| Autor posta |
Poruka |
spacelab
Senior Member
Registriran: 08.ožujak.2009
Online Status: Offline
|
 Tema: Primare pojačala Napisano: 12.travanj.2012 u 18:09 |
|
Evo još jedan zanimljiv proizvođač (barem meni), kakvo mišljenje i iskustva imate o Primare pojačalima (npr. I22 i I32) ?
Post editirao spacelab - 12.travanj.2012 u 18:10
|
|
|
IP Logged |
|
spacelab
Senior Member
Registriran: 08.ožujak.2009
|
 Napisano: 12.travanj.2012 u 18:40 |
|
|
IP Logged |
|
barica
Hiper Aktivan
Registriran: 20.siječanj.2008
|
 Napisano: 12.travanj.2012 u 19:15 |
Postao spacelab
Evo još jedan zanimljiv proizvođač (barem meni), kakvo mišljenje i iskustva imate o Primare pojačalima (npr. I22 i I32) ?
doro bi ti to najobjektivnije znao reći , on je bio vlasnik 70 watnog integrirca ja sam ga samo nakratko poslušao , olif i goran st isto tak
|
IP Logged |
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
Registriran: 16.srpanj.2004
|
 Napisano: 12.travanj.2012 u 21:07 |
Kaj se mene dotikavle, Primare je radio najuzbudljivije i najfensi (po zvuku i izgledu) uređaje u svojim počecima kad je stvari vodio Bo Christensen. Primare 200 serija204 cd player
Post editirao Gašo - 12.travanj.2012 u 22:56
|
IP Logged |
|
Zundapp
HiperAktivan
Zed
Registriran: 30.rujan.2010
|
 Napisano: 14.listopad.2012 u 09:06 |
|
Ja sam vec jedno vrijeme izmedju ostalog na Primareu.
Koristim Primare PRE30 i A33.2.
Zvuci dobro,...pogotovo sa B&W i slicnim masinama za klinganje.
|
|
drazzz
HiperAktivan
Registriran: 15.prosinac.2004
|
 Napisano: 17.listopad.2012 u 09:34 |
Postao spacelab
Imao sam I22 otprilike dvije i pol godine - što se tiče kvalitete izrade, samo pohvale. Što se tiče zvuka ( za razliku od I32, kojeg sam također preslušavao doma, ali za njega nisam imao para  , ) I22 je dosta "nametljiv" po svom karakteru - bas, transparencija i soundstage su jako dobri, tu se nema što reći, ali sam zvuk je za moj ukus bio dosta suh i analitičan, i s kojim god sam CDP-om ili kabelima pokušao dobiti nešto više "muzikalnosti", integrirac je redovito bio predominantan u seciranju glazbe na sastavne dijelove. To s vremenom dojadi, ako baš želiš uživati u glazbi. Ako si pak, s druge strane poklonik takvog zvuka, moje preporuke za I22.
|
IP Logged |
|
marantz65
Hiper Aktivan
Registriran: 20.ožujak.2009
|
 Napisano: 17.listopad.2012 u 16:42 |
Postao drazzz
Postao spacelab
Imao sam I22 otprilike dvije i pol godine - što se tiče kvalitete izrade, samo pohvale. Što se tiče zvuka ( za razliku od I32, kojeg sam također preslušavao doma, ali za njega nisam imao para  , ) I22 je dosta "nametljiv" po svom karakteru - bas, transparencija i soundstage su jako dobri, tu se nema što reći, ali sam zvuk je za moj ukus bio dosta suh i analitičan, i s kojim god sam CDP-om ili kabelima pokušao dobiti nešto više "muzikalnosti", integrirac je redovito bio predominantan u seciranju glazbe na sastavne dijelove. To s vremenom dojadi, ako baš želiš uživati u glazbi. Ako si pak, s druge strane poklonik takvog zvuka, moje preporuke za I22. Posudio i probao I32 ili I22 (nisam baš siguran kojeg) sa B&W. Slažem se da je zvuk bio dosadan i suh. Ak se mogu slobodno izraziti - zvučalo mi je umjetno. U svakom slučaju moja preporuka je - probati u vlastitom setupu.
|
IP Logged |
|
drazzz
HiperAktivan
Registriran: 15.prosinac.2004
|
 Napisano: 18.listopad.2012 u 08:55 |
Postao marantz65
Posudio i probao I32 ili I22 (nisam baš siguran kojeg) sa B&W. Slažem se da je zvuk bio dosadan i suh. Ak se mogu slobodno izraziti - zvučalo mi je umjetno.
U svakom slučaju moja preporuka je - probati u vlastitom setupu.
Razlika između dva navedena je poprilična u cijeni, a i u dosta drugačijem karakteru zvuka, jer je I32 mekši i slušljiviji na duge staze, a po svim ostalim parametrima je pola koplja bolji od I22.
Tada sam imao mogućnost dobaviti na kućno preslušavanje oba uređaja, a iako mi se I32 puno više dopao, nikad dosta love, pa je samo iz tog razloga svirao I22.
No, svejedno, moje omiljene integrirane zvijeri koje su nekad svirale u sistemu i dalje će ostati YBA Integre DT i Bow Wazoo.
|
IP Logged |
|
Zundapp
HiperAktivan
Zed
Registriran: 30.rujan.2010
|
 Napisano: 28.listopad.2012 u 11:45 |
|
Mislim da je problem sa nekim starijim Primare pojacalima jeftin volume control. Naime, ustanovio sam da starija pojacala koriste digitalni volume control koji su koristili Marantz cd-playeri i tad se treba dobro odvrnuti da to zasvira dobro.
Ovi novi ih ne koriste i po meni zvuce mnogo bolje.
|
|