Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
tatamata
Hiper aktivan
grnčarija rules
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 12:43 |
maltus napisao:
Jedini pravi nacin da se sprijeci negativan utjecaj smeca i oscilacija u naponu je koristenje tzv. kondicionera. On ispravlja napon i puni baterije. Oscilator/pretvarac iz baterija napravi cistih 220 V 50 Hz sinusa . Naglasak je na sinusu! Naravno da kondicioner mora biti dovoljne snage da dinamicki prati rad pojacala, 3-5 x vece snage. Ali onda ne pitajte za cijenu Nikakav obican pa cak ni smart UPS ne moze to napraviti. A rastavni trafo SAMO galvanski odvoji mrezu od potrosaca. Svo smece iz mreze prode preko njega.
|
Sve pet osim što bi trebalo reći da se izraz conditioner uglavnom upotrebljava za strujne filtere i glavna oznaka mu je da nemože napon ni povećati ni smanjiti nego samo filtrira smeće iz struje. Gadget koji pored filtriranja struje ima i mogućnost regulacije napona na željenu vrijednost najčešće nosi naziv Power Plant. Oni najbolji pretvaraju struju u istosmjernu a nakon toga iz nje grade čistu sinusoidu izmjenične struje željenog napona.
Editirao tatamata - 10.siječanj.2018 u 12:44
|
prava hifa svijetli u mraku.
|
 |
icon
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 12:46 |
MiljenkoC napisao:
icon napisao:
Za PC je najjednostavnije uzeti Line Interactive UPS koji će "peglati" krivulju i isporučivati stabilan napon. Isto bi moglo pomoći i za ledice, ali hifa, pogotovo pojačalo snage, ne dolazi u obzir. hifa ima isto tako nešto ali za višestruko veće iznose jer je ipak hifa, al ježi ga lagano dolazimo do onoga što ja eto drvim već duže vrijeme, samo naponski kabel nije dovoljan za kvalitetnu opskrbu uređaja električnom energijom ;)
|
DALI postoji nekakav razlog zašto se pojačalo ne bi trebalo spajati na UPS? THX unaprijed! | Ne. to je bila pomalo sarkastična izjava koja preslikava razmišljanje koje se kosi sa naravoučenjem prosječnog audiofila. Ali... Kladim se da ovi UPS-ovi kakve ja koristim na poslu  rade bolje od većine razvikanih "audiofilskih" peglača napona, ali i koštaju daleko više od njih tako da ... šalim se, svakako da bi bilo dobro imati jedan takav aktivni filter na ulazu u kuću/stan, ali je to uglavnom neisplativo jer za velike snage koliko je nama potrebno su jednostavno preskupi. Alternativa je UPS manje snage, spojen prije audio tehnike, nebitno zbog baterije, (može se i izvaditi), bitno kakvu ima elektroniku za peglanje napona. Solidan cca 1000VA line interactive UPS košta od 800-1500kn dok 3000VA košta 10.000-15.000kn, a kako raste snaga, tako se proporcionalno penje i cijena. Makar ima audiofila kod nas koji su već tvrdili i da ovi "audiofilski" filteri i napajanja unose "nemir" koji se osjeti u vidu neke od nama dobro poznatih anomalija kakve se pripisuju "faličnom" naponu i inim drugim anomalijama ulaznih elemenata. Kako bi tek reagirali kada bi im netko preporučio nešto tako "prizemno" kao kakav "jadni" kompjuterski UPS ispred hife
|
 |
parabolis
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 12:58 |
www.kupujemprodajem.com/APC-Back-UPS-700VA-BX700U-GR-27701448-oglas.htm?filter_id=155767190
Da li ovako nesto radi posao za Quad 405.2, napoji bih njega recimo necim ovakvim. DA ........... NE
|
Grundig cd 35,Philips cd104,Sugden A48 III, Meridian 562V, Quad 405/2 / preamp Attila audio sa ecc83 lampama, Kef 103.4
|
 |
maltus
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 14:03 |
tatamata napisao:
maltus napisao:
Jedini pravi nacin da se sprijeci negativan utjecaj smeca i oscilacija u naponu je koristenje tzv. kondicionera. On ispravlja napon i puni baterije. Oscilator/pretvarac iz baterija napravi cistih 220 V 50 Hz sinusa . Naglasak je na sinusu! Naravno da kondicioner mora biti dovoljne snage da dinamicki prati rad pojacala, 3-5 x vece snage. Ali onda ne pitajte za cijenu Nikakav obican pa cak ni smart UPS ne moze to napraviti. A rastavni trafo SAMO galvanski odvoji mrezu od potrosaca. Svo smece iz mreze prode preko njega.
|
Sve pet osim što bi trebalo reći da se izraz conditioner uglavnom upotrebljava za strujne filtere i glavna oznaka mu je da nemože napon ni povećati ni smanjiti nego samo filtrira smeće iz struje. Gadget koji pored filtriranja struje ima i mogućnost regulacije napona na željenu vrijednost najčešće nosi naziv Power Plant. Oni najbolji pretvaraju struju u istosmjernu a nakon toga iz nje grade čistu sinusoidu izmjenične struje željenog napona.
|
Od prije par godina bio sam kod naseg doc-a koji ima tu spravu. I mislim da je rekel naziv condicioner. Moguce da sam zaboravil, jelte godine :) Njegov ima sve opcije, ispravljanje, punjenje baterija, konvertiranje u 220 V/50 Hz i mislim mogucnost regulacije. Ima inace velikih problema sa mreznim naponom i to mu je bitno popravilo situaciju. Treba ga kontaktirati pa neka sam napise svoje iskustvo ako je voljan. Inace u moje doba takav uredaj je imal oznaku SNIF (stabilizator napona i frekvencije) ali onda jos nismo znali da moze biti upotrebljen u hifi!
Editirao maltus - 10.siječanj.2018 u 14:07
|
Samo glazbu slusam :)
|
 |
icon
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 15:56 |
u teoriji da, u praksi, treba vidjeti kolika mu je realno opterećenje, a koliko 405 može maksimalno potegnuti. Koliko vidim na specsima od UPS-a 390W, a koliko max može potegnuti pojačalo? U svakom slučaju valja probati, ali je bi išao sa minimalno 50% jačim UPS-om od max. vrijednosti koliko po deklaraciji ima pojačalo.
|
 |
amigo
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 16:44 |
Me vjerujem da ćeš se usrećiti s upsom.
|
|
 |
maltus
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 16:49 |
Ajd jos jednoc procitajte postove iznad. Damo si truda da stogod rastumacimo a vi drvite dalje po svome
|
Samo glazbu slusam :)
|
 |
Gašo
Best of the Best
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 17:37 |
Kao i uvijek.
|
 |
icon
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 17:43 |
maltus napisao:
Ajd jos jednoc procitajte postove iznad. Damo si truda da stogod rastumacimo a vi drvite dalje po svome 
| pa ovo što si ti napisao ne isključuje ono što smo napisali mi drugi, i jedno i drugo su iste opcije različitim pristupom riješavanja, sad bi trebao još netko ubaciti post sa audiofilskim "SNIF-om" i tada bi imali kompletan opus riješenja koja bi eventualno mogla pomoći čovjeku ako mu HEP neće pomoći, što je u biti realna opcija jer oni ni sami sebi nemreju pomoć :P
|
 |
MiljenkoC
Hiper aktivan
DALI freak
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.siječanj.2018 u 17:56 |
Moje komponente su spojene na APC RS-1200 UPS. Uvijek pokazuje da je napon između 228 i 230 V 50 Hz Potrošnja na cca 40/100 je oko 180 w Maltus, DALI je to Ok
|
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
|
 |