Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

"Studio"- problem pustanja u rad.

 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
IgyBoy View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Pridružen:
18.siječanj.2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 14
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj IgyBoy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.siječanj.2008 u 10:18
Originalno postano od strane člana: aparatusonitus aparatusonitus napisao:

Izmjeri sve napone u na svim referencama prema masi kako je dano na shemi http://www.diyaudio.com/forums/attachment.php?s=&postid=734509&stamp=1128065944 koju sam i ja uzeo za referencu u prethodnim postovima, te izbaci te napone na forum, po mogućnosti na samoj shemi radi lakšeg snalaženja.
 
Ok,ovo napravim kad se vrnem s posla, pa postam rezultate.
Na vrh
pinco View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.prosinac.2004
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 1216
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj pinco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.siječanj.2008 u 16:10
Nema ti veze neuparenost za tvoje probleme, ( teško da bi i moga uparit PNP i NPN kako triba, )negdi imaš grešku, prednost je šta imaš jedan kanal koji radi i shemu sa naponima, pa usporedi....
Vinko
Na vrh
IgyBoy View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Pridružen:
18.siječanj.2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 14
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj IgyBoy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.siječanj.2008 u 22:53
Originalno postano od strane člana: pinco pinco napisao:

Nema ti veze neuparenost za tvoje probleme, ( teško da bi i moga uparit PNP i NPN kako triba, )negdi imaš grešku, prednost je šta imaš jedan kanal koji radi i shemu sa naponima, pa usporedi....
 
Hmm...Ok, bar sam tu nedoumicu rijesio. :)
 
Evo u prilogu sheme pojacala,sa ucrtanim izmjerenim vrijednostima za ispravni i neispravni kanal.
Jel' bi se dalo na osnovu ovoga zakljuciti sto nije u redu?
 
Poz i hvala.
 
 
SHEMA POJACALA :
 
 
ili:
 
http://img147.imageshack.us/my.php?image=studioshematf4.jpg
 


Editirao IgyBoy - 18.siječanj.2008 u 22:56
Na vrh
viktorfaca1986 View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan
Avatar

Pridružen:
20.rujan.2005
Lokacija: Yugoslavia
Status: Offline
Postova: 309
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj viktorfaca1986 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 00:22

Kada si ti snimao ove vrednosti sa seme?Mislim u koliko sati?Budi obazriv,tako si na izlazu upisao 0.23V,ispada da ti na kanalu koji radi tece struja od 1A!

Snimi i napone u tackama koje sam obelezio.

Pa mislim sta reci!
Na vrh
IgyBoy View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Pridružen:
18.siječanj.2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 14
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj IgyBoy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 10:14
Originalno postano od strane člana: viktorfaca1986 viktorfaca1986 napisao:


Kada si ti snimao ove vrednosti sa seme?Mislim u koliko sati?Budi obazriv,tako si na izlazu upisao 0.23V,ispada da ti na kanalu koji radi tece struja od 1A!

Snimi i napone u tackama koje sam obelezio.
 
Da,imas pravo,malo sam fulao.Mjerio sam oko 22.30h ali sam bio umoran kao pas, pa sam fulao jednu nulu na tocki koju si obiljezio kao cudnu te na izlaznom otporu od 0,47R.
Evo ispravljenih vrijednosti, zajedno sa novim mjerenjima koja si trazio:
 
 
http://img293.imageshack.us/my.php?image=studioshemama2.jpg
 


Editirao IgyBoy - 19.siječanj.2008 u 10:16
Na vrh
aparatusonitus View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
19.siječanj.2004
Status: Online
Postova: 2428
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj aparatusonitus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 10:56
Prvo provjeri po kodovima boja sve otpore pažljivo, tu se lako zeznit zato polako i temeljito. Ako je to ok i nemaš neki kratki spoj, moje sumnje su defektne driverske tranđe BD139/140 (pod predpostavkom da je mjerenje Hfe MJ15004 pogreška)
Non e mai abbastanza...
Na vrh
IgyBoy View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Pridružen:
18.siječanj.2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 14
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj IgyBoy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 14:57

Napokon! Hvala svima na volji i zelji pruziti pomoc.

No, stvar je bila nevjerovatno trivijalna.
Naime,nakon sto sam sve zivo provjerio i ponovno se uvjerio da su sve komponente u redu, krenuo sam provjeravati ispravnost vodova na plocici i za zivo cudo(sarkazam mode ON), nasao gresku.
Naime, vod od kolektora BD140 do otpornika od 100R kojim se veze na bazu pogonskog MJE340 je imao mikroskopski prekid. Presvukao sam ga slojem tinola i spojio. Istog trena je sve proradilo.
Nadam se da ce uzitak slusanja pomoci u oporavljanju izgubljenog dijela zivaca, kad vec nemogu vratiti i vrijeme! :)
 
Jos jednom hvala svima na ponudjenoj pomoci i lijep pozdrav.
 
Na vrh
pule View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
06.listopad.2003
Status: Offline
Postova: 1275
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj pule Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 17:14
Bravo. Javi utiske kako ti svira Borin Studio.
Na vrh
viktorfaca1986 View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan
Avatar

Pridružen:
20.rujan.2005
Lokacija: Yugoslavia
Status: Offline
Postova: 309
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj viktorfaca1986 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 17:42

To!

Preostaje ti da stavis neke slike na forum i da uzivas u zvuku sto je najbitnije.
    

Editirao viktorfaca1986 - 19.siječanj.2008 u 17:43
Pa mislim sta reci!
Na vrh
IgyBoy View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Pridružen:
18.siječanj.2008
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 14
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj IgyBoy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.siječanj.2008 u 19:26
Evo,cim pospajam i strpam u neku kutiju,stici ce i slikice!(mislim da ce to biti sutra gotovo)
Pozdrav.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Uradi sam
DIJELOVI: TREBA MI...
Forum: Uradi sam
DIY AD844 Discrete OpAmp
Forum: Snimanje, miksanje, masteriziranje
Chesky Binaural
Forum: Audio komponente
Musical Fidelity Nuvista 600
Forum: Audio komponente
Audiosilente, Thorens, belt,...
Forum: Audiofil.net klub
Klub 09.11.2019 Fyne audio +...
Forum: Komponente
Kako popraviti potenciometar...
Forum: Audio komponente
Upgrade/popravak Musical Fid...
Forum: High-End
Minhen High end show 2019.
Forum: Audio komponente
Entry Level sistem dio po di...
Forum: Audio komponente
Pomoć - zvučnici preporuka
Forum: Audio komponente
Marantz Na 6006 Network Play...
Forum: Komponente
Pioneer VSX922 problem
Forum: Predstavite se
pozdrav svima
Forum: Audio komponente
TooLoud fest 2019.
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: CD i ostali mediji
Nova muzička izdanja
Forum: Vinyl
Zadnji LPi koje ste kupili/d...
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: CD i ostali mediji
Najbolje snimke orgulja
Forum: CD i ostali mediji
Nostalgija
Forum: CD i ostali mediji
Tool Fear Inocolum
Forum: Vinyl
budget gramofon
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Dobri linkovi
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Pristup glazbi vs. pristup h...
Forum: Ostalo
FILM POINT
Forum: Ostalo
DH Gate.com
NOVI ČLANOVI
musiclove
trend
fisher
cydia
moonman5
oldtajmer
Gogo_kt