Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
gamgee
Groupie
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 13:17 |
Evo, ja bi se prijavio al' pojma nemam o izradi "cjevnog oslabljivala"...
|
 |
harkonen
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 13:20 |
Ništa ti ne brini, samo reci za kakve ti zvučnike treba oslabljivalo i ostalo prepusti nama... I da naravno, pripremi pare! Puno....
:-)
Ali vratimo se ozbiljnosti teme, pa je..mu, u zadnje vrijeme stalno moram vraćati teme na pravi put, stalno klizimo u duhovitost, vjerovatno je to podsvijesni obrambeni mehanizam i iskonska borba s recesijom,hm... ne smijem puno o tome jer će se očas zakačiti naši filozofi na ovo i ode tema !
A lijepo je počelo (ili je Edison bar to lijepo zamislio, a sad par stranica šuti o tome! ) , projekt cijevnog pojačala za mase, a koje bi se moglo okrstiti
kao Audiofil.net - Tube Amp.....
Ajmo se vratiti na temu pa konstruktivno naprijed...
Ili bar na temu o početnom lampašu....
Editirao harkonen - 09.rujan.2010 u 13:31
|
Shejtan from Mahala...
|
 |
gamgee
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 13:36 |
oouups, a treba puno para...ko bi to očekivao...biće da će moj "uvod u oslabljivala" pričekati...
|
 |
gamgee
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 13:37 |
možda bolje da ja nastavim čitati "Building valve amplifiers"...to ne košta...
|
 |
harkonen
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 13:54 |
E tako je . Ali znade i Morgan J. malo zastraniti , recimo kad nazove cijelo poglavlje knjige "SE madness" . E , baš nije ! Ali svako smije malo i profulati,nećemo mu zamjeriti.... Nego, ako je gamgee uistinu zainteresiran, slobodno se obratiti Zuziju, nekoliko postova prije. Varaždinska ekipa će pod njegovim neosporenim vodstvom zasigurno pripomoći puno,puno...
D
p.s. Odakle je gamgee?
Editirao harkonen - 09.rujan.2010 u 13:54
|
Shejtan from Mahala...
|
 |
gamgee
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 14:34 |
gamgee je iz Osijeka (isti nick na ACCO forumu)...btw, zašto ljudi imaju različite nickove na svakom forumu? multiple personality?
|
 |
zuzi
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 14:37 |
Javio se jedan novajlija i njemu ide ovaj set sa UCL82. Harkonen ti bi možda mogao nešto ponuditi što ti je na višku, obzirom da sada Varaždinci vode sa 1,5 prema 0,5 protiv Bjelovara.
|
Think pozitiv stay negativ
|
 |
harkonen
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 14:42 |
Priznam samo ako taj novajlija kojem je poslan paket objavi foto priču nastajanja novog cevnog ojačivača na ovom forumu!
Podsjeti me ,odakle onih 0,5 na Vašoj strani? Inače, kad se prijavi onako zainteresirani prvostupnik kao što je bio Khadgar i koji pokaže ozbiljnu volju i trud kojim će prijeći na lampašku "stranu" ulice, drage volje ću mu spakirati paket! I neću cicijati da on mora platiti dostavu....
Editirao harkonen - 09.rujan.2010 u 14:43
|
Shejtan from Mahala...
|
 |
Edison
Hiperaktivan
PeaceMaker
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 14:42 |
bepone napisao:
ja nekako mislim da bi trebalo push-pull sa dvije PCL-ke isfurat, minimalizam i kojih 10W , koji dobro kontroliraju bass! 1- znaci 2 PCL-ke koje su dostupne posvda (bilo koje) i to je sve od lampi 2 - projekt izl trafa (to cemo se sve dogovorit) 3- kuciste -------- paljenje na kraju kao najveca veselija, low budget projekt totalno, koji moze odlicno zvucat jer ECL-ke I PCL-ke imaju zanimlljve i triodne i pentodne polovice
|
Dobar prijedlog. No nemojmo ici bas na najnizi cjenovni razred. Mislim da nam nije to primarno. Mora nesto kostat, ali opet da ne bude preskupo. Moze PP, a cijevi hajmo razdvojiti na ECC83, ili jos bolje ECC81, i EL84 u izlazu. Lakse se nabavljaju takve nove cijevi... U triodama bi ovo dalo oko 5W, u UL spoju oko 11W, a u pentodi oko 15W. Sad, pitanje je da li je to dovoljno za zvucnike koje prosjecan audiofil vec ima.
|
 |
harkonen
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.rujan.2010 u 14:56 |
....i tako raste broj dobrih projekata! Zato ja i imam doma 10tak lampaša.:-)
Ovo će biti teška odluka ako se ikada i odluči. Npr. ja im ne bi stavljao donju granicu snage, jer ako im je 10W premalo, onda im izbijamo priliku da slušaju i imaju neke od nabolje zvučećih cijevi...Zato ipak smatram kao u jednom od prvih postova da će biti bolje da kao prvo ,ljudi budu jako,jako zainteresirani za cijevno pojačalo, a kao drugo da se definitivno odluče za izgradnju istog , a ne za kupovinu.
Iz te njihove volje i želje će se i nešto dobro napraviti.
Editirao harkonen - 09.rujan.2010 u 14:57
|
Shejtan from Mahala...
|
 |