| Autor posta |
Poruka |
Silvestrus
Super Aktivan
Registriran: 04.kolovoz.2007
Online Status: Offline
|
 Tema: Zvucna izolacija vrata Napisano: 04.prosinac.2007 u 10:04 |
|
Molim za savjet kako najbolje napraviti zvucnu izolaciju vrata. Radi se o unutarnjim vratima koja dijele radnu sobu od ostatka kuce. Ponekad se glasnije slusa glazba koja se tada prilicno glasno cuje i u ostatku kuce.
|
|
|
IP Logged |
|
Dnodna
Senior Member
Registriran: 23.ožujak.2007
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 11:17 |
|
spužva, sky koji ide preko tog, klamerica za drvo, metlica na dno vrata, gumena sr...nja ( neznam stručni izraz , ono za .. da vrata sjednu) i rokaj... jako rastegni sky, preko naljepljene spužve i pazi da nema nigdje lufta izmedju vrata i štoka ( tu fine debele gume naprave poso).. vidio kod frenda i prostudiro sve i krećem u izradu kroz koji tjedan na opće zadovoljstvo susjeda.. cca 300 kn sve..
|
|
Apparatus
Best Of The Best
Krelle
Registriran: 22.listopad.2005
Online Status: Online
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 12:43 |
|
To su vrata, a što je s izolacijom zidova?
|
altair
HiperAktivan
Registriran: 19.rujan.2006
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 12:46 |
Postao Apparatus
To su vrata, a što je s izolacijom zidova? Uzmi jacu klamericu LOL, vec vidim naslovnice: "Audiofili si masovno sami tapeciraju zidove" ... 
Post editirao altair - 04.prosinac.2007 u 12:48
|
IP Logged |
|
G@RO
HiperAktivan
Registriran: 03.rujan.2005
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 18:08 |
Postao Silvestrus
Molim za savjet kako najbolje napraviti zvucnu izolaciju vrata. Radi se o unutarnjim vratima koja dijele radnu sobu od ostatka kuce. Ponekad se glasnije slusa glazba koja se tada prilicno glasno cuje i u ostatku kuce.
ako ti soba nije akusticki tretirana i izolirana, ulaganje u vrata je cisto bacanje novaca. inace takva prava vrata kostaju 50 000kn
|
Audiofreak
HiperAktivan
Registriran: 04.siječanj.2005
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 20:57 |
Postao Silvestrus
Sobna vrata su vrlo vjerovatno suplja. Ako ti se igra skini vrata i dobro zagledaj u dno. Tu bi trebala biti letvica koju treba skinuti i supljinu zapuniti tankom spuzvom ili nekim slicnim materijalom (pitaj u Car Hifi podforumu). Naravno da postoji i skuplja mogucnost tapiciranja.
|
|
Apparatus
Best Of The Best
Krelle
Registriran: 22.listopad.2005
Online Status: Online
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 21:36 |
|
Obična vrata, za široke narodne mase, sastoje se od dvije ploče lesonita između kojih je kartonska ispuna u obliku saća, okružena okvirom od letava.Prema tome vrata je nemoguće ispuniti bilo čime.Uostalom, izolacija vrata je rješenje samo 5% problema.
|
Audiofreak
HiperAktivan
Registriran: 04.siječanj.2005
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 22:00 |
Zvuk (buka) se visestruko lakse siri kroz vrata nego kroz zidove. Rekao bih da u ovom slucaju izolacija vrata nije 5 nego 50 posto rjesenja problema.
Ovo za kartonsku ispunu u vratima nisam znao, mozda postoji nacin da se otkloni ukoliko nije ljepljena. Mislim da postoje materijali (cak u spreju) koje se koriste za akusticno tretiranje vrata u automobilima, pa ne bilo lose to pitanje postaviti deckima na Car Hi-Fi forumu.
|
|
Silvestrus
Super Aktivan
Registriran: 04.kolovoz.2007
|
 Napisano: 04.prosinac.2007 u 22:22 |
|
Mozda bi bilo dobro da se javi netko tko je vec izveo nesto slicno i predlozi da li se isplati ici u tako nesto ili ne? Tj. koliko smanjenje "buke" se moze ocekivati? Inace, hvala svima na pomoci. I ja sam malo pogledao na drugim mjestima sto ljudi pricaju. Naisao sam na interesantan link koji bas i nije za izolaciju vrata ali bi mogao mozda koristiti na druge nacine sto se izolacije tice: http://www.oriolik.hr/index.php?cid=4&page=catalog&sid=33 .
|
IP Logged |
|
Focal
Groupie
Registriran: 08.studeni.2007
|
 Napisano: 05.prosinac.2007 u 15:33 |
Postao AudiofreakZvuk (buka) se visestruko lakse siri kroz vrata nego kroz zidove. Rekao bih da u ovom slucaju izolacija vrata nije 5 nego 50 posto rjesenja problema.
Ovo za kartonsku ispunu u vratima nisam znao, mozda postoji nacin da se otkloni ukoliko nije ljepljena. Mislim da postoje materijali (cak u spreju) koje se koriste za akusticno tretiranje vrata u automobilima, pa ne bilo lose to pitanje postaviti deckima na Car Hi-Fi forumu. Je zaljepljena je, ja sam pilo vrata napola, nema tu pomoći, možeš jedino kupit ulazna vrata, kakva ja imam, VATROSTALNA obavezno, koja već jesu iznutra ispunjena nekom protupožarnom masom i teška za poludit, ta masa ti je već sama po sebi dobra zvučna izolacija...a ako još napraviš ono što je prije predloženo nebi trebalo bit problema
Post editirao Focal - 05.prosinac.2007 u 15:34
|
IP Logged |
|