Ispiši stranicu | Close Window

HiFi by Dejan (Deki)

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Hi-Fi
Ime foruma: Audio komponente
Opis foruma: Problemi, pitanja, preporuke ...
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=15086
Datum ispisa: 12.srpanj.2020 u 16:57
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: HiFi by Dejan (Deki)
Objavio: olif
Tema:: HiFi by Dejan (Deki)
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 09:11
Jučer smo nakon podužeg vramena napravili isprobavanje komponenti i kabela kod kolege koji je u naselju nedaleko od mene.

Prije toga sam kod sebe pripremio dio svoje skalamerije, koju ćemo isprobati kod kolege.
Tako da sam sobom ponio svoj C.E.C. DX71 MK II DAC, Musical Fidelity V-LINK 192 S/PDIF konverter, 2-3 zvučnička kabela, jedan strujn DIYi, AES/EBU kabel, USB kabel analogni interkonekt, podloške za DAC, tri podloške/rezonatora i dobru volju.


Naime, kolega je nedavno nabavio nove zvučnike http://www.theabsolutesound.com/articles/the-focal-electra-1028be-loudspeaker-hi-fi-71/" rel="nofollow - Focal Electra 1028 Be .
Kao što se vidi na slici, zvučnici su u lijepom finišu, ne prevelikih dimenzija za sobu  i težine (33 kg).
Trosistemci, osjetljivosti 91 dB, impedancije 8 Ohma; dakle ne neki gladuši.

Druga nova investicija je integrirano stereo pojačalo Audio Analogue http://www.enjoythemusic.com/superioraudio/equipment/1019/Audio_Analogue_Maestro_Anniversary_Integrated_Amplifier_Review.htm" rel="nofollow - Maestro Anniversary.
Pojačalo je popriličnih gabarita i težine (31 kg), balansiranog ustroja i snage 150W/8 Ohma.
Ostale komponente koleginog austava ćiu spominjati u tekstu kada iste budemo mijenjali sa dofuranim mojima.

Soba u kojoj je smješten kolegin HiFi suastav je strogo namijenjena samo za slušanje istog.
Dimenzija je cca 20 m2 (5x 4 ili malo više) sa parketom i podeblim tepihom na većoj površini i dvostrukim, podnim zavjesama na prozorima.Akustički je tretirana sa 4 bijela difuzora na stropu, , jednim velikim difuzorom iza zvučnika i jednim iza slušnog mjesta.
Iza slušnog mjesta se nalaze dva akustička panela (svjetlosmeđi) odmaknuto pričvršćeni na zid, kao i dva montirana bočno (desno iza stalaže sa cjijećem ).
Iza zvučnika su još montirane dodatne deblje podne zavjese iste kao i one deblje na prozoru.
Zvuk takvog sustava je dobar, relativno transparentan i sa solidnim ioćavanjem detalaja.
Bas je primjerene dubine, ali bi možda mogao biti s boljom kontrolom i definicijom. Tako da smo nestrpljivo započeli sa probama.


1. Prvo smo zamijenili kolegin zvučnički kabel http://www.futureshop.co.uk/nordost-red-dawn-ls-loudspeaker-cable-pair" rel="nofollow - Nordost Red Dawn sa molim Sumić Overture srebrnim (2,5 m). Bas je odmah postao malo dublji, ali je važnija promjena bila u večoj čvrstini, jačem atacku, boljem klangu i kontroli.
Zvuk cijelog sustava je postao otvoreniji i protočniji, sa više detalja i možda malo uvjerljivije prostornosti pozornice.

2. Zvučnički kabel smo ostavili u sustavi i sada smo zamijenili kolegin analogni RCA interkonekt http://www.futureshop.co.uk/nordost-heimdall-2-analog-interconnect-pair" rel="nofollow - Nordost Heimdall 2 sa mojim bijelim Marohei Reference kabelom.
Kolegi je ipak bolje sjeo njegov kabel.
Ja sam bio malo neodlučan, ali možda je malo tamniji karakter Marohei interkonekta dao i malo manje otvoren izatvoreniji zvuk.
Vratili smo Heimdal u sustav. Malo smo pomaknuli zvučnike od stražnjeg  zida prema naprijed. Bilo je bolje.
3. Nakon toga smo odlučili zamijeniti moj Sumić Overture zvučnički kabel, sa mojim DIY bakrenim kabelom u bijelom pamuku koji sam napravio od materijala iz Marohei Cables firme (žice i pamučni i svileni Snake raznih dimenzija).
Bas je ostao dubok, pače moguće još dublji, ali topliji od Sumićevog kabela i malo manje transparentan.
Ima više kontrole i čvrstoće i točnosti od Nordost Red Dawn kabela.
S daljnom svirkom je bas postajao sve bolje kontroliran, pa i čvrst.
Uglavnom, vrlo ugodno iznenađenje i potvrda da se isplatilo potrošiti puno sati na izradu istog ( skidanja 120 m izolacija sa žica, višestruka poliranja i sl.).4. I tako smo došli i do probe koja nas je i najviše zanimala. Zamijenili smo kolegin DAC/CDP http://www.hifichoice.com/content/ayon-cd-07-cd-player-%C2%A31890" rel="nofollow - Ayon CD07s sa mojim C.E.C. DX 71 MKII DAC-om.
Ostavili smo u sustavu moj DIY zvučnički kabel i kolegin Heimdal interkonekt.Na prvu se stekao dojam da je bas postao precizniji.
Cijela zvučna slika je postala nekako mirnija, fluidnija. Pozadina je postala još čišća.
Da ne duljim, sve u zvuku je postalo malo bolje, ne dramatično, ali čujno bolje. Izgleda da C.E.C. malo bolje sjeda u sustav oa Ayona CD07s.


5. Došao je red da zamijenimo kolegin Coax kabel http://www.mackenziehifi.com/lat-international-di-30-signature-digital-interconnect-722-p.asp" rel="nofollow - LAT DI 30 sa mojim AES/EBU srebrnim DiY (by Amigo) kabelom.
Promjena je bila očekivano na bolje jer se ta vrsta veze i kod mene pokazala boljom. bil je više detalja, s crnjom pozadinom i boljom ukupnom dinamikom i kvalitetnijim basom.
Zakjučno, srebrni kabeli jako pašu u kolegin sustav, dajući mu veču dozu otvorenosti i transparentnosti. AES/EBU kabel smo stavili na vezu koleginog SPDIF konvertera M2Tech Evo ( sa ext. napajanjem by Gašo) i mog C.E.C. DAC-a.
Moj SPDIF konverter M.F. V-Link192 nismo niti stigli isprobati.6. Nakon toga smo na istoj vezi zamijenili kolegin USB kabel http://www.ronis.hr/kabel-audioquest-usb-coffee-usb-a-b-15m/coffee-usb-1.5/product/" rel="nofollow - AudioQuest Coffee sa mojim Sumić Black Hole. I tu je došlo do pozitive promjene na bolje u zvuku.
Ukratko, sve je bilo bolje, definiranije; od bolje stabiliziranog basa do ljepših srednjih i visokih i kvalitetnijeg klanga klavira.

7. Odlučili smo zamijeniti i kolegin srujaš Wireworld Stratus 7 na pojačalu,sa mojim bakrenim DIY (sa Furutech konektorima).
Na prvu se čulo da kolegin strujaš bolje sjeda u sustav. Otvoreniji i detaljniji zvuk ukratko.
Dobra investicija u dva ista strujaša.8. Opet smo vratili u sustav Sumić Overture zvučnički kabel. Bas je sada dobio najbolju definiciju, čvrstinu i kontrolu od svih gornjih varijanti.
Sustav je zasvirao baš onako "gospodski", s finoćom ali i sa dobrom mikro i makro dinamikom i zavidnim parametrima pozornice.
U nekim parametrima zvuka mi se i više dopao od mojeg.

Zaključno, s tri izmjenjene komponente (DAC,  Sumići zvučnički i USB kabel) sustav je prosvirao još kvalitetnije i ljepše.
Date su naznake na kojem mjestu u lancu se može napraviti napredak.

9.Najbolje se to vidjelo vraćanjem u sustav koleginog DAC-a i Coffee USB-a.
Bilo je manje detalja i manje puncha u iznošenju gazbe. Sveje bilo malo zatvorenij i s manjom kontrolom basa.
Ostavio sam kolegi svoj DIY zvučnički kabel, da ga dodatno isproba.
Sve u svemu, lijepo i poučno druženje.

Zahvaljujem Dejanu na lijepom gostoprimstvu, odličnoj graševini i još boljim domaćim klipićima koje je supruga ispekla samo za nas.
Trebalo bi to ponoviti .

Set up Deki:
ZvučniciFocal Electra 1028 Be
Integrirac Audio Analogue Maestro Anniwersary
DAC Ayon CD07s
SPDIF M2Tech Evo s ext. napajnjem by Gašo
Zvučnički kabel Nordost Red Dawn
Interkonekt Heimdall 2 Nordost
USB kabel Audioquest Coffee
Strujni kabeli Wireworld Stratus 7 2 komada i  DIY za SPDIF
Rack DIY trešnja, na poliranim Alu  cijevima i šiljcima.
Tretirana soba, 6 difuzora, 4 Bass panela, zavjese iza zvučnika.
Odgovori:
Objavio: zed_alive
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 09:56
kolega Dejan podijeli sličice i snimkice i na jednoj (ili nekoliko?) fb grupi. onak, iz snimki, dojam mi je bio da općenito kolega Dejan ima dobar sustav (tj. sustave, jer radi i promjene u njemu), ali ga najviše mu problema zadaje slušaonica sa svojom jekom u srednjima - čuh u zvuku i meni osobno poznati problem. iz nekog razloga također Dejan drži onaj ukras na sredini prednjeg zida, i pitanje je koliko mu isti taj ukras rezonira sam, jer djeluje kao vrlo živahan rezonator? no dobro, van toga, soba je ta koja mu radi problem...ne znam koliko je to uspio izlječiti ovim novim tretmanom sobe?-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: Muzikman
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 10:05
Lijepo napisano. Treba truda i volje za sve to probati. Primijetio bih samo da soba ima tek djelomican akusticni tretman visokih. Mnogo veca poboljsanja u zvuku bi donijeli trapovi, jer ovakav zvucnik ne moze cisto pokazat dubinu bez toga. Ispricavam se, jer ne zelim negativno djelovati. Samo iz iskustva pokusavam predloziti...

-------------
PS Audio P5, Innuos ZEN MkIII, PS Audio DSJr, EAR 864, Pass Aleph5 klon, GoldenEar Triton Reference, Martin Logan ESL (PS Audio AC10, AQ NRG Y3, Cardas Neutral Reference, AQ Cheetah, AQ Kilimanjaro)


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 10:10
Da, uspio je to donekle "izliječiti" accu tretmanom.
Možda bi mu koji od mojih nekdašnjih Bass Trapova pomogao...možda...dva su u rezervi u spremištu...

A dosta je to ublažio Sumić zvučnički i USB, te malo moj DAC.
A i malo smo odmaknuli zvučnika od stražnjeg zida.
Dakako , bilo bi idealno da je tim dijelom soba bar za 1 metar duža.


Ja sam to "rasurio samo sa one tri rezonatorske "šalice" ( vidi na slici na pojačalu) i to kak bi Appy rekel; samo tako.....haha....aha....


Objavio: donkimizer
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 10:14
Bojim se da gospodin Dejan ima jako neučinkovite difuzore. :(


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 10:19
Znal sam da buš se ti javil....haha
Nije baš to sve tako loše....traba čuti....
....a i dade se doraditi......

Nema svatko baš sobu samo za Hifu...Objavio: donkimizer
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 10:24
Nemrem si pomoć kad vidim te ultrazvučne difuzere. A kolko vidim, soba mu je baš za hifu, di je problem? :P


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 11:05
Ako i bude večih problema, soba je namijenjena samo za HIFU i sve ovisi o volji i Budgetu.
Tak da....


Objavio: zed_alive
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 11:27
Originalno postano od strane člana: donkimizer donkimizer napisao:

Bojim se da gospodin Dejan ima jako neučinkovite difuzore. :(


pojasniš? neučinkoviti tip difuzora?


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: zed_alive
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 11:29
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Da, uspio je to donekle "izliječiti" accu tretmanom.
Možda bi mu koji od mojih nekdašnjih Bass Trapova pomogao...možda...dva su u rezervi u spremištu...

problemi koji su mene osobno iritirali (a on ih donekle maskirao izborom snimke koja radi manje cirkusa jer nije toliko u problematičnom frekvl.bandu) su u srednjetonskom, ne u basu...


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: zed_alive
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:01
inače, vidim Olife da si ga zarazio s raznom kablažom, nakon seanse s tvojim žicama bu čovjek ziher (skoro) sve zmenjal... obrva


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:11
Originalno postano od strane člana: zed_alive zed_alive napisao:

Originalno postano od strane člana: donkimizer donkimizer napisao:

Bojim se da gospodin Dejan ima jako neučinkovite difuzore. :(


pojasniš? neučinkoviti tip difuzora?
Pa lepo, preplitki su i ne služe nicem u najvecem djelu cujnog spektra,  tek kad se valna duzina frekve približi  razlici vrhova i udubljenja na difuzoru, onda on pocne imati efekta.

Ovi odoka pocnu imati efekta na 6-8Khz a tu zvučnici isijavaju vec prilicno usnopljeno naprijed u osi tvitera a i udio energije tog spektra u snimakama je vrlo nizak u odnosu na bajs i srednje.

Tak da...


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:14
Mlad je i stigne !

Evo, već danas dolazi po moje tzv. Bass trapove.
Dal bu pomoglo, bumo vidli.

Imam još šupljih valjaka od debelog tvedog kartona.
Oko njega možem motati po želji Acoustic Issover tvrdu vunu.
Možda upali...


Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:17
Bolje radite valjke primjera 40cm od akustički porozne metalne mreže pa unutarnjost tog valjka napunite materijalom.

Kartonski valjci s malo nečeg po površini su ništa.

Dajte malo proucite kak to dela prije nego što uzmete škarice i ljepilo yebmu.


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:18
Evo slike "Maestralnog" iznutra:I sobe:
Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:18
Eto, to je ono zakaj ja tupim da se u ovom sportu treba barem malo upoznati s tehničkom stranom, inace se ulaže u piz...


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 12:31
Napravil sam i jednog takvog mrežastog širokog, ali je to malo preveliko ako ih 4-5 trebaš.
Kratko sam ga probal, estetski nedorađenog.
Bil je efiksniji od tanjeg na istom mjestu.
Ali sam ga brzo raturil..
...bil je ružan ko cuc..

...poslije takve debele nisam vise delal.     


Objavio: donkimizer
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 13:22
Originalno postano od strane člana: zed_alive zed_alive napisao:

Originalno postano od strane člana: donkimizer donkimizer napisao:

Bojim se da gospodin Dejan ima jako neučinkovite difuzore. :(


pojasniš? neučinkoviti tip difuzora?


Eto, reče Gašo, plitko je to pa lupa samo po jako visokim frekvencijama. Na strop se definitivno može staviti nešto robusnije, a onaj iza glave je zapravo s obzirom na udaljenost od glave adekvatno učinkovit, ali nije baš neka velika pomoć.


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 15:21
Kolega je tek započeo sa Accu tretmanom za sobe.

Sljedeći korak je staviti iza zvučnika difuzore duplo veće dubine i veličine jedne ploće min. 1,5 x 1,5 m.
itd...


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 17:23
Uglavnom, osobno sam ugodno iznenađen zvukom novih Focala od kolege, a također i sa močnim parametrima Mestro integrirca.

Od mojih komponenti je ugodno iznenađenje moj C.E.C. DAC i DIY zvučnički kabel.


Objavio: Brico
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 17:41
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Uglavnom, osobno sam ugodno iznenađen zvukom novih Focala od kolege
Moram priznati da sam prilično zbunjen. Jesu li to oni zvučnici iz oglasa Audiopulsa? Soba u kojoj su snimljeni svakako je ista.-------------
*** DOĐE MI DA ODEM! ***


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 17:54
Da, ali zapravo i nisu za prodaju nešto...


Objavio: goran st
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 21:56
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Da, uspio je to donekle "izliječiti" accu tretmanom.
Možda bi mu koji od mojih nekdašnjih Bass Trapova pomogao...možda...dva su u rezervi u spremištu...

A dosta je to ublažio Sumić zvučnički i USB, te malo moj DAC.
A i malo smo odmaknuli zvučnika od stražnjeg zida.
Dakako , bilo bi idealno da je tim dijelom soba bar za 1 metar duža.


Ja sam to "rasurio samo sa one tri rezonatorske "šalice" ( vidi na slici na pojačalu) i to kak bi Appy rekel; samo tako.....haha....aha....
Sta si dotjerao akustiku prostorije sa kabelima i novim DACom?!Sve 5 ali ode mi se cini da se radi tretman navrat na nos...bitno da se stavi neki difuzor a sta on napravi nema veze!


-------------
MNK-VOLE GRADELE SPLIT 2007
Opera Seconda SE / Pathos Logos / Slim Device Transporter / Project Carbon / H/K AVR255 / JBL SUB 250 / MIT MH-750 biwire / XLR HD audi&power cabels by Flikoman

Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 22:40
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Kolega je tek započeo sa Accu tretmanom za sobe.

Sljedeći korak je staviti iza zvučnika difuzore duplo veće dubine i veličine jedne ploće min. 1,5 x 1,5 m.
itd...
al iza zvucnika idu apsorberi , difuza ide iza glave, recimo.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 22:45
Ajde ne motaj Gorane...

To je prastara slika i već sam par puta napomenuo da je to bila samo neobavezna proba/igra s tim trapovima.

Opet ( kao i obično) nisi sve pročitao.
Ono "ublažavanje" sa DAC-om i kabelima nije bilo kod mene već kod Dejana o čijem sustavu pišem.

A ja jako dobro znam da bih za pravi tretman trebao zvati @Spužvu B. za 100% -tni ishod.

@Gašo,
Znam. Krivo sam se izrazio...


Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 22:45
Daj shvati da na zidu u koji gledas a iza je zvucnika, treba upiti maskimalno moguce ono sto se ovije oko kutija zvucnika i krene prema tom zidu, odbije se i zeli se sa zakasnjnjem spojiti sa onime sto je iz zvucnika direkno krenulo prema slusaocu.
-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: Gašo
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 22:47
Pa što ne angažira Supižvu, pa ne vjerujem da njegovo mjerenje i projket prelazi cijenu ovih zvucnika ili pojacala.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 22:52
Možda će i to doći na red kod kolege Dejana.

Kažem, ja sam kod sebe (iz dosade i zabave) malkice samo, neobavezno experimentirao s tim trapovima (i s onim većim).
Cak sam nešto i mjerio, ali sam brzo shvatio da za pravi učinak to mora odraditi profić.

I onda su se neke prilike primijenile pa sam odustao od toga.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 22:52
Supižvu? Odustso?
haha


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:02
Zanima me u kojem vremenskom rasponu ste napravili sve te izmjene?


Objavio: Apparatus
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:06
Najkraćem mogućem?
haha


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:06
Misliš probe ?
U cca min 5 sati.

A biti če ih još...i ponovljenih...


Objavio: Sten
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:29
Ne sumnjam. Rezultati bi mogli biti i potpuno drukčiji, barem pola njih haha Sorry, nisam mogao odoljeti proteza


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:32
A treba...
Predlažem da se umjesto 10-ak u 5 sati prešteka barem 20-tak puta uz dodatak još jedne boce graševine. I dodatak...za pouzdane slušne rezulate korisno bi bilo da su zvučnici i pojačalo još noviji i manje poznati vlasniku. Poželjno izvađeni iz kutije...cool


Objavio: goran st
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:49
Kad se stričeki zabavljaju i igraju znjorama i stiroporom..jos i malo grasevine dodamo u taj mix i veselju nema kraja.


-------------
MNK-VOLE GRADELE SPLIT 2007
Opera Seconda SE / Pathos Logos / Slim Device Transporter / Project Carbon / H/K AVR255 / JBL SUB 250 / MIT MH-750 biwire / XLR HD audi&power cabels by Flikoman

Objavio: olif
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:54
Malo ste ga pretjerali....

Vlasnik je prije imao slične zvučnike iste firme.
I ne svira ovaj sustav par dana samo.

I nije neki bauk i 5-6 sati promjeniti izvor, 2 zv. Kabela, 2 interkonekta i USB kabel (strujaša tu niti ne racunam jer se odmah vidjelo da to nije čemu).

Uvijek neke mudrolije i provokacije kod predstavljanja necijeg sustava....
.....ne može bez sračkanja očito....

Je...igrali se sa stiroporom...a kao da u nekih ( osim Appya) sve Accu tretman ko u Lisinskom) a i tam nije Bog zna kaj...


Objavio: donkimizer
Datum objave: 08.ožujak.2020 u 23:58
Olife budi sretan da se za promjenu malo priča o difuzorima, a ne o kablovima kao proteklih mjesec dana. haha


Objavio: olif
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 00:05
Ma, prođe me volja kad vidim pisanije nekih, a ni luk jeli niti luk mirisali.

Kao da je ovo doktorska disertacija nekib odličnika i mjernika, a ne neobavezno drùženje i usput proba.

A ciljana proba je bila samo glede izvora i jednog zv. kabela.

Sve ostalo je bio naknadni dogovor.
Kod sebe sam usprobao nekoliko desetaka raznih komponenti.
Kod kolega niti ne računam.
Tak da valjda neku cuc znam što se, kako i u koliko vremena može isprobati.

Bili su ( i još jesu uvjeti za to).

Tak da najte.....


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 00:13
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Ma, prođe me volja kad vidim pisanije nekih, a ni luk jeli niti luk mirisali.

Kao da je ovo doktorska disertacija nekib odličnika i mjernika, a ne neobavezno drùženje i usput proba.

A ciljana proba je bila samo glede izvora i jednog zv. kabela.

Sve ostalo je bio naknadni dogovor.
Kod sebe sam usprobao nekoliko desetaka raznih komponenti.
Kod kolega niti ne računam.

Bili su ( i još jesu uvjeti za to).

Tak da najte.....


Joj..naj se sada duriti..obrva
Veliš da je neobavezno druženje pa se onda i neozbiljno piše. Moglo se drugačije?smijeh


Objavio: olif
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 00:17
Misliš, s vaše strane...haha

A ako misliš da s moje strane, valjda ne očekuješ neki "akademski" riječnik.
Ili da priložim i ona dva tri grafa koja sam izmjerio...pa nakon drugog gemišta odustao....proteza.

Hebe mi se za neka mišljenjai natezanja..
Mi (ja) znamo što nam je bilov ažno utvrditi tijekom probe i to smo ostvarili.

A ako ne možeš u 5-6 sati  barem načelno utvrditi koji je od dva izvora pogodniji i koji kabel bolje odgovara sustavu, onda to nečeš utvrditi niti nakon tjedan dana.
Objavio: Gašo
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 01:10
Olife dragi, a kakve kometare si ocekivao kad si otvorio temu.

Osobno nisam nista napisao u zloj namjeri, dapace, pisem u najboljoj namjeri, iako to mozda tak ne zvuci, cak i u temama o kabelima.

Ak vec ulazete i ti i tvoj pajdas u akustiku, onda ulozite svoje vrijeme i sredstba sto kvalitetnije mozete. Ak se zezate da bi se druzili, to je druga prica.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: ZlyM
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 03:23
Olife, neka tebe, samo nastavi pisati, odavno nije bilo tema o usporedbama i predstavljanjima sistema. 
A čuj, netko će se uvijek malo zezati, na to smo valjda navikli, i sve dok ne prijeđe u trolanje je OK.


-------------


Objavio: olif
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 07:52
Ma, naviknut sam ja na zahebanciju, ali bila je samo mala opaska da tema ipak ne ode u krivom smjeru.

A svi dobronamjerni savjeti z svezi akustike su dobrodošli, mada nije primarno u temi.
Objavio: Apparatus
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 08:41
Olife, naj se zabadaf srditi. Ovo moje si usporedil s Lisinskim, a ja se nis uvredil.
haha


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: zed_alive
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 08:51
oko 'preštekavanja', da malo stanem u obranu ovog načina (i olifa)...dosta impresija je ipak immediate, često postaneš brzo svjestan generalnog karaktera zvuka, pa i koliko ti se sviđa promjena kao takva. za ponešto pak treba vremena. e sad, ako pojedinoj komponenti treba malo više vremena da se 'slegne' u sustavu, ili pak dovede na radnu temperaturu (pojedine pokažu razliku u zvuku u tom smislu), tu će se pokazati i limiti takve usporedbe...

sve u svemu, pa šta ako je preštekavano koliko je preštekavano? nitko ne veli da bu se napisala 'biblija' na takvom druženju, a opet, u koga je ušiju, jel ima validnih opažanja i vrijednosti u takvom modalitetu (a govorimo o usviranim komponenama)? pa naravno da ima


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: olif
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 09:39
Naravno da ima negativnosti kod tih preštekavanja.
Ali ono što je nama bilo bitno ( izvor i zv kabel) se slušalo najpažljivije i najduže.
Ostalo je samo manje obavezni bonus.


Objavio: dan the man
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 10:02
Svaka čast na entuzijazmu. Nekad smo se kod mene znali okupljati, a svatko bi pod miškom došao s uređajem ili barem kakvim kabelom. Bezbrojna preštekavanja nekad nisu imala smisla, ali bilo je seansi kada se potrefila neka kombinacija i prosvirala neobjašnjivo dobro da smo svi ostali u čudu. Nestalo je voljnog momenta kad sam preselio u veći prostor i opao na dupe "novim sistemom". Samo izmjena prostorije i povećanje kubikaže napravilo je više nego bilo koja promjena uređaja ili kabela. Sad to radi na puno višem nivou, a do maksimalca moram poraditi na smanjenju jeke. Još nisam našao nešto što bi se uklopilo u dnevni boravak.

-------------
https://i.imgur.com/PlZNw71.jpg" rel="nofollow - Mjuza      
https://i.imgur.com/NXCdOtY.jpg" rel="nofollow - Mjuza 2


Objavio: glava
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 10:13
Po meni je normalno da je Olif svičanjem zaključivao koji kabel bolje leži u Dekijevom sustavu. Kako bi drugačije ? Da mu se useli na mjesec dana pa tek kad mu se ukaže impresija odluči o kabelu ?

@zed
Slažem se s tobom da po impresiji ( kao jedan od načina)  možeš odlučit o promjeni kabela al tek ako je iste cijene ili jeftiniji.
Kad je nešto skuplje 4 puta goni impresiju u ....

Zanimljivo mi je kad jedan audiofil kaže da mu žena nema nikakvih problema gledat kako u kuću stalno izlaze i ulaze razne komopnente. Naravno kad je trošak  plus minus 5 eura haha


Objavio: glava
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 10:21
Originalno postano od strane člana: dan the man dan the man napisao:

Samo izmjena prostorije i povećanje kubikaže napravilo je više nego bilo koja promjena uređaja ili kabela. Sad to radi na puno višem nivou, a do maksimalca moram poraditi na smanjenju jeke. Još nisam našao nešto što bi se uklopilo u dnevni boravak.

impresija...koja nakon par mjeseci nestane. Ne moš nikakvom akustikom dobit takvo poboljšanje zvuka da ne razmišljaš o promjeni.
Bolji su zvučnici od 5 k eura i lošija akustika ( prosječna sobna akustika koja je sasvim OK jer ljudi ne žive u klaonicama s golim pločicama i metalnim kukama) nego zvučnici od 1 k eura i savršena akustika...


Objavio: dan the man
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 11:16
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Originalno postano od strane člana: dan the man dan the man napisao:

Samo izmjena prostorije i povećanje kubikaže napravilo je više nego bilo koja promjena uređaja ili kabela. Sad to radi na puno višem nivou, a do maksimalca moram poraditi na smanjenju jeke. Još nisam našao nešto što bi se uklopilo u dnevni boravak.

impresija...koja nakon par mjeseci nestane. Ne moš nikakvom akustikom dobit takvo poboljšanje zvuka da ne razmišljaš o promjeni.
Bolji su zvučnici od 5 k eura i lošija akustika ( prosječna sobna akustika koja je sasvim OK jer ljudi ne žive u klaonicama s golim pločicama i metalnim kukama) nego zvučnici od 1 k eura i savršena akustika...

Varaš se. Interakcija soba-zvučnik nosi većinu doživljaja, a onaj ostanjak od postotka je koliko  ih pojačalo uspješno ganja. Pa onda sve ostalo...
Svaka soba nosi zvučni pečat, pa sad koliko imaš sreće i kubika na raspolaganju. Volumen je možda i najbitniji za pravi, veliki zvuk.


-------------
https://i.imgur.com/PlZNw71.jpg" rel="nofollow - Mjuza      
https://i.imgur.com/NXCdOtY.jpg" rel="nofollow - Mjuza 2


Objavio: hudo
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 11:23
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:


Bolji su zvučnici od 5 k eura i lošija akustika ( prosječna sobna akustika koja je sasvim OK jer ljudi ne žive u klaonicama s golim pločicama i metalnim kukama) nego zvučnici od 1 k eura i savršena akustika...

sa ovim se uopce ne bi slozio (kao niti pro audio struke). Akustika je nevjerojatno bitna, samo sto vecina nas nemoze obljepiti zidove i stropove sa difuzorima/absorberima i imati dupli pod, pa se izvlacimo sa bacanjem para u skuplje zvucnike i elektroniku. Kad samo izmjeris zvucnik i prosjecnoj dnevnoj sobi i vidis taj horor ...


-------------
Pi2AES RoPieee - Yggdrasil / Music Hall 7.1 - PrimaLuna Prologue Prem pre - Nord NC500 mk2 power - Focal 1028be


Objavio: glava
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 11:38
Originalno postano od strane člana: dan the man dan the man napisao:

Svaka soba nosi zvučni pečat, pa sad koliko imaš sreće i kubika na raspolaganju. Volumen je možda i najbitniji za pravi, veliki zvuk.

evo ti trik pitanje...ako je volumen najbitniji slažeš li se da je otvoreni prostor ( maksimalan volumen) najbolja slušaonica ? obrva


Objavio: dan the man
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 11:44
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Originalno postano od strane člana: dan the man dan the man napisao:

Svaka soba nosi zvučni pečat, pa sad koliko imaš sreće i kubika na raspolaganju. Volumen je možda i najbitniji za pravi, veliki zvuk.

evo ti trik pitanje...ako je volumen najbitniji slažeš li se da je otvoreni prostor ( maksimalan volumen) najbolja slušaonica ? obrva

Ako voliš razglase onda je. Ipak govorimo o hifiju i zvučnicima koji su konstruirani za odbijanac od zidova.


-------------
https://i.imgur.com/PlZNw71.jpg" rel="nofollow - Mjuza      
https://i.imgur.com/NXCdOtY.jpg" rel="nofollow - Mjuza 2


Objavio: glava
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 12:05
Nema zvučnika koji je projektiran za odbijanac ili komponente projektirane za vibraciju. I odbijanac i vibracije su zlo koje treba zatuć na izvoru.
Negdje sam vidio testni prostor za zvučnike mislim za Martene.
Prostor je ogromna hala nasaftana apsorberima, difuzorima itd. Jeftinije bi prošli da su zvučnike stavili nasred livade al treba sprovest struju do livade pa pada kiša pa šumovi iz okoline itd.

Dakle, mi ne želimo čut nikakav odbijanac jer sve je sadržano u snimci . I prostor i timbar i rezolucija i svašta. Svaki naš pokušaj stvaranja idealnog akustičnog prostora je pokušaj stvaranja dva idealna prostora za slušanje - gluha soba i otvoreni prostor


Objavio: donkimizer
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 12:14
Pa nećemo baš u ekstreme sad. U kontekstu akustičkih problema koje stvaraju velike i male prostorije, postoji naravno neka gornja i donja granica. A unutar tih granica, ako imaš mogućnost izbora, sve se svodi na preferencu pojedinca. Nekon može biti dovoljno 4x3 za prilično idealan nearfield setup, a netko će preferirat veću i živahniju prostoriju.
Nažalost je za 99% ljudi praktički nemoguće isprobavati prostore raznih veličina i raznih reverberantnih karakteristika da bi odabrali sebi idealnu. Uglavnom budeš ograničen na prijatelje, poznanike itd, a većina ih je u istom košu. haha


Objavio: donkimizer
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 12:21
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Dakle, mi ne želimo čut nikakav odbijanac jer sve je sadržano u snimci . I prostor i timbar i rezolucija i svašta. Svaki naš pokušaj stvaranja idealnog akustičnog prostora je pokušaj stvaranja dva idealna prostora za slušanje - gluha soba i otvoreni prostor


A sad, i je i nije. Studijsko snimanje se vrši u prilično mrtvom prostoru, dodavanje raznih reverbova na pojedine instrumente i vokal više služi kao efekat nego u svrhu stvaranja realistične pozornice, tako da se u pravilu takve snimke u velikoj mjeri pouzdaju u postojanje tvoje prostorije.
Čak i kad imaš snimljenu pravu akustiku prostora (tipa neka koncertna hala), ti ćeš se i dalje pouzdati u živost svog prostora da nadogradi (iako neispravno) taj postojeći stage.


Objavio: dan the man
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 12:38
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:Dakle, mi ne želimo čut nikakav odbijanac jer sve je sadržano u snimci . Svaki naš pokušaj stvaranja idealnog akustičnog prostora je pokušaj stvaranja dva idealna prostora za slušanje - gluha soba i otvoreni prostor

S obzirom da ne možeš imati gluhu sobu u čemu je problem ako kažem da je veća soba bolja od manje?


-------------
https://i.imgur.com/PlZNw71.jpg" rel="nofollow - Mjuza      
https://i.imgur.com/NXCdOtY.jpg" rel="nofollow - Mjuza 2


Objavio: glava
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 12:49
pa i ja to kažem...što veći prostor to bolji zvuk. I gluha soba i livada imaju iste akustičke karakteristike tj. nemaju ih jer nema odbijanca...


Objavio: dan the man
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 12:58
Mene si našao... Maloprije si govorio o impresijama kad sam rekao da sam unaprijedio zvuk većim prostorom. 

-------------
https://i.imgur.com/PlZNw71.jpg" rel="nofollow - Mjuza      
https://i.imgur.com/NXCdOtY.jpg" rel="nofollow - Mjuza 2


Objavio: Gašo
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 15:13
Ako ima vrlo malo odbijanaca i jeke, veca je svakako bolja jer moze popiti vecu glasnocu.
Al ako su primjerice manja i velika soba prilicno jecne i onda je bolja manja.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: zed_alive
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 15:38
ali je veću ipak uvjetno rečeno lakše istretirati od jeke?
u manjoj nekak fali prostora za tretman haha


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 15:56
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Nema zvučnika koji je projektiran za odbijanac ili komponente projektirane za vibraciju. I odbijanac i vibracije su zlo koje treba zatuć na izvoru.
Negdje sam vidio testni prostor za zvučnike mislim za Martene.
Prostor je ogromna hala nasaftana apsorberima, difuzorima itd. Jeftinije bi prošli da su zvučnike stavili nasred livade al treba sprovest struju do livade pa pada kiša pa šumovi iz okoline itd.

Dakle, mi ne želimo čut nikakav odbijanac jer sve je sadržano u snimci . I prostor i timbar i rezolucija i svašta. Svaki naš pokušaj stvaranja idealnog akustičnog prostora je pokušaj stvaranja dva idealna prostora za slušanje - gluha soba i otvoreni prostor


Ozbiljne firme ugađaju zvučnike na činjenicu da će zvuk biti u sobi. Kako drugačije?
Možeš mjerenja raditi u velikom prostoru, gluhim sobama i slično ali zvučnik će se na kraju naći u realnoj sobi. Tko to ne respektira ne može konstruirati dobar zvučnik...


Objavio: goran st
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 19:10
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Malo ste ga pretjerali....

Vlasnik je prije imao slične zvučnike iste firme.
I ne svira ovaj sustav par dana samo.

I nije neki bauk i 5-6 sati promjeniti izvor, 2 zv. Kabela, 2 interkonekta i USB kabel (strujaša tu niti ne racunam jer se odmah vidjelo da to nije čemu).

Uvijek neke mudrolije i provokacije kod predstavljanja necijeg sustava....
.....ne može bez sračkanja očito....

Je...igrali se sa stiroporom...a kao da u nekih ( osim Appya) sve Accu tretman ko u Lisinskom) a i tam nije Bog zna kaj...
A sto ocekivas da ti kazem,da si mi ovo reka prije 10ak godina rekao bih ti bravo,prestekavanje kabela mi nikad nije bilo napeto i nikad nisam cuo famozne razlike u opisu..znas kad sam cuo najvecu razliku,kad bih nakon 10ak dana vratio staru/losiju znjoru nazad!Cijenim tvoj entuzijazam ali sto rec nego igranje sa stiroporima,tako mi izgleda..neznam mozda grijesim,mozda ste napravili mjerenja sa adekvatnim mikrofonom i programom,mozda ste sve kako treba postavili..a mozda i niste!


-------------
MNK-VOLE GRADELE SPLIT 2007
Opera Seconda SE / Pathos Logos / Slim Device Transporter / Project Carbon / H/K AVR255 / JBL SUB 250 / MIT MH-750 biwire / XLR HD audi&power cabels by Flikoman

Objavio: Kalle242
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 19:40
Meni je super sto se ljudi druze i tak malo igraju isprobavaju, no realno kablu treba neko vrijeme nakon sto ga ustekas da se 'slegne' zvuk pa to na prvu cesto nema veze sa tim nakon par dana. 

Takodjer dacovi i CD playeri na hladno, dojmovi nece biti objektivni no ionako su subjektivni kao i vecina toga oko hifija pa je svejednohaha

No eto dok ljude zabavlja super.
Filo hvala sto si ovo podijelio.cool


Objavio: olif
Datum objave: 09.ožujak.2020 u 20:03
Ponavljam, DAC-u i zv kabelu je dato dakeko najviše vremena slušanja, jer su bili prioritet.
A i jedan zvučnički je ostao na probi.

Niti jedan test nije u ovom hobiju idealan.

Ali imam podosta iskustva s takvim, dakako i detaljnijim probavanjima, pa mogu i u tim uvjetima steči neke ( subjektivne) dojmove.


Objavio: 11duc
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 00:49
Originalno postano od strane člana: soundnewsdino soundnewsdino napisao:

Ozbiljne firme ugađaju zvučnike na činjenicu da će zvuk biti u sobi. Kako drugačije?
Možeš mjerenja raditi u velikom prostoru, gluhim sobama i slično ali zvučnik će se na kraju naći u realnoj sobi. Tko to ne respektira ne može konstruirati dobar zvučnik...

Bravo

Originalno postano od strane člana: goran st goran st napisao:

..znas kad sam cuo najvecu razliku,kad bih nakon 10ak dana vratio staru/losiju znjoru nazad!

Mi smo konformistična biča. Uvek čemo lakše, sa manje zapažanja preči na bolje, ali vračanje na lošije če biti problem. Tu pomaže kilometrina ˝testiranja/slušanja različitih sistema˝ i naravno kvalitet njih samih.


Objavio: Gašo
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 09:15
Pa kaj ti to ne izmjeris? Mene ne žuljaju kabeli.

Zanimljivo kak usprkos svih novotarija i antiđitera, kabeli u digitali i sad kad u mrezi i usb konekcijama nema linearnog prenosa informacije i gdje se koriste sustavi zadrzavanja cijelovitosti iste, proizvode jittere od kao vanjskih smetnji.

Latencija postoji ali informacija je u biti cjelovita.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: Gašo
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 09:26
Svaki sustav prenosa informacije sa autokorekcijom cjelovitosti informacije ima latenciju, ne moze raditi provjeru i potrazivanje nepristigle informacije linearno, odnosno bez buferiranja.

Pa ni error korekcije u cd plajerima nisu bile bez latencije

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: Muzikman
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 09:36
Ako se dobro sjecam, asinhroni USB transfer kakav se koristi u audiu ima detekciju greske, ali nema korekciju.

-------------
PS Audio P5, Innuos ZEN MkIII, PS Audio DSJr, EAR 864, Pass Aleph5 klon, GoldenEar Triton Reference, Martin Logan ESL (PS Audio AC10, AQ NRG Y3, Cardas Neutral Reference, AQ Cheetah, AQ Kilimanjaro)


Objavio: Gašo
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 09:38


Asinhroni ima feedback odnosno primatelj govori izvoru sto da radi i kojim tempom šalje pakete informacija

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: zed_alive
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 09:39
ali šta ne bi trebao u konačnici neki nakupljeni jitter prilikom USB transporta biti nebitan, obzirom da če bufferiranju (latenciji) zahvaljujući na receiving strani biti rekonstruiran linearni audio stream?

-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: Gašo
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 09:45
Nazalost to nije bulletproof hardverski sustav. Kako sto radi ovisi o firmveru.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: Muzikman
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 10:01
Asinkroni je transfer u audiu iz razloga sto podatkovni paketi moraju stizati na vrijeme. Zato nema korekcije, nema vracanja i popravljanja, samo idu novi paketi. Koliko mi je poznato, mozda grijesim...

https://www.keil.com/pack/doc/mw/USB/html/_u_s_b__isochronous__transfers.html" rel="nofollow - https://www.keil.com/pack/doc/mw/USB/html/_u_s_b__isochronous__transfers.html

-------------
PS Audio P5, Innuos ZEN MkIII, PS Audio DSJr, EAR 864, Pass Aleph5 klon, GoldenEar Triton Reference, Martin Logan ESL (PS Audio AC10, AQ NRG Y3, Cardas Neutral Reference, AQ Cheetah, AQ Kilimanjaro)


Objavio: zed_alive
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 10:03
ima dovoljno vremena
imao si i implementacije DAC-ova koje su koristile USB bulk transfere, s resendom


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: zed_alive
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 10:06
jedan od takvih je koliko se sjećam bio i prvi M2Tech Young
nemam pojma jel netko na njemu testirao osjetljivost na USB žice?


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: Muzikman
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 10:41
OK, nisam znao za to.

-------------
PS Audio P5, Innuos ZEN MkIII, PS Audio DSJr, EAR 864, Pass Aleph5 klon, GoldenEar Triton Reference, Martin Logan ESL (PS Audio AC10, AQ NRG Y3, Cardas Neutral Reference, AQ Cheetah, AQ Kilimanjaro)


Objavio: glava
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 10:57
Originalno postano od strane člana: dan the man dan the man napisao:

Mene si našao... Maloprije si govorio o impresijama kad sam rekao da sam unaprijedio zvuk većim prostorom. 

ma nemam koga šta nalazit nego sam rekao da je pridavanja velike važnosti akustici u tvom slučaju velikom prostoru  - impresija.
I ja sam preselio u veći prostor i dobio sam na kvaliteti zvuka al nije to takvo ludilo od zvuka.
Veća je razlika pri promjeni komponente , možda čak i kabela...


Objavio: glava
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 11:09
Originalno postano od strane člana: soundnewsdino soundnewsdino napisao:

Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Nema zvučnika koji je projektiran za odbijanac ili komponente projektirane za vibraciju. I odbijanac i vibracije su zlo koje treba zatuć na izvoru.
Negdje sam vidio testni prostor za zvučnike mislim za Martene.
Prostor je ogromna hala nasaftana apsorberima, difuzorima itd. Jeftinije bi prošli da su zvučnike stavili nasred livade al treba sprovest struju do livade pa pada kiša pa šumovi iz okoline itd.

Dakle, mi ne želimo čut nikakav odbijanac jer sve je sadržano u snimci . I prostor i timbar i rezolucija i svašta. Svaki naš pokušaj stvaranja idealnog akustičnog prostora je pokušaj stvaranja dva idealna prostora za slušanje - gluha soba i otvoreni prostor


Ozbiljne firme ugađaju zvučnike na činjenicu da će zvuk biti u sobi. Kako drugačije?
Možeš mjerenja raditi u velikom prostoru, gluhim sobama i slično ali zvučnik će se na kraju naći u realnoj sobi. Tko to ne respektira ne može konstruirati dobar zvučnik...

khmmmm...na 10.stranici ovog linka http://docplayer.net/19528990-Innovation-through-meticulous-attention-to-detail.html" rel="nofollow - http://docplayer.net/19528990-Innovation-through-meticulous-attention-to-detail.html imaš sliku JBLovog zvučnika i tekst koji kaže da zvučnike mjere i ugađaju u gluhoj sobi .
I meni to izgleda glupo jer što da radimo mi korisnici ? Moramo slušaonicu pretvorit u gluhu sobu a da bi dobili zvuk kakakv je ustvari konstruiran tj. zamišljen od konstruktora.
A opet ako konstruktori ne koriste gluhu sobu onda moraju konstruirat zvuk prema svojoj raspoloživoj sobi koju korisnici ne znaju kako dobit jer im nitko ne daje izlazne podatke te sobe ?

Ajde Dino jer meni se neda ( a ti si konstruktor a da te nehvalim kako dobre zvučnike si napravio a jeftine) proguglaj jeli većina konstruktora koristi gluhu sobu ili samo neki ?

hm...kad prolistam ovaj link vidim da se gluha soba koristi kao jedna od više soba u fazi razvoja...valjda kao konačan sud


Objavio: donkimizer
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 11:33
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

I ja sam preselio u veći prostor i dobio sam na kvaliteti zvuka al nije to takvo ludilo od zvuka.
Veća je razlika pri promjeni komponente , možda čak i kabela...


Uf, čuj, ako je tebi veća promjena kad zamjeniš komponentu, nego prostoriju ili još bolje, pomakneš zvučnike unutar iste prostorije na drugo mjesto, onda definitivno imaš nekih problema. Možda čak i TNS (kratica: tehnički neispravan sustav). haha


Objavio: zed_alive
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 11:36
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

khmmmm...na 10.stranici ovog linka http://docplayer.net/19528990-Innovation-through-meticulous-attention-to-detail.html" rel="nofollow - http://docplayer.net/19528990-Innovation-through-meticulous-attention-to-detail.html imaš sliku JBLovog zvučnika i tekst koji kaže da zvučnike mjere i ugađaju u gluhoj sobi .

to ne znači da oni ne ugađaju svoje zvučnike na određeni pad frekvencijske krivulje u bas području prema ekstenziji, računajući na nekakav tipični room gain/boundary gain (obzirom na očekivane tipične slušaonice kojima je model dizajnom i cijenom namijenjen)


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: donkimizer
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 11:37
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

A opet ako konstruktori ne koriste gluhu sobu onda moraju konstruirat zvuk prema svojoj raspoloživoj sobi koju korisnici ne znaju kako dobit jer im nitko ne daje izlazne podatke te sobe ?


Čak i svaki DIYer sa skromnim budžetom može proizvesti anehoično, tj kvazianehoično mjerenje zvučnika. Dosta je da imaš sobu u kojoj cca 1 metar oko zvučnika ne postoji nikakva prepreka.


Objavio: vdem
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 11:44
Vjerojatno svi ozbiljniji proizvođači koriste gluhu sobu. Stvar je u tome što odrađuju, za šta koriste istu.

U ovom JBL napisu piše doslovno da gluhu sobu koriste za verifikaciju performansi i tjuninga. Moja interpretacija toga bi bila da se tjuning radi van, u uvjetima test slušaone koja odgovara proizvodu i njegovoj namjeni. A povremena verifikacija da se nije otišlo u krivom smjeru se radi u gluhoj sobi.-------------


Objavio: glava
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 11:48
Originalno postano od strane člana: donkimizer donkimizer napisao:

Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

I ja sam preselio u veći prostor i dobio sam na kvaliteti zvuka al nije to takvo ludilo od zvuka.
Veća je razlika pri promjeni komponente , možda čak i kabela...


Uf, čuj, ako je tebi veća promjena kad zamjeniš komponentu, nego prostoriju ili još bolje, pomakneš zvučnike unutar iste prostorije na drugo mjesto, onda definitivno imaš nekih problema. Možda čak i TNS (kratica: tehnički neispravan sustav). haha

pa naravno...komponenta najviše utječe. Zvuk koji mi iz zvučnika direkt uđe u uho je najbitniji. Dok u velikoj prostoriji odbijanac dođe do uha nakon što se bezbroj puta odbio od raznih površina i pritom oslabio ( apsorbirao),  ja već otišao ubit oko popodne haha

Zvuk treba shvatit kao i lopticu i kao svjetlost...ima svoj kut upada, kut ispada, koeficijent apsorpcije...nema ništa mističnog


Objavio: zed_alive
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 12:02
khm, loptice ne interferiraju :)

-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: Gašo
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 12:09
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Vjerojatno svi ozbiljniji proizvođači koriste gluhu sobu. Stvar je u tome što odrađuju, za šta koriste istu.

U ovom JBL napisu piše doslovno da gluhu sobu koriste za verifikaciju performansi i tjuninga. Moja interpretacija toga bi bila da se tjuning radi van, u uvjetima test slušaone koja odgovara proizvodu i njegovoj namjeni. A povremena verifikacija da se nije otišlo u krivom smjeru se radi u gluhoj sobi.

pri razvoju zvucnika postoji nekoliko etapa, mjerenja se koriste za verifikaciju stvari koje uho ne cuje a vazne su za ponasanje zvucnika u sobama, a uho za ukupan slusni dojam tehnicki uređenog zvucnika, tak da se zvucnik seli i nekoliko puta nacrti/proracuni, mjerenja , slusanja.

I ne samo zvucnici.

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: donkimizer
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 12:40
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

pa naravno...komponenta najviše utječe.


Mislim, siguran sam da trolaš sad. Ali stvarno, ako misliš da će veću promjenu u zvuku napravit kad zamjeniš pojačalo, nego kad se premjestiš iz nearfield studija u kupaonicu, onda stvarno imaš neki problem. haha


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 16:05
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Originalno postano od strane člana: soundnewsdino soundnewsdino napisao:

Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Nema zvučnika koji je projektiran za odbijanac ili komponente projektirane za vibraciju. I odbijanac i vibracije su zlo koje treba zatuć na izvoru.
Negdje sam vidio testni prostor za zvučnike mislim za Martene.
Prostor je ogromna hala nasaftana apsorberima, difuzorima itd. Jeftinije bi prošli da su zvučnike stavili nasred livade al treba sprovest struju do livade pa pada kiša pa šumovi iz okoline itd.

Dakle, mi ne želimo čut nikakav odbijanac jer sve je sadržano u snimci . I prostor i timbar i rezolucija i svašta. Svaki naš pokušaj stvaranja idealnog akustičnog prostora je pokušaj stvaranja dva idealna prostora za slušanje - gluha soba i otvoreni prostor


Ozbiljne firme ugađaju zvučnike na činjenicu da će zvuk biti u sobi. Kako drugačije?
Možeš mjerenja raditi u velikom prostoru, gluhim sobama i slično ali zvučnik će se na kraju naći u realnoj sobi. Tko to ne respektira ne može konstruirati dobar zvučnik...

khmmmm...na 10.stranici ovog linka http://docplayer.net/19528990-Innovation-through-meticulous-attention-to-detail.html" rel="nofollow - http://docplayer.net/19528990-Innovation-through-meticulous-attention-to-detail.html imaš sliku JBLovog zvučnika i tekst koji kaže da zvučnike mjere i ugađaju u gluhoj sobi .
I meni to izgleda glupo jer što da radimo mi korisnici ? Moramo slušaonicu pretvorit u gluhu sobu a da bi dobili zvuk kakakv je ustvari konstruiran tj. zamišljen od konstruktora.
A opet ako konstruktori ne koriste gluhu sobu onda moraju konstruirat zvuk prema svojoj raspoloživoj sobi koju korisnici ne znaju kako dobit jer im nitko ne daje izlazne podatke te sobe ?

Ajde Dino jer meni se neda ( a ti si konstruktor a da te nehvalim kako dobre zvučnike si napravio a jeftine) proguglaj jeli većina konstruktora koristi gluhu sobu ili samo neki ?

hm...kad prolistam ovaj link vidim da se gluha soba koristi kao jedna od više soba u fazi razvoja...valjda kao konačan sud


Ne moram proguglati. Znam kako to ide...

Sve velike firme mjere zvučnike u gluhoj komori, a one koje je nemaju mjere u "bliskom polju" kako bi što više eliminirali sobu iz priče. Tako sam ja radio...
Tim mjerenjem vidiš ima li kakvih anomalija u frekvencijskoj krivulji, dali su se rezovi dobro poklopili, dali faze štimaju...itd..itd... .Finalno ugađanje radiš u realnoj sobi ili u sobama u kojima previđaš da će zvučnik biti. Ako se radi o malom bookshelfu ugađaš ga u manjim sobama jer u 100 kvadrata vjerovatno neće biti..itd. Isto tako poslušaš ga s pojačalima u istoj klasi s kojima će najvjerojatnije raditi.
Tko pusti zvučnik u prodaju nakon mjerenja u gluhoj sobi znači da ga nije poslušao. To je tragedija..al izgleda događa se...

p.s.
Izuzetak mogu biti main aktivni monitori za tonske studije jer se njihov zvuk ionako customizira (DSP-izirahaha) obzirom na tonsku režiju u kojoj će biti. No to s hifom nema veze...


Objavio: ZlyM
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 21:27
Originalno postano od strane člana: zed_alive zed_alive napisao:

ima dovoljno vremena
imao si i implementacije DAC-ova koje su koristile USB bulk transfere, s resendom
--------------------------------------------------------------------------------
jedan od takvih je koliko se sjećam bio i prvi M2Tech Young
nemam pojma jel netko na njemu testirao osjetljivost na USB žice?
Imao sam ga, i čuju se promjene USB kabela. Nije spektakularno, ali se jasno čula razlika
između printer-vulgarisa, Cisco i Nimak usb kabela.
Dosta otvoren i transparentan DAC, dobro je išao na Sonuse.
Nisam istraživao, ali mislim da je to sa bulk transferom i resendom zapravo bila patka.


-------------


Objavio: zed_alive
Datum objave: 10.ožujak.2020 u 21:35
Originalno postano od strane člana: ZlyM ZlyM napisao:

Imao sam ga, i čuju se promjene USB kabela. Nije spektakularno, ali se jasno čula razlika
između printer-vulgarisa, Cisco i Nimak usb kabela.
Dosta otvoren i transparentan DAC, dobro je išao na Sonuse.
Nisam istraživao, ali mislim da je to sa bulk transferom i resendom zapravo bila patka.


nije nužno patka, nije sve u bit perfectu. s tim bulk transferom vjerujem da je i zahtjevnije dovesti sve natrag u linearni audio stream


-------------
kupujem tehnički ispravni audioIspiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net