Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
djigibao
Senior Member
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Tema: ATC scm19 V1 Objavljeno: 04.srpanj.2020 u 07:26 |
bepone napisao:
izgledaju mocno bez obzira na ogrebotine.. macka grebala pa sam dobio i malo dlaka na membrani  zvuce mocno u basu i kako cujem blago u visokima za moj ukus.. ali mozda sam oglusio zadnjih 10g  ,.. i definitivno treba puno snage, iman neki prirucni amp 20w ali slabo je to.. evo motivacije za sklepat 80w lampasa!! sve skupa veliki upgrade.. iman i jos 6 pari raznih zvucnika pa se imam sa cime igrat i usporedjivat.. sve do sljedece korone! 
 |
Neka mjerenja zvucnika, mozda bude korisno nekom...
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.srpanj.2020 u 12:40 |
ko da je dobio neki neispravan par na mjerenje, vezano poglavito uz distorziju midbasa u srednjima (pa i prepumpanost srednjih općenito). slična su mjerenja rađena na v2 i ništa sličnog se nije pokazalo
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.srpanj.2020 u 13:03 |
zed_alive napisao:
ko da je dobio neki neispravan par na mjerenje, vezano poglavito uz distorziju midbasa u srednjima (pa i prepumpanost srednjih općenito). slična su mjerenja rađena na v2 i ništa sličnog se nije pokazalo |
čak na Amirovoj slici djeluje da to i nije originalni ovjes od SL midbasa, a unutarnji dio djeluje izdeformirano (edit: ne prikazuje mi sliku s ASR linka, probao sam ubacit ali ne ide mi)
Editirao zed_alive - 04.srpanj.2020 u 13:04
|
|
 |
vrbbra
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.srpanj.2020 u 09:34 |
Nije dobio neispravan zvucnik za mjerenje vec je to stvarnost sto piše. Pošto se o tom zvučniku pišu hvalospjevi poslušao sam ga i iskreno nema tu ničeg zanimljivog, ali moža neki vide nešto čarabno.
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.srpanj.2020 u 11:22 |
ne govorim o SCM19 v1 kao takvom, nemam iskustva s njim, nego o Amirovim mjerenjima midbasa, jer je to isti driver kao i u v2. postoje otprije na netu mjerenja odziva tog drivera u sklopu v2, i poprilično su različita od ovih. taj driver karakterizira upravo niski THD pri većoj snazi
|
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.srpanj.2020 u 23:29 |
Ma sve je to zavjera
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
vrbbra
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.srpanj.2020 u 06:43 |
Ja sam slusao SCM19 v2, i stvarno meni osobno nije jasno sto je u njemu carobno a da ne govorim da je pojačalo bilo od 40000 kuna. Lp
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.srpanj.2020 u 12:58 |
a moraš ga čuti dobro setupiranog. primarno je kako je pozicioniran u slušaonici, uključujući i visinu. ako to ne štima, može zvučat pače i loše
|
|
 |
donkimizer
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.srpanj.2020 u 15:54 |
zed_alive napisao:
ko da je dobio neki neispravan par na mjerenje, vezano poglavito uz distorziju midbasa u srednjima (pa i prepumpanost srednjih općenito). slična su mjerenja rađena na v2 i ništa sličnog se nije pokazalo
|
Di su mjerenja od V2? Rezonanca tamo gore je tipična i vjerojatno nekritična. Ako ne potiče od strukture drivera, moguće je da su napravili problem s tim kak su prišarafili driver. Vidim da je V2 šarafljen za bafl standardno s vanjske strane. 
zed_alive napisao:
čak na Amirovoj slici djeluje da to i nije originalni
ovjes od SL midbasa, a unutarnji dio djeluje izdeformirano (edit: ne
prikazuje mi sliku s ASR linka, probao sam ubacit ali ne ide mi) |
|
 |
Johnny
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.srpanj.2020 u 18:43 |
Ja nikome ništa ne vjerujem. Moguće da je hype lokalni.
Čitao sam hvalospjeve 11ici u stereophile-u i na nekom sajmu bio vrlo zadovoljan 40-icom.
Onda sam googlo driver 19ice i vidio da ima qtc prikladan za BR. To mi nikad nije bilo jasno, a s obzirom na Bepov dojam i ova mjerkanja...
|
|
 |