitiv. Medicu svakako morate probati, ali samo onu pravu – istarsku!

Loza

Dobru lozu teško je naći budući da se ionako vrlo često oplemenjuje travama. O onoj industrijskoj možemo reći samo to da je jako korisna kod zubobolje, posebno ako je u pitanju upala. Ništa vam neće bolje utrnuti zub od čašice, dvije ili tri loze, ali ako ode slučajno u grlo, izraz lica vam neće biti najsretniji.

E, sad, ljubitelji rakija će, naravno, reći da ima vrhunskih domaćih loza, ali svi oni kojima je ovo žestoko piće 'nešto što se mora', s lozom sigurno neće biti oduševljeni. Ona, uz komovicu, ima najmanje okusa i mirisa, a takva vrsta alkohola najčešće odbija. Stoga, ako spadate u grupu pivopija i vinopija, jedan čokanjčić loze bit će dovoljan...

Komovica

Ako ne znate što je komovica, zamislite lozu, samo u nešto gorem izdanju. Ona se naime priprema od 'ostataka' tvari za lozu te se daljnjim vrenjem dobiva komovica. U nekim dijelovima Slavonije postoje 'festivali' komovice na kojima se predstavljaju domaći proizvodi, ali i nju vrlo često kasnije kombiniraju s raznoraznim travama da poprave okus.

Međutim, kako je to i dalje 'narodni lijek', u takvim je kombinacijama zaista vrhunska. Slabi poznavatelji rakija teško mogu pronaći razliku između tih travarica, dobivenih od loze i od komovice. Za više informacija konzultirajte slavonske stručnjake.
Viljamovka

U posljednje se vrijeme sve više cijene rakije dobivene od čistih sorti voćki. Kako je za šljivovicu najbolja vrsta šljiva takozvana bistrica, tako je najcjenjenija rakija od kruške viljamovke. Bolju kvalitetu rakiji dat će sorta, tj. voćka bogatija šećerom i kiselinama.

Prirodna voćna rakija viljamovka jedna je od najcjenjenijih na našim prostorima, posebno se proizvodi u sjeveroistočnim dijelovima Hrvatske. Ne treba je miješati s kruškovcem (kao ni medicu s medovinom), likerom od kruške, jarko crvene boje koji se najčešće pije s malo mlijeka. Viljamovka se, naravno, ni s čime ne miješa, ona bez obzira na jačinu ima specifičan voćni okus.

Mastika

 

 

Iako se mastika u našoj zemlji baš ne priprema, makedonska je mastika poznata širom ovih prostora. Premda ona industrijski proizvedena nema ljekovitih svojstava (osim možda za masažu), domaća mastika priprema se od biljke anis koja je posebno dobra za dišne organe i za želučane probleme. Upravo joj anis daje neobičan, mentol okus zbog kojeg je mnogima odbojna.

S možda malim razlikama, makedonska je mastika isto što i grčki ouzo (uzo) i turski raki (čita se bez 'i'). Za razliku od drugih rakija, koje se piju u malim čašicama 0,03 l, mastika se često toči po jedan decilitar, ali se zatim miješa s vodom. Tako pomiješana prozirna tekućina postaje bijela poput mlijeka, ima blaži, ali jednako aromatičan okus.

Orahovica

Orahovica je poznata u svim dijelovima Hrvatske i poput nekih voćnih rakija nema velik postotak alkohola, pa gotovo da se može nazvati likerom. Orah općenito ima veliku primjenu i učinkovitost, linktura od zelenih oraha jača korijen kose, ulje se koristi za tamnjenje kože kod sunčanja, a sam plod izrazito je dobar za gastritis i masnoće u krvi.

Kad se od tako čudotvorno zdrave biljke pripremi rakija, ona ne može biti loša. Ima tamniju, smeđu boju čiji intenzitet ovisi o tome koliko se orasi dugo drže u rakiji, a okus je kombinacija slatkog i gorkog.

 

Biska

Biska je vrsta biljke, nekima možda poznatija pod imenom imela. Njeni plodovi su otrovni, dok stabljika i listovi imaju izrazito ljekovita svojstva. U starim je tekstovima zapisana kao lijek protiv epilepsije, ali i koječega drugog – regulira krvni tlak, hormonalne poremećaje te neke srčane tegobe.

Posebno poznato mjesto po pripremanju biske je istarski Vrh čiji je stanovnici spremaju od domaće komovice te miješaju s imelom i još tri vrste trave. Oni navodno imaju vlastiti, tajni recept, ali biska se radi duž čitave Istre, prema tome, to je najbolje mjesto ako želite probati pravu domaću rakiju od imele.

Višnjevac

Iako višnjevac uglavnom smatraju likerom, i on može biti bogat alkoholom kao i bilo koja druga vrsta rakije. Cijele, očišćene višnje stavljaju se u lozu ili komovicu da odstoje i fermentiraju, a rezultat je slatka, tamnocrvena tekućina, istovremeno jaka i pitka. Oni proizvodi pripremljeni s nešto manjim postotkom alkohola mogu se piti doslovce kao sokić.

Za pripremu višnjevca ne treba vam kuća, dvorište, kotao i slično, višnje u rakiji mogu stajati i na balkonu u stanu. Bitno je samo pogoditi mjeru, a mi ćemo vam odati još jednu tajnu: kad stavite višnje na vrenje, pritom ulijte i malo ruma, to će još više obogatiti okus vašem višnjevcu!


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 15:57
Rakija pice?..........pa nemogu vjrovati da to netko naziva picem.
Samo je cisti alkohol (uredu, malo razblazen) gori od rakije. Fuj.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:12
Originalno postano od strane člana: zed zed napisao:

Rakija pice?..........pa nemogu vjrovati da to netko naziva picem.
Samo je cisti alkohol (uredu, malo razblazen) gori od rakije. Fuj.
 
Trebo bi ti probat šljivku kad je moj stari ispeče.Ima čovjek ruku za te stvari.To ti je neka vrsta umjetnosti.Aroma ludilo,a ne peče nego samo grije.Jaka ko grom pa treba paziti.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: mushroom
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:15
Originalno postano od strane člana: zed zed napisao:

Rakija pice?..........pa nemogu vjrovati da to netko naziva picem.
Samo je cisti alkohol (uredu, malo razblazen) gori od rakije. Fuj.
ti očito nemaš pojma o čemu prićaš. rakija, dobra rakija, može biti zaista fenomenalno žestoko piće. kakav čisti alkohol, nemoj da ti se netko smije. kao što postoji dobar i loš viski, tako postoji dobra i loša rakija.


Objavio: mushroom
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:17
inače, tema je fenomenalna, pravo osvježenje. u to ime idem odma popiti jednu šljivu.


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:17
Joj, joj,....uh
Rakija je g-ovn-o na kvadrat. Fuj. Sacivaj me Boze.
 
No, sto se tice teme da je ova tema osvjezenje,...to jest. Nemoj me neozbiljno shvatiti ali ja nemrem podnjeti rakiju. Haggrr....vec mi se povraca. Uh!


Objavio: Dado7
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:24
Jedino uistinu precijenjeno g..... od sve te alkoholne priče jest ona Ožujska. Bljah

-------------
Never underestimate the power of stupid people in large groups.



Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:28
Originalno postano od strane člana: zed zed napisao:

Joj, joj,....uh
Rakija je g-ovn-o na kvadrat. Fuj. Sacivaj me Boze.
 
No, sto se tice teme da je ova tema osvjezenje,...to jest. Nemoj me neozbiljno shvatiti ali ja nemrem podnjeti rakiju. Haggrr....vec mi se povraca. Uh!
 
Očito si se nekad davno gadno oblokao rakiještine pa ti se zgadila.I još su ti k tome uvalili neku brlju-isprdušu ŽNJ klase.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: limach
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:29
;edicu slozit nije tak samo jednostavno. Jest da se radi o mjesavini izmedju meda i "baze" koja je najcesce trop ili jabuka, no osim meda i "baze u tu rakiju ide jos i raznih drugih sastojaka, ovisno o majstoru. Ali gotovo sigurno ide limun (sok,kora...) a kod nekih cak i cimet. No to su tajne koje se treba nauciti od majstora, i nije bas nekaj za ucit se po forumima.

IMHO, jedne od najboljih rakija koje je moguce kupiti pece moj prijatelj Perkovic. http://www.rakije-perkovic.hr - www.rakije-perkovic.hr


-------------
"Bez muzike život bi bio greška" Nietzche
---------------------
Ja sam Jangov fan. Slazem se unaprijed sa svim kaj on napise. Amen.

Ja sam najveci audiofil. Imam zvucnik i u tus kabini.


Objavio: analogue
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:29
Rakija je nas ekvivalent razvikanom i skomercijaliziranom skotskom wiskey-ju, samo sto je kod nas podcijenjena(kao i puno toga drugog), a po meni je i bolja i kvalitetnija od spomenutog. Inace ne pijem alkohol, ali dobru rakiju nikad ne odbijam; naravno cashicu ne 0.5l
Probaj-te(ko nije) dobru viljamovku, travu, itd. mozda cete drukcije pricati. Da se razumijemo komovica ili brlja il neki buckuris etanola nije rakija neg spirit. To je kao da mi neko kaze da je votka Trojka za gustat

-------------
Budimo realni ocekujmo nemoguce


Objavio: mushroom
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:30
zed, ok, ne voliš rakiju i to je u redu, dosta ljudi je ne voli, ali ne možeš tvrditi da je to smeće jer nije. da li voliš žestoka pića uopće? ako je odgovor da, reci koja su to, pa možemo dalje. da li si ikada pio vrhunsku viljamovku npr.? ako jesi i misliš da je ''g-ovn-o na kvadrat'', onda stvarno ne znam što da ti kažem.



Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:32
Originalno postano od strane člana: Dado7 Dado7 napisao:

Jedino uistinu precijenjeno g..... od sve te alkoholne priče jest ona Ožujska. Bljah
 
Probaj daruvarsku Staročešku pivu,koja usput nije vidjela ni Češke ni Čeha, pa buš videl kaj je g-ovno,horror i laksativ.Sve u istoj boci.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Pastor
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:37
Originalno postano od strane člana: Dado7 Dado7 napisao:

Jedino uistinu precijenjeno g..... od sve te alkoholne priče jest ona Ožujska. Bljah


100% si u pravu. Nikad nisam kužio kog vraga svi vide u toj pivi. Meni jedna od najgorih okusom.



-------------
dobar po difoltu.


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:37
Iako whiskey nije moje omiljeno pice, mislim da je Highland Park fantazija nad fantazijama. Sad se toci u malo drugcije boce,.....ja se i dalje drzim ovih starih. Ako budete u prilici da malo "liznete" ovo pice shvaticete zasto rakija nikad nece biti plemenito pice.
 
 
Ako nekoga interesira nesto vise moze kliknuti na link.
 
 
 
http://www.highlandpark.co.uk/ - http://www.highlandpark.co.uk/
 
 


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:41
Originalno postano od strane člana: analogue analogue napisao:

Inace ne pijem alkohol, ali dobru rakiju nikad ne odbijam...  
 
...ova je dobra, dobra.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:43
 
Originalno postano od strane člana: Dado7 Dado7 napisao:

Jedino uistinu precijenjeno g..... od sve te alkoholne priče jest ona Ožujska. Bljah


Originalno postano od strane člana: Pastor Pastor napisao:

100% si u pravu. Nikad nisam kužio kog vraga svi vide u toj pivi. Meni jedna od najgorih okusom.
 
To je bar jednostavno.Tu pivu prodaje njezina cijena i to je sve.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Pastor
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:44
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

 
Probaj daruvarsku Staročešku pivu,koja usput nije vidjela ni Češke ni Čeha, pa buš videl kaj je g-ovno,horror i laksativ.Sve u istoj boci.


Ili pomiješaš žuju s kanifolijom..


-------------
dobar po difoltu.


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:47

Kad ste vidjeli nekoga da pjeva od rakije?.

...uh,...****ti, koje je to pice.


Objavio: Pastor
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:48
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:


Originalno postano od strane člana: Dado7 Dado7 napisao:


Jedino uistinu precijenjeno g..... od sve te alkoholne priče jest ona Ožujska. Bljah


Originalno postano od strane člana: Pastor Pastor napisao:


 100% si u pravu. Nikad nisam kužio kog vraga svi vide u toj pivi. Meni jedna od najgorih okusom.


 
To je bar jednostavno.Tu pivu prodaje njezina cijena i to je sve.



Hm, da, al Karlovačko je možda neznatno skuplje, a kvalitetom daleko bolje.. Nije to cijena, to je brand srednjoškolskih buntovnika i markiranata koji loču na klupici u parku.


Inače, kad se jednom dokoturam do tebe, podsjetit ću te na tvoju odličnu šljivovicu


-------------
dobar po difoltu.


Objavio: Pastor
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:50
Jk#h!*vsd.&% kvotanje!

-------------
dobar po difoltu.


Objavio: butros gali
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:53
,  nema ništa gore od branja šljiva ,  pogotovo na kosom terenu.  Prodo šljivik.  


Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 16:58
Originalno postano od strane člana: butros gali butros gali napisao:

,  nema ništa gore od branja šljiva ,  pogotovo na kosom terenu. 
 
Ima.Branje gljiva u minskom polju.Na kosom terenu.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:00

Gljiva ludara.....bez minskog polja.



Objavio: Darac12
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:00
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Originalno postano od strane člana: zed zed napisao:

Rakija pice?..........pa nemogu vjrovati da to netko naziva picem.
Samo je cisti alkohol (uredu, malo razblazen) gori od rakije. Fuj.
 
Trebo bi ti probat šljivku kad je moj stari ispeče.Ima čovjek ruku za te stvari.To ti je neka vrsta umjetnosti.Aroma ludilo,a ne peče nego samo grije.Jaka ko grom pa treba paziti.
 
Ne konzumiram ovaj alkohol, no znam da Zagorska rakija spada mozda u najjace po svom djelovanju. Posebice ona iz podrucja Bednje. Clanovi lokalnog DVD-a redovito posjecuju Dalmaciju, te uz redovitu prtljagu nose sa saobom i pokoju litru navedenog pica. Slusati njihove dozivljaje predstavlja odredjeno zadovoljstvo. Tako su jedne godine na Hvaru pocastili sa svojim picem tamnosnje domacine. Nakon konzumacije su domacini popadali ko da ih je pokosio mitraljeski rafal. Dakle, oprezno s odabirom i kolicinom prilikom konzumacije rakije.


-------------
KISIK


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:02
Ma, to je bila je-bena ekipa,.....padavicara.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:08
Originalno postano od strane člana: Darac12 Darac12 napisao:

...Tako su jedne godine na Hvaru pocastili sa svojim picem tamnosnje domacine. Nakon konzumacije su domacini popadali ko da ih je pokosio mitraljeski rafal. Dakle, oprezno s odabirom i kolicinom prilikom konzumacije rakije.
 
Ova moja baš ne kosi kao mitraljez,ali samo odjednom skužiš da nemreš ustat.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:13
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

[Ova moja baš ne kosi kao mitraljez,ali samo odjednom skužiš da nemreš ustat.
 
 
Joj,...to su one najgore!......Nagazne!


Objavio: analogue
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:22
Originalno postano od strane člana: zed zed napisao:

Originalno postano od strane člana: analogue analogue napisao:


Inace ne pijem alkohol, ali dobru rakiju nikad ne odbijam...


...ova je dobra, dobra.


    
nisam reko nikad , ali rijetko i u dozama degustacije. Nikad ne pijem poluproizvode od pica, ili nesto ili nista.
Inace zivotu pristupam sa hedonisticke strane, samo je vazna granica, kao i u svemu jel'
    
    
    
    
    
    

-------------
Budimo realni ocekujmo nemoguce


Objavio: Klaus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:29
Kako je ovo pocelo, jos 2-3 strane bi netko mogao pocet i diskusiju o LSD-u...

-------------
Beauty is in the EAR of beholder...


Objavio: zed
Datum objave: 03.listopad.2007 u 17:33
Originalno postano od strane člana: Klaus Klaus napisao:

Kako je ovo pocelo, jos 2-3 strane bi netko mogao pocet i diskusiju o LSD-u...
 
U sledecoj epizodi,....naravno poslije "pusenja"........


Objavio: Johnny
Datum objave: 03.listopad.2007 u 20:20
Originalno postano od strane člana: Klaus Klaus napisao:

Kako je ovo pocelo, jos 2-3 strane bi netko mogao pocet i diskusiju o LSD-u...
 
Kad smo kod toga .... koje sve trave mogu u travaricu na bazi loze?
 
I ima li ko iskustava sa sladićem i ginkom? Lavanda?


Objavio: marijancina
Datum objave: 03.listopad.2007 u 20:30
višnja mi raste u dvorištu, ujak peče tropicu i šljivu.... medicu jednom kemijo.... idem popit malo ...



-------------
marijančina


Objavio: aparatusonitus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 20:42
Unazad 10-tak god. rakiju nisam mogao ni pod razno dok nisam dobio na poklon izvoznu Badelovu šljivovicu. Kako je ponestalo cuge za vrijeme neke tekme, šta da radim, prebit će me, izvučem ja tu šljivu i probam...abate nismo stali dok nismo vidili dno. Najiteresantnije od svega je da od te šljive nismo bili pijani već ludi...što mi se nekako svidilo he, he...Od tada probajem svaku rakiju koje mi se ponudi, a daleko najbolja koju sam probao je rogačuša (od rogača, za neuke jadnike) stara 12 god...kladim se da je i Jahve trese svakodnevno. Ostale svjetske pizdarije se ne mugu mjeriti s njom...ni blizu.

-------------
Non e mai abbastanza...


Objavio: Gašo
Datum objave: 03.listopad.2007 u 20:59
Originalno postano od strane člana: zed zed napisao:

Rakija pice?..........pa nemogu vjrovati da to netko naziva picem.
Samo je cisti alkohol (uredu, malo razblazen) gori od rakije. Fuj.
I ti si kao išao tulumariti i razbijati se na Zrče? Daj mojne me.

Mislim niti ja ne volim žesticu ali medicu, rogačicu i orahovaču si drmnem tu i tamo i to je jedino kaj ide od mene od žestokog. Imam doma uvjek zalihu orginalnih domačih primjera. Komiška rogačica mi je nekak najboljša.

Dobro možda koji liker


Objavio: Joe Dalton
Datum objave: 03.listopad.2007 u 23:10
Ne znam kako se medica pravi ali znam kako se pije.
Nema tog viskija (a probao sam ih dosta i skupih i starih) koji se može mjerit s dobrom rakijom. Travarica, medica, orahovica.... Samo da je dobro složena. Baš u frižideru imam domaću rakiju od drenaka, dobio na poklon. Prva liga. Liječi. Da liječi, diže iz mrtvih.


-------------
Poznato je da svi električni uređaji rade na bijeli dim. Kad dim izađe više ne rade...


Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.listopad.2007 u 23:14
Originalno postano od strane člana: aparatusonitus aparatusonitus napisao:

Unazad 10-tak god. rakiju nisam mogao ni pod razno dok nisam dobio na poklon izvoznu Badelovu šljivovicu. Kako je ponestalo cuge za vrijeme neke tekme, šta da radim, prebit će me, izvučem ja tu šljivu i probam...abate nismo stali dok nismo vidili dno. Najiteresantnije od svega je da od te šljive nismo bili pijani već ludi...što mi se nekako svidilo he, he...Od tada probajem svaku rakiju koje mi se ponudi, a daleko najbolja koju sam probao je rogačuša (od rogača, za neuke jadnike) stara 12 god...kladim se da je i Jahve trese svakodnevno. Ostale svjetske pizdarije se ne mugu mjeriti s njom...ni blizu.
 
E,e.Nis ti munjen.To je ona kojoj se ne vide slova na etiketi od silnih zlatnih medalja.Švabovi prodaju dušu vragu za jednu bocu.To je cuga.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: tatamata
Datum objave: 03.listopad.2007 u 23:29
Originalno postano od strane člana: Joe Dalton Joe Dalton napisao:

Prva liga. Liječi. Da liječi, diže iz mrtvih.
Rodila šljiva - brat brata nebu poznal.
Kaže mi tast:"Bolja od boga, uzima pamet, al ti i vraća, a bog kad ti uzme, nevraća"


-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: robot
Datum objave: 03.listopad.2007 u 23:31
Originalno postano od strane člana: aparatusonitus aparatusonitus napisao:

, a daleko najbolja koju sam probao je rogačuša (od rogača, za neuke jadnike) stara 12 god...kladim se da je i Jahve trese svakodnevno. Ostale svjetske pizdarije se ne mugu mjeriti s njom...ni blizu.



rogaćuša & žutuja & šljiva alles gut. mislio sam i na vocne istarske grape, dok mi barbaro nije objasnio kako ih prave. u leskovcu u vojsci sam pio lincuru i neku makedonsku mastiku zajedno, ne treba ni govoriti da sam izgledao kao lobotomirani frankenstein junior, nosili su me kao hawkinga natrag u kasarnu. drugom prilikom je jednog slovenca jožu, inace poznatog ispičuturu, po litre lincure zveknulo ko kad nosoroga u serengetiju pogode omamljujucom strelicom. popiješ je i u glavi cujes glas "la forge warp nine" i pfijjjuuu..ko enterprise...


Objavio: tatamata
Datum objave: 03.listopad.2007 u 23:38
nosili su me kao hawkinga


Lincura je opaka. Jedamput mi je WC školjka bila previsoka da se u nju zblujem.


-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 04.listopad.2007 u 00:10
Do 80% C2H5OH.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Aquarius
Datum objave: 04.listopad.2007 u 00:55
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Do 80% C2H5OH.




  E to je cuga!

http://www.oxygenee.com/absinthe/bottles1.html - http://www.oxygenee.com/absinthe/bottles1.html



Evo i mog skromnog priloga Zelenoj vili za jednu kampanju iz vlastite radionice...




Iako nije ni sluga onom zbog kojeg su se uši rezale i stvarala najljepša djela post-modernizma, točilo se u potocima. U ovoj verziji najpoznatijeg Absitha novijeg doba, aktivna (halucenogena) tvar se nalazi u tragovima, obzirom da je zakonom zabranjena. Doduše, 70% alkohol + vatra + šećer, su već sasvim dovoljni za popizditis.

Zamislimo samo kako je to izgledalo u 19. stoljeću.






Objavio: tuvok
Datum objave: 04.listopad.2007 u 01:04
Ak ima kaj gore od rakiještine onda je to wiski. Kad god se sjetim rakije uvijek je tu i neko riganje. Od rakija preferiram jedino one mješane sa voćem a to i nije rakija već šeri ili slično.

-------------
svaka hi-fa ima jednu manu - uvijek postoji bolja


Objavio: b.u.b.
Datum objave: 04.listopad.2007 u 01:14
Samo se nemojte previse nacugari faking JEGGERMEISTER-A jer bi mogli ka moj frend na hitnu po 2-3 "shots" in the ass.

b.u.b.



-------------
"If it ain't one thing it's a motherf**kin nother."
-Snoop Dogg


Objavio: Jango Fett
Datum objave: 04.listopad.2007 u 01:46
Originalno postano od strane člana: b.u.b. b.u.b. napisao:

Samo se nemojte previse nacugari faking JEGGERMEISTER-A jer bi mogli ka moj frend na hitnu po 2-3 "shots" in the ass.

b.u.b.

 
Nisam primjetio ništa loše poslije 10 rundi, čak ni glava ne boli ujutro. Jeger ruls!


-------------
Pravi audiofil je glazbofil samo u smislu "nemam ništa protiv glazbe".


Objavio: Zmija
Datum objave: 04.listopad.2007 u 02:27
Originalno postano od strane člana: robot robot napisao:

rogaćuša & žutuja & šljiva alles gut. mislio sam i na vocne istarske grape, dok mi barbaro nije objasnio kako ih prave. u leskovcu u vojsci sam pio lincuru i neku makedonsku mastiku zajedno, ne treba ni govoriti da sam izgledao kao lobotomirani frankenstein junior, nosili su me kao hawkinga natrag u kasarnu. drugom prilikom je jednog slovenca jožu, inace poznatog ispičuturu, po litre lincure zveknulo ko kad nosoroga u serengetiju pogode omamljujucom strelicom. popiješ je i u glavi cujes glas "la forge warp nine" i pfijjjuuu..ko enterprise...
 
Tko je ono reko, da citiram: "Povratak Kralja"


Objavio: Zmija
Datum objave: 04.listopad.2007 u 02:39
Originalno postano od strane člana: Jango Fett Jango Fett napisao:

Nisam primjetio ništa loše poslije 10 rundi, čak ni glava ne boli ujutro. Jeger ruls!
 
10 rundi u našim birtijama bi bilo 3 deci. Ništa. Probaj bocu drmnuti
 
Grozna tema, ali stvarno treba jednom (SAMO jednom) probati u toku noći pooolako ispiti cijelu bocu neke žestice. Zanimljivo iskustvo. Mamurluk od svakog takvog tamnog pića nakon toga je religiozni doživljaj ("Bože, uzmi me k sebi...").
 
Jedini proizvod s kojim se to može a da je samo umjereno užasno je prava ruska votka, ledena (ali ni za boga s ledom), po mogućnosti usred Moskve u siječnju na -20. Uz hranu, umjesto vina, raspoređeno kroz cijeli dan. I tako nekoliko dana uzastopce
 
 


Objavio: Aquarius
Datum objave: 04.listopad.2007 u 03:31
Evo još par finih pića iz ranije spomenute kampanje. Doduše, pretposljednje je daleko od finog, dok je posljednje ubitačno samo u kombinaciji s vodkom.



















Aj, živili!


Objavio: Joby
Datum objave: 04.listopad.2007 u 04:04
Ovo je najjača vatrena voda koju sam okusio, osim čistog alkohola
 
Obratiti pažnju na brojku "80"   
 
Inače ne volim baš žestice, ali ipak povremeno rado zveknem meku šljivu, dobru travicu ili fini konjačić


Objavio: zed
Datum objave: 04.listopad.2007 u 08:56
To je za kolace,....ili u najboljem slucaju za obloga.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 04.listopad.2007 u 09:35
Ili za dezinfekciju rana...

-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Zmija
Datum objave: 04.listopad.2007 u 09:37
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Ili za dezinfekciju rana...
... koja više nikad ne zaraste ...


Objavio: b.u.b.
Datum objave: 04.listopad.2007 u 09:40
Originalno postano od strane člana: Jango Fett Jango Fett napisao:

Originalno postano od strane člana: b.u.b. b.u.b. napisao:

Samo se nemojte previse nacugari faking JEGGERMEISTER-A jer bi mogli ka moj frend na hitnu po 2-3 "shots" in the ass.

b.u.b.

 
Nisam primjetio ništa loše poslije 10 rundi, čak ni glava ne boli ujutro. Jeger ruls!
 
Vidim te nakon litre.
 
b.u.b.
 


-------------
"If it ain't one thing it's a motherf**kin nother."
-Snoop Dogg


Objavio: Gašo
Datum objave: 04.listopad.2007 u 10:37


That´s my booz




Objavio: Joby
Datum objave: 04.listopad.2007 u 10:55

Aaaa, zato si tak spaljen?!



Objavio: Helicon
Datum objave: 04.listopad.2007 u 21:39
...ovog ljeta posjetio Elvisa frend audiofil iz Pule, Lorenzo...donio sa sobom neke zanimljive Tannoy zvučnike koje smo natakarili na Hajdinjak cijevaša tweak by Davorin, pošten tweak...hehe...ni H nije ostalo od hajdinjaka a sviri ki slavujček...dakle donio Lorenzo zvučnike i Istarsku Medicu...to pićence sasvim fino sjelo uz lampice...medicu treba dobro rashladiti, gotovo zamrznuti u zamrzivaču skupa sa čašicama (bićerinima) u kojima će se konzumirati, dakle dobro hladna medica u zamrznutim čašicama...joj kako to fino gre niz grlo...i na kraju moj "tweak"...hehe...par kapi limuna unutra......svakako isprobati...


Objavio: Johnny
Datum objave: 08.ožujak.2008 u 15:02
Sad su na HRT1 bili neki talijani iz Istre. Ključ je u temperaturi - 35 stupnjeva da ne ishlapi alkohol. Onda se još mješa sa čistom grapom i pusti 2 mjeseca. Još mi fale samo omjeri.. argh!


Objavio: bepone
Datum objave: 08.ožujak.2008 u 15:46
cini mi se da je kila meda na litru rakije (+ dec vode), provjerit cu doma pa cu javit. medica je zakon!




Objavio: bepone
Datum objave: 08.ožujak.2008 u 15:50
p.s. i puno njih je pocelo stavljat trave u medicu i to je onda jos bolje, terba znat koliko cega.

inace nesto najbolje sta sam probao je rakija+sipak (onaj divlji) odstajano min 6 mjeseci, i to je nesto za plakat! baca na najbolji konjak i bojom i okusom, od mirisa alkohola uopce nema ni  "m", klizi ko voda covjek se odmah prevari.
nesto perfektno


Objavio: pule
Datum objave: 08.ožujak.2008 u 16:40
Originalno postano od strane člana: Johnny Johnny napisao:

Kako se pravi?
 
Poznata mi je metodologija miješanja trećine meda s lozom i mućkanja i miješanja.


Muz od sestre se bas bavi proizvodnjom takvih stvari.   Radi se o vecem omjeru od trecine, skoro pola pola koliko sam shvatio. Mogla se i probati na standu na Cvjetnom... Jako dobro.


Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2008 u 16:58
Ja probao kroz prošlost u više navrata i uvjek sam se napio.

Fino ali zaj.. piće ako se zaigraš i ne staneš nakon prve čašice.


Objavio: pule
Datum objave: 08.ožujak.2008 u 17:17
To je lijek. Ak popijes vise bu ti jos bolje.


Objavio: drazzz
Datum objave: 10.ožujak.2008 u 09:48
I dalje long live dobra biska.

-------------

Pivo je dobro jer ne ostavlja mrlje od kave.



Objavio: Johnny
Datum objave: 10.ožujak.2008 u 09:56
ovo ljeto prvi put ispih rogačušu - jako dobro


Objavio: Jango Fett
Datum objave: 10.ožujak.2008 u 10:04
Originalno postano od strane člana: Johnny Johnny napisao:

ovo ljeto prvi put ispih rogačušu - jako dobro
 
Potvrđujem.
 
Jel možda kod Pere?
 
 


-------------
Pravi audiofil je glazbofil samo u smislu "nemam ništa protiv glazbe".


Objavio: catalyst
Datum objave: 10.ožujak.2008 u 10:40
Kongres u travnju u Istri,bit će biske,ali i škampa!!

-------------
Nosce te ipsum



Ispiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net