Evo i mog prijedloga kucista za Audiofil.net pojacalo.
Cuo sam se s Deanom oko kucista. Kaze da bi eventualno mogao napraviti kuciste za nase pojacalo. Okvirno bi to bile 4 dascice od punog drva s utorom za gornji aluminijski lim. Na tom limu bi sve stajalo/visilo. Dascice i aliminij bi se dali izbusiti za prikljucke, podnozja za cijevi, trafoe. Aluminijski lim bi se mogao eventualno i plastificirati. Tako samograditelj pocetnik ne bi trebao skoro nista busiti... samo ubaciti lim u utore dascica i slijepiti taj okvir od dascica. Kuciste ne bi bilo skup (valjda?), i pristojno bi izgledalo. Naravno, to je preliminarni razgovor, i Dean bi trebao vidjeti sto i za koliko se da napraviti. Zmajz rijesava poklopac za transformatore, za one koji ne zele gledati gole trafoe.

Da malo pojasnim nacrt. Prigusnica se moze montirati na gornji lim, ili ispod njega, kako vec samograditelj preferira. Lijevo i desno sam postavio dvije rucke za namjestaj sirine 128mm, obicne okrugle, saten mat (haubaus, oko 15 kn). One su korisne jer bocno stite cijevi, a dobro dodju i za prenosenje pojacala.
Stavio sam tri ulaza i preklopnik. U kitu je samo par cincheva, ali lako se dokupi jos, kao i preklopnik. No moze se napraviti i kao izlazno pojacalo s jedniom ulazom i naprijed bez preklopnika i potenciometra. Samo bi trebalo dogovoriti busenje manjeg broja rupa. Oko izlaznih cijevi bi trebalo izbusiti 12 rupa promjera 3,5 do 4mm. Pomaze hladjenu cijevi. Moza bude trebao jos koji otvor za hladjenje na gornjem limu, ali pustimo to za sada...
Prema predlozenim dimezijama, pojacalo nije malo, ali nije ni preveliko. Nastojao sam osigurati dovoljne razmake da se sto vise smanje magnetni utjecaji transformatora, i da se cijevima osigura sto bolje hladjenje. Inace, kad se pocne slagati, prostora nikad dovoljno i sake uvijek prekrupne da bi se sve montiralo kako treba...
Posto nemam sve dijelove, samo transformatore, ne mogu specificirati sve dimenzije za busenje i izradu. Mogu dati kote rasporeda glavnih dijelova, a onaj koji bude radio, morao bi si prirediti detaljne nacrte.
Oko ovog prijedloga mozemo jos raspraviti i pokusati ga unaprijediti. Mogu ga izmijeniti kako mi vrijeme bude dopustalo. Veceras mi ode cijelo vecer za mjerenje trafoa, skiciranje i izradu ovog nacrta. No nije mi zao ako bar jednom samograditelju pomogne.
Dakle, samograditelji su na redu s primjedbama, prijedlozima, poboljsanjima...