Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
andy_0702
Senior Member
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.veljača.2021 u 22:29 |
zden napisao:
DaffyDuck napisao:
Koji je ok gramofon do 2500 kn? Po mogućnosti da je automatski i direct drive...
Bacio sam oko na AT LP120X, je li to dobar prvi gramofon? |
Bravo , naveo si sve što jedna grebalica NE smije imati najveći biser mi je ovaj da preskače ručica na 180g pločama   |
ne preskače ručica nego igla... i nije biser nego činjenica.. to je problem na modelu AT-60 zato sam napisao da provjeri za model 120. I možda ti se to čini kao biser ali na modelima gdje se ne može namjestiti ručno VTA i nije tako neobično.
|
 |
doro
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.veljača.2021 u 14:56 |
Za malo novaca Teac nudi solidnu stvar a njegov phono koji nije nesto mozes preskocit a to je vrlo bitno.
|
Proac Response One SC,Atacama SE 24,Primare A30.1 MKII,Arcam HDA sacd CDS 50,Teac TN-300.
|
 |
Ivi Skoj
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.ožujak.2021 u 09:44 |
kako nema nikakvih događaja ni sajmova, svakakve gluposti čovjeku padnu na pamet
Možda da cjepivo protiv raka da napravim ak mi još bude dosadno
|
Moja žena ima odgovor na sva pitanja.
|
 |
Snow_Jon_Snow
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.ožujak.2021 u 10:44 |
|
 |
Brico
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.ožujak.2021 u 14:07 |
|
*** DOĐE MI DA ODEM! ***
|
 |
popol_vuh
Hiperaktivan
čemu ?
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.ožujak.2021 u 17:46 |
Nakon doista dugo vremena premisljanja i istrazivanja oko finalne rucke koju cu staviti na svoj Gyro, pala je odluka. Brijao sak na SME 309/IV, ali ispalo je da na tu fiksaciju ne treba ici nakon suludih cijena koje su se dogodile jednim dijelom zbog prestaje prodaje samostalnih SME rucki, a dijelom zbog dizanja cijena od samog SMEa. Otisli su u neku domenu cijenom gdje taj izbor vise nema smisla (ne da nisam imao para za njih, nego su otisle u domenu gdje naprosto ne nude adekvatnu razinu za novac). Buduci da je rucke prakticki nemoguce dobiti na demo, vodio sam se iskustvima ljudi s mojom bazom, time na kojim bazama je raden dizajn pojedine rucke, mehanickom kompatibilnoscu sa zvucnicom koju imam i koje me potencijalno zanimaju, te kvalitetom izrade. Zadnja verzija Audiomods rucke se tu meni pokazala kao daleko najpametniji izbor. Lezajevi, materijali, opca preciznost izrade i ozicenje - brutala za cijenu koju rucka kosta...proizvodi gdje postoji mreza distributera i koji nisu ovakva "one man" operacija u ovom cjenovnom rangu naprosto nisu ni blizu. Iako je rucka kod mene vec 10ak dana, tek danas sam ju podesio....fina podesenja VTA i azimutha jos cekaju. Velika razlika u odnosu na regu, koja je doista vrlo blizu plug and playu, je da je ovo cudo moguce podesiti ultraprecizno u svim parametrima. Biti ce tu igranke. Vec sada sviri krasno. Par slikica s mog krs mobitela:   
Editirao popol_vuh - 19.ožujak.2021 u 17:48
|
 |
nagluh
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.ožujak.2021 u 23:49 |
DaffyDuck napisao:
Koji je ok gramofon do 2500 kn? Po mogućnosti da je automatski i direct drive...
Bacio sam oko na AT LP120X, je li to dobar prvi gramofon? |
Nedavno sam, nakon sto je kako izgleda na 40+ godisnjem Pioneer PL530 otisao microswitch ili opruga koja ga ukljucuje, nasao sam izgovor da uzmem Audio Technica LP120XBT. Ako ti je audiofilija primarna dijagnoza, ne bih ga preporucio, ne da ima ugradjeno phone pretpojacalo vec bluetooth transmiter, uh, ali za nagluhog covjeka, koji jos ima tesku ruku, kao mene, skroz ok ili za prvi gramofon, a ima verzija bez BT.
U mom selu kosta $300, dolazi, sto ne pise u specifikaciji s ATVM95E (zvucnica s elipticnom iglom) na koju se moze staviti i microline igla ATVM95ML (primjetan upgrade). Sad sam odsvirao nesto i kroz 440MLa i to je ok (koristim eksterni phono amp).
Editirao nagluh - 19.ožujak.2021 u 23:51
|
sadim krumpire po golf terenima
|
 |
nagluh
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.ožujak.2021 u 00:12 |
dobra diskusija o atvm95ml
|
|
 |
nagluh
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.ožujak.2021 u 14:21 |
U vezi preskakanja, koje mi se dogodilo prije sto nisam postavio rucicu. Neki 120 modeli nemaju opciju postavljanja visine rucice (rezao se trosak da se smanji cijena jer 120 je technics sl1200 za sirotinju ), pa ovisno u cartidgeu, to moze stvarati probleme.
|
|
 |
nagluh
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.ožujak.2021 u 14:22 |
nagluh napisao:
U vezi preskakanja, koje mi se dogodilo prije sto nisam propisno postavio rucicu. Neki 120 modeli nemaju opciju postavljanja visine rucice (rezao se trosak da se smanji cijena jer 120 je technics sl1200 za sirotinju ), pa ovisno u cartidgeu, to moze stvarati probleme. |
|
|
 |