Ispiši stranicu | Close Window

Isolation gel pads

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Accessories
Ime foruma: Dodatni pribor
Opis foruma: Pitanja, preporuke, savjeti ...
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=15035
Datum ispisa: 15.kolovoz.2020 u 12:10
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: Isolation gel pads
Objavio: Sten
Tema:: Isolation gel pads
Datum objave: 09.rujan.2019 u 11:44
Ima li tko iskustva s navedenim gel podloškama iz naslova? Koristi ih Atacama, ali i neki drugi koriste
 slične varijante.
Je li netko probao to staviti na stalke, pa usporediti sa šiljcima ili blu tack varijantama? Dakle naglasak je na probao, a ne "ja mislim".
 
Nije da ne vjerujem da to može biti dobro, no ipak mi djeluje malo … hm.
Gledam neke Atacamine modele, pa pošto nemaju na gornjoj ploči uopće opciju šiljaka, samo te gelove, malo dvojim hm
 
A može i ako je netko probao šiljke vs. blu tack. Ja probah samo na zvučnicima uz TV (bez kritičkog slušanja) i ne mogu reći da sam čuo ikakvu razliku.
Dok sam recimo na playeru maknuo njegove "gel padove" s nožica i stavio nešto krući materijal, što se pokazalo kao bolje rješenje.
 
Mislim, vjerojatno će i ovdje biti tako da ću nešto morati kupiti pa sam isprobavati, ali ajde, možda bude više sreće protezaOdgovori:
Objavio: Sten
Datum objave: 11.rujan.2019 u 20:46
Ajd, ok, nitko nije to vidio/probao, budem sam kako i rekoh haha
No ima li netko ili negdje te famozne sačme za nabaviti? Dugo mi nisu trebali nikakvi stalci, davnih godina mi je prijesak bio sasvim dovoljan za ondašnje zvučnike, ali sad bih volio malo više otežati stalak. Pitao lokalnog lovca, ali kaže da se to više zapravo ne koristi, dođe samo lijepo upakirano u obliku patrone i to je to.

Ima, recimo, Norstone, olovne kuglice, ali 3kg je skoro 400kn. Ne, hvala.

Vidjeh da se sličan mtarijal (čelična sačma) koristi u metalnoj industriji kao abraziv, za razna čišćenja, no oni prodaju samo na tone ili slično.
Ako tko ima nešto što bi poslužilo može na PM.

Što je možda i najgore u cijeloj priči, tko zna bi li se meni svidio učinak dodatnog metala u stalcima, no to je za neku drugu temu proteza Zato bih htio proći relativno jeftino, čisto ako mi se ne svidi efekt.


Objavio: Supersaša
Datum objave: 11.rujan.2019 u 21:05
Imaš za kupit čelične kuglice za pjeskarenje u vrećama od 25 kg. 

Probaj firmu TESI, šalju poštom...

Koja boja najbolje zvuči ne znam. haha
-------------
I found it hard
Its hard to find
Oh well, whatever, nevermind


Objavio: Sten
Datum objave: 11.rujan.2019 u 22:23
Da, nađoh ih na Njuškalu, ali nije mi baš jasno jer piše 1kg = 363kn. Ako je tako one Norstonove olovne kugliuce su prava bagatela. A web-shop im je nupotrebljiv, jer ne piše cijena.

Nađoh i neku firmu kod nas (Weyland, nešto ...) koja kilu toga prodaje po 6kn, samo moraš uzeti barem tonu hahaObjavio: Apparatus
Datum objave: 12.rujan.2019 u 08:05
Da, jedna kila 50 €, moš mislit. Tko bi pjeskario ili sačmario ili što već dijelove kamiona, kombajna i sl.? Za olovne i čelične kuglice ne znam, ali t.zv. Sorbothane nožice sam porbao prije frtalj stoljeća i do danas se nisam rastao od toga. Imam one skinute s platforme Mission Isoplat i s Atacama platforme. Stvar definitivno šljaka jer se radi o kvazi tekućem polimeru koji nevjerojatno dobro absorbira vibracije, a i jače mehaničke šokove bogami. Sad nema nekog smisla opisivati zvuk bez toga i s tim, a ponovit ću samo: nema yebene teorije da ja to maknem ispod digitalije.

-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: zed_alive
Datum objave: 12.rujan.2019 u 08:29
po mom misljenju, sami blue tack (i srodni trajnoplasticni kitovi) nevjerojatno dobro upija vibracije, iz razloga jer je plastican, bez nekog izrazenog elasticiteta. jedino, iasno, to mu limitira upotrebu (donekle i volumen). ali za standmounte i bookshelfe ne vjerujem da postoji nesto bitno bolje od toga. vjerojatno bi se isplatilo ispod svake nogice uredjaja staviti komadic blue tacka (ako je u pitanju nesto kvalitetno kao sto je sorbotan, onda, jasno, najvjerojatnije nema potrebe za time)


Objavio: Supersaša
Datum objave: 12.rujan.2019 u 08:54
Nazovi pa pitaj, sigurno nije kila 360 kn. osim ako ne kupuješ neke opskurne pizd...

25 kg aluminija (korund) za pjeskarenje platio sam 40 eur.

Čelične loptice po svemu sudeći bi trebale bit jeftinije.
-------------
I found it hard
Its hard to find
Oh well, whatever, nevermind


Objavio: Sten
Datum objave: 12.rujan.2019 u 11:29
Da, 25kg za 360kn bi već imalo smisla.
No, za početak će ipak biti pijesak only, sa tim "Isolation gel pads" na gornjoj ploči. Prvo ću vidjeti hoću li s time dobiti ono što čuh s jednih dosta težim stalkom, ali potpuno drukčije konstrukcije.


Objavio: zed_alive
Datum objave: 12.rujan.2019 u 12:40
Ja, osobno, da idem otežati punjenje stalaka, probao bih nabaviti nešto kao što je željezna piljevina, pa bih je pomiješao s pijeskom u nekom povoljnom omjeru (nešto više pijeska, vjerojatno). Ideja bi bila da razbijem prenošenje vibracija preko kontakta metal-metal unutar punjenja. Olovo je druga stvar, ono je doista mekano i kod njega vjerojatno ne bi bilo takve dileme. 


Objavio: Sten
Datum objave: 12.rujan.2019 u 14:56
Ne želim komplicirati stvari glede punjenja, pa ako će mi se baš činiti da je stalak prelagan (probao sam jedan od cca. 40kg, bio odličan u basu i srednjima, ali ne baš i u visokima) kupim si 2 (ili možda čak 4) pakiranja Atabite "sačme". Nije baš jeftino, ali ako će osjetnije poboljšati zvuk ni toliko preskupo, ako gledamo što se sve nudi za "poboljšanje" zvuka.
Na čeličnu sačmu ipak neći ići jer ionako nisam ljubitelj previše čelika u stalcima.
 
Btw. danas naučih da "Isolation gel pads" i "Speaker stand Isolation gel pads" nije ista stvar. Ja zapravo pitah za ovo drugo, a ono prvo su samo kupolaste podloške, za koje mislim da sam iste takve maknuo ispod CD playera.
Tako da to ne bude išlo na gornju ploču stalka, nego inačica Blutacka koji se (ako se ne pretjera s količinom) ponaša vrlo slično šiljcima, koji su provjereno dobra stvar, ali i malo nezgodni za gornju ploču zvučnika.Ispiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net